Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261250
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

ZWIASTUN !!!

ocenił(a) film na 10

JEST PIERWSZY ZWIASTUN NA CELEBRATION ANAHEIM !!!!!!
Robi wrażenie i ta spalona maska Vadera *.* i Chewie i Han na końcu <3

A tego jestem pewny że tak zrobił .

użytkownik usunięty
wort801

na 100% zrobił no ale trudno, może jak zacznie rządzić na fw, to zmieni jego losy :)

Nie, nie zgłosiłem cie, dlaczego miałbym to niby robic?

użytkownik usunięty
kamilxxx09

No bo mnie wywaliłes ze znajomych więc pewnie z powodu "karmienia trolli" bo jąki inny powód?

nie bedziemy o tym dyskutowac tutaj.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

dobra okej, nie było tematu...

ocenił(a) film na 5
ocenił(a) film na 5
wort801

Nie mogę się doczekać jak te "plastikowe roboty" dostaną Oscara za efekty specjalne, ale Kamil i tak pewnie powie, że Akademia Filmowa się nie zna, bo to on wie lepiej :)

matysek150

Tak będzie jeszcze powie że dali im w łapę za to :)

użytkownik usunięty
wort801

hehe

:)

użytkownik usunięty
matysek150

hah :D xd + Like

ocenił(a) film na 5
ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Hahhaahhahahahahahahaha Hobshit miał tak parszywie plastikowe efekty, że aż żal o tym pisać.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

1. To chyba tylko dla ciebie i chyba tylko dla ciebie jest to najistotniejszy element zwiastuna.

2. Na korzyść Hobbita? LOL. Tym stwierdzeniem tylko potwierdzasz, że jedynym twoim celem tutaj jest sianie prowokacji i robienie syfu. Przypomnę ci tylko, że cała masa osób krytykowała efekty w Hobbicie, a przy SW jak na razie tylko ty.

3. Chyba sam zrozumiałeś, jakie to absurdalne, bo nawet się do tego nie ustosunkowałeś.

4. No tak, bo ktoś, kto nie jest fanem SW(sam to przyznałeś w innym poście) najlepiej wie, na czym polega klimat SW...

Ryloth

On wie wszystkie np kiedyś napisałem temat o które z największych uniwersum lubicie najbardziej SW czy świat Tolkiena to on skomentował że robie sobie jaja że SW to nic przy Tolkienie czy jakoś tak ...

ocenił(a) film na 7
wort801

Co to znaczy, że "on wie wszystkie"?

Ryloth

Wszystko .....

ocenił(a) film na 7
wort801

A dobra ;p Myślałem, że chodzi o to, że zna wszystkie części SW ;p Z kamila i tak każdy ma polewkę. Mnie chodzi bardziej o to, żeby nie było syfu na forum GW, jaki był na forum Hobbita.

Ryloth

Nawet jeśli je zna to ich nie rozumie :)

ocenił(a) film na 7
wort801

Na pewno ich nie czuje.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

1. Wyglądać to sobie mogą. Dla ciebie sobie koń Legolasa może wyglądać realnie, co nie zmienia faktu, że jest z kiczowatego CGI uwydatnionego przez kamerę cyfrową a każdy poza tobą to dostrzega.
2. Fenomenalne to może są. Fenomenalna sztuczność. Jedne z najsztuczniejszych efektów w dzisiejszym kinie. Nie ma ani jednego udanego rendera, którego można by pomylić z realną makietą, realnym złotem czy ucharakteryzowanym orkiem, REALNIE NAMACALNYM OBIEKTEM.
4. Duch, klimat - pojęcia których nie rozumiesz ani ze sobą nie wiążesz ani nie tłumaczysz a klepiesz nimi bez przerwy.

Nie dyskutuje z tobą doooku

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Jak to nie? Właśnie to robisz. Po prostu nie masz kontrargumentów i uciekasz.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
kamilxxx09

ale nikt ci nie narzuca trollowania, nie wmawiaj sobie bo to się nakręca wszystko, po prostu mogłeś się zwyczajnie wypowiedzieć i zostawić w spokoju kamil, po co się sprzeczać, wiesz jak katedra denerwuje innych jak krytykuje każdy zwiastun marvela, czy film który jeszcze nie wyszedł, z tego co widzę, nikt co nie narzuca trollowania. Wystarczyło by się zwyczajnie wypowiedzieć... po co te kłótnie? na prawdę jest to potrzebne? wydaje mi się że nie. Czekaj na avengers i tyle...

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Widzę że znowu robisz burdel... Forum Hobbita już zdechło to teraz tutaj przylazłeś.

ocenił(a) film na 6
matysek150

Czekam na pogrzeb Thorina i mam nadzieję, że Bitwa (jej przebieg) zostanie zmieniony. Brakuje mi muflonów i tej sceny ze zwiastuna jak widać w oddaleniu jak elfy strzelają pod Samotną Górą. Mam nadzieję, że EE nie oznacza czasem jeszcze więcej Alfrida :P wtedy się załamię!

Kamil czuje się bezpiecznie i bawi się jak dzieciak w piaskownicy, jeszcze nie potrafi uzasadnić swoich twierdzeń zasłaniając się tylko pustą formułką „to moja opinia”. Równie dobrze idąc jego tokiem myślenia można napisać bardzo nieprzyjemne rzeczy na temat samego Kamila i zasłaniać się, że to nasza opinia więc on nie a prawa się „pluć”, że go obrażamy. ;P

użytkownik usunięty
calays

"Czekam na pogrzeb Thorina i mam nadzieję, że Bitwa (jej przebieg) zostanie zmieniony. Brakuje mi muflonów i tej sceny ze zwiastuna jak widać w oddaleniu jak elfy strzelają pod Samotną Górą. Mam nadzieję, że EE nie oznacza czasem jeszcze więcej Alfrida :P wtedy się załamię!" dokładnie czekam na to samo Calays haha "wypluj ostatnie zdanie" bo wykraczesz haha :D żart a tak całkiem na poważnie

to ja czekam na Balina może będzie nawet w domu Bilba, mi brakuje Rivendell, liczę na jeszcze posiedzenie białej rady przed pójściem do Dol Guldur, kurdę liczę że będą jakieś sceny które w połowie naprawią ten wątek bo całości się nie da, liczę że w EE pojawią się też wargowie, właśnie pusto jest bez muflonów...

czego się obawiam :P Tauriel na pogrzebie Thorina, Filiego, Kiliego mówię stanowczo nie ....

ocenił(a) film na 6

"Tauriel na pogrzebie Thorina, Filiego, Kiliego" - jak to będzie to rzucę czymś w TV ;P

użytkownik usunięty
calays

hehe :P obawiam się że będzie przecież w kinowej wersji powiedziała że chce go pochować :P chyba uczynię tak samo jak ty, albo może lepiej nie! wyłączę film!!! i padnę w depresję taurielową !!! :P

już mi nawet alfrid w nocy straszy mam z nim koszmary w roli głównej, a zamiast nazgule mam koszmary z legolasem na sztucznym koniu...

ocenił(a) film na 5
użytkownik usunięty
calays

wypluwam ostatnie zdanie w mojej wypowiedzi hehe :D

użytkownik usunięty

brak posta 1

ocenił(a) film na 5
calays

Ja również czekam na pogrzeb Thorina oraz na inny przebieg bitwy. Natomiast na muflony nie czekam w ogóle, ponieważ uważam że kompletnie nie pasują do tego filmu jak i do samych krasnoludów, wolałbym zamiast nich zobaczyć atak wargów. No i oczywiście czekam na więcej Beorna.

"Mam nadzieję, że EE nie oznacza czasem jeszcze więcej Alfrida :P wtedy się załamię!" - Również mam taką nadzieję.

Co do Kamila to nie warto psuć sobie przez niego nerwów. Wy się złościcie a go to tylko nakręca. Napisał do Belief: "Jak ja lubię, jak wy sie złościcie." - to tylko dowodzi, że jest jak pasożyt, który żywi się na czyiś starganych nerwach.

matysek150

I dobrze że to napisał niech się nim admini zajmą w końcu .

ocenił(a) film na 6
matysek150

Zapomniałam o Beornie! No w sumie było go tak mało, że nie dziwię się, iż go nie pamiętam z tego filmu:P

Gdyby on tylko wiedział, że on mnie nie złości tylko wzbudza politowanie :P

ocenił(a) film na 5
ocenił(a) film na 5
ocenił(a) film na 5
ocenił(a) film na 6
matysek150

Może go boli, że się mylił? Często pisał, że jakby PJ zrobił Hobbita tak jak LOTRa to ludzie by go wyśmiali. A teraz nadchodzą nowe SW gdzie będzie minimalna ilość CGI i wszyscy nie tylko tego nie wyśmiewają, ale zachwalają.

ocenił(a) film na 8
Banner

Jest prostsza odpowiedź. Kamil to awanturnik, który dobrze wie, że wśród fanów SW jest wielu tych co krytykowało Hobbita. Więc przyszedł się zemścić. Niestety swoją "kudłatą małpą w zoo" pokazał tylko swoje prostactwo. Ale kogoś z Was to dziwi? No ludzie przecież go znacie :).

A trailer super :). Już to pisałam do worta, ale powtórzę. Nie bije sztucznością więc to zapowiedź mam nadzieję dobrego. Mamy tam Luka przemawiającego i Han Solo się pojawia na końcu ku mojej radości. Wiadomo, że wolałabym starych bohaterów, ale jest to niemożliwe. Mam nadzieję, że jednak te małe smaczki i umilą mi seans i wprowadzą delikatnie w nowe historie :). Poza tym czuć klimat tych starych SW.

ocenił(a) film na 6
Belief

Tak, trailer jest wybitny. Normalnie podjarał mnie potężnie. Zapowiada się pyszne połączenie nowoczesnych zdjęć i oldskulowych efektów specjalnych. Ta muzyka, te obrazki, ten klimat, ten Han, ten Chewie... To jeszcze bardziej uwidacznia jaką porażką jest trzeci Hobbit. ;-)

ocenił(a) film na 8
Banner

Ja staram się na razie nie nakręcać by potem nie mieć ewentualnie zbyt dużego rozczarowania. Niemniej jednak trailer jest świetny :).

ocenił(a) film na 6
Belief

You must believe ;-) Kurde no. Wszystko dookoła zapowiada świetny film kina nowej przygody. Jedynie (ale bardzo mało) drażni mnie Murzyn. I oby scenariusz był jak najprostszy. W SW najważniejsi są bohaterowie, relacje między nimi i przygoda.

ocenił(a) film na 8
Banner

A wiesz, że i mnie on trochę drażni. Ale ponieważ nie mam w zwyczaju wypowiadać się o aktorach, których w ogóle nie znam to na razie daję sobie na wstrzymanie i liczę, że w filmie będzie dobrze.

ocenił(a) film na 5
Belief

Mnie trochę denerwuję, że na każdym ujęciu jest "zmachany" :) Serio, nie widziałem go niespoconego. W pierwszym teaserze też z niego leci, może postać którą gra będzie miała jakieś problemy z metabolizmem :)

ocenił(a) film na 8
matysek150

Wiesz co, to jest dopiero drugi zwiastun. Puszczony 8 miesięcy przed premierą. Dlatego może wybierają mało ciekawe sceny. :) I powiem ci, że lepiej, że jest zmachany niż miałby udawać nieskazitelnie czystego. Przynajmniej wiemy że jest akcja :D. Przecież nie zmachał się przy jedzeniu płatków :).