Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261218
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

ZWIASTUN !!!

ocenił(a) film na 10

JEST PIERWSZY ZWIASTUN NA CELEBRATION ANAHEIM !!!!!!
Robi wrażenie i ta spalona maska Vadera *.* i Chewie i Han na końcu <3

ocenił(a) film na 5
Belief

:)

ocenił(a) film na 8
matysek150

Post 2. Kiedy oni te błędy naprawią...

ocenił(a) film na 5
użytkownik usunięty
matysek150

widzę że zablokowali ci wpis z kropką, nie dość nie naprawiają tych błędów, to blokują za ich problemy...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Banner

Mojej mamie trailer ten też się podoba genialny, i jeszcze raz genialny :)

http://www.youtube.com/watch?v=ThOYh2KN4Vo

a ta muzyka prześliczna ponoć to jest muzyka Williamsa ktoś wie? niech potwierdzi błagam :D

ocenił(a) film na 10

Tak muzyka williamsA

Belief

Oj tak jest bardzo znany przynajmniej napracował się przy tym :)

użytkownik usunięty
Belief

lol :P i po co ja tu wchodziłem masakra nie wiedziałem że z zazdrości można najeżdżać na film który ma dopiero drugi teaser, to przykładowo jak ja bym najeżdżał na Władcę Pierścieni bo jestem fanem Pottera który nie zdobył ani jednego oscara dokąd ten świat zmierza...

użytkownik usunięty
Belief

cytuje jeśli pozwolisz zgadzam się całkowicie, klimat starej sagi czuć już nie mogę się doczekać :)

"A trailer super :). Już to pisałam do worta, ale powtórzę. Nie bije sztucznością więc to zapowiedź mam nadzieję dobrego. Mamy tam Luka przemawiającego i Han Solo się pojawia na końcu ku mojej radości. Wiadomo, że wolałabym starych bohaterów, ale jest to niemożliwe. Mam nadzieję, że jednak te małe smaczki i umilą mi seans i wprowadzą delikatnie w nowe historie :). Poza tym czuć klimat tych starych SW."

http://www.youtube.com/watch?v=ThOYh2KN4Vo

a ta muzyka genialna :D ponoć to jest muzyka samego Williamsa :D

ocenił(a) film na 5
Banner

Boleć go będzie jeszcze bardziej po premierze, jak siódma część zbierze świetne recenzje, wysokie oceny i przede wszystkim nagrody (w tym oscary), ale Kamil pewnie i tak napisze, że Akademia się nie zna, a "Hobbit" został niesprawiedliwie potraktowany.

ocenił(a) film na 8
matysek150

Czyli standard :)

ocenił(a) film na 5
Belief

:)

ocenił(a) film na 8
Banner

Post 2.

ocenił(a) film na 5
Banner

Będzie go bolało jeszcze bardziej po premierze, jak siódma część zbierze świetne recenzje, wysokie oceny i przede wszystkim nagrody (w tym oscary), ale pewnie i tak napisze, że "Akademia się nie zna, a "Hobbit" został niesprawiedliwie potraktowany".

ocenił(a) film na 5
matysek150

Sorry za dwa takie same posty, ale filmweb znów nawala.

użytkownik usunięty
matysek150

nie musisz przepraszać nie ty winien tej filmwebowej szopki błędów lecz "siła wyższa" :D

użytkownik usunięty
matysek150

zgadzam się :P bez przesady ale nie rozumiem kamila, to tak ja bym ja krytykował Lotra dlatego ze jestem fanem Pottera który nie zdobył żadnego oscara głupie podejście bym zrobił. Wydaje mi się że kamil boi się że jakiś film przebije Hobbita, i trochę go rozumiem, bo oczywiście można się bać itd, ja też się czasem denerwuję że coraz to lepsze filmy wychodzą, że Pottera z dnia na dzień przebija większość filmów, ale nie krytykuję przez to innych filmów.

Co do ostatniego zdania oczywiście że to nie nasza wina co Peter zrobił z Hobbitem, jedni się z tym pogodzą inni nie...

Imitation

Nie obrażaj samego siebie. Aż tak nisko się oceniasz? Upadek? Chyba tak.

użytkownik usunięty
Imitation

W dodatku jak na osobę która napisała książkę, ma bardzo ubogie słownictwo i przejawia niemożność wyrażenia własnego zdania.
Co on tam wyskrobał? "Poczytaj mi, mamo" ? "Lanie wody od postaw" ?

ocenił(a) film na 6
Gracu999

Nie będę oryginalny: KLIMAT, KLIMAT I JESZCZE RAZ KLIMAT! :)
Czekam z niecierpliwością na film. :)

ocenił(a) film na 8
Heines

Widzę nie tylko ja ten klimat dostrzegam :)

użytkownik usunięty
Belief

a propos co sądzisz o muzyce Williamsa z trailera? według mnie bomba :)

ocenił(a) film na 8

A co mam sądzić? Przecież to stary motyw :) Słyszę go i widzę miłe chwile z dzieciństwa :) Musi mi się podobać.

użytkownik usunięty
Belief

Jak to się mówi "stary ale jary" :) i jak go słucham to jestem w niebie po prostu !!!

ocenił(a) film na 10
Gracu999

https://www.youtube.com/watch?v=ap9LuPDGROQ DUBBING

ocenił(a) film na 7
spartakus_94

Dubbingowi w kultowych produkcjach mówię zdecydowane nie ;p

Gracu999

Tak kapitalny zwiastun. Będzie i Jaina i Jancen Solo.

ocenił(a) film na 10
patryks83

Tylko pod innymi imionami ;o ;p

Gracu999

Tak tylko inne imiona. Chociaż mam nadzieję ze Abrams jeszcze zaskoczy bo stare brzmią lepiej. Niech już geneza będzie zmieniona ale imiona mogły by zostać..

ocenił(a) film na 10
patryks83

Znaczy oficjalnie podano tylko 5 imion nowych postaci. Postać Daisy Ridley to Rey, John Boyega to Finn, robocik to B-88, Pilot Oscar Issac to Poe Dameron a ten "zły" to Kylo Ren

ocenił(a) film na 10
Gracu999

http://www.starwarsunderworld.com/2015/04/celebration-report-inside-the-force.ht ml nowe foty z Celebration między innymi zdjęcia kostiumów użytych w filmie :D

ocenił(a) film na 6
Gracu999

Najbardziej martwię się o Boyegę i jego jedną minę, którą prezentuje w każdej scenie. Cała reszta zwiastuje blockbuster roku i powrót legendarnej serii. Szkoda tylko,że nie pozbyli się Forda, który jest jedynie fajnym easter eggiem, a trzyma się okropnie. Przydałby mu się ten hełm Vadera i dożywotni urlop na Malediwach.

ocenił(a) film na 10
katedra

Pożyjemy zobaczymy :D Co do Forda duże prawdopobieństwo, że zginie gdyż jest stary i po za tym już przy VI części Ford chciał by jego bohater zginął ale wówczas Lucas się nie zgodził

ocenił(a) film na 7
Gracu999

Podobno zginie, szkoda bo to jedna z moich ulubionych postaci SW.

ocenił(a) film na 10
adam_marczuk

Też troche głupio, ale lepiej tak niż gdyby np. miał umrzeć w trakcie Epizodu VIII lub XI i wtedy by musieli wyjaśnić dlaczego Hana nie ma w tej części, więc lepiej niech zginie już w tym tym bardziej, że zdj. są już nagrane.
Harrison Ford swoje lata już ma + co raz ma jakiś wypadek, to katastrofa lotnicza, to złamana noga na planie SW etc. xD

ocenił(a) film na 3
katedra

Racja racja Boyega na każdym ujęciu jest spocony i wystraszony, pod chełmem też biega z miną bidy i dolną warą wywaloną jak koparka ? I to ma być nowy Luke Skywalker ? Ma w sobie tyle z jedi co jamnik bolca z pitbulla

użytkownik usunięty
katedra

po raz pierwszy się zgadzam a jak się postarają to nie będzie to blockbuster ale będzie może hit oscarowy na co zresztą liczę.

ocenił(a) film na 9
Gracu999

Film zapowiada się rewelacyjnie! Już nie mogę doczekać się grudnia !!!

Gracu999

Żaden zwiastun, to ewidentny FAKE.

użytkownik usunięty
ramzes1981

człowieku nie załamuj mnie... wyjdz

Coś nie tak z tobą? Odkryłem FEJKA a tobie coś się nie podoba?

ocenił(a) film na 9
Gracu999

Dlaczego Luke w zwiastunie mówi "My father has it" z tego co znam angielski znaczy to "Mój ojciec ją ma" przecież Anakin aka Vader nie żyje??
Kim będzie tajemnicza bohaterka do której zwraca się Luke bo wypowiedz wnioskuje że jego córką
Nie przeglądałem spoilerów być może to już zostało ujawnione

Kowal888

Skąd wiesz że to Luke ?

Może to jego Syn ? ;)

DR16

Też mi przyszło do głowy że to może chodzić o syna Luka.

patryks83

Może nim być Gleeson albo jakaś postać o której nie wiemy. Kogo gra Lupita. Co z dziećmi Hana i Lei?