Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261218
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

ZWIASTUN !!!

ocenił(a) film na 10

JEST PIERWSZY ZWIASTUN NA CELEBRATION ANAHEIM !!!!!!
Robi wrażenie i ta spalona maska Vadera *.* i Chewie i Han na końcu <3

Toma1910

Lupita na pewno będzie grać uczennice Luka, podobno będzie innej rasy.

ocenił(a) film na 10
patryks83

Z plotek ma być Jedi lub Kapłanką mocy o imieniu Rose

ocenił(a) film na 7
patryks83

a czy postać która podaje miecz Rey (?) to nie jest właśnie przypadkiem Lupita?

ocenił(a) film na 10
slyhint

No właśnie według plotek jest to niby mała postać CGI, która gra Lupita właśnie.

ocenił(a) film na 10
Kowal888

Chodziło zapewne o to, że Moc Anakina wciąż istnieje, jak wiesz z VI epizodu Anakin połączył się z mocą i pojawił się na końcu jako Duch Mocy tak więc zdanie : " Mój ojciec ją ma " jest jak najbardziej ok :)

ocenił(a) film na 10
Gracu999

Mnie tylko zastanawia kogo zagra Andy Serkis!Mówiono, że zagra niebiesko skórą postać z jakiejś nowej rasy.Według mnie to jest najbardziej tajemnicza postać.

ocenił(a) film na 10
Gorkin

Plotki mówią, że głównego antagonistę, mistrza Kylo Rena, ale na razie to tylko plotki :D

ocenił(a) film na 10
Gorkin

Według plotek ma być głównym antagonistą, mistrzem Kylo Rena.

ocenił(a) film na 10
Gracu999

Tyle tych plotek przeczytałem przed chwilą że ma być przedstawicielem jakiejś akrobatycznej rasy.

ocenił(a) film na 10
Gorkin

Wiele plotek itp sprawdziło się wraz z pojawieniem zwiastuna, np. to ze John Boyega zdezerterował itp, postać Daisy Ridley mieszka na pustynnej plaencie itd, spalenie wioski przez Kylo Rena, chrome trooperzy itp :D

ocenił(a) film na 10
Gracu999

Mam nadzieję, że Serkis zagra postać z sił dobra.Ciekawe czy coś jeszcze się dowiemy na temat filmu w najbliższym czasie.

ocenił(a) film na 10
Gorkin

Nie no raczej to będzie ktoś zły, zresztą patrz, w pierwszym teaserze narratorem był Serkis, a w drugim Luke Skywalker, to by pasowało, w jednym mówi zły w drugim dobry, taka równowaga mocy xD

ocenił(a) film na 10
Gracu999

Tu to racja ale liczę na jakąś inną rasę! :D

ocenił(a) film na 10
Gorkin

Nio wiesz Serkis jest znany z tych postaci CGI, które gra wiesz ma tą firme, grał Golluma etc :D

ocenił(a) film na 10
Gracu999

No!A nowy Battlefront z bitwą o Jakku ciekawe, ciekawe... :D

ocenił(a) film na 10
Gracu999

Czytałem gdzieś plotkę, że Serkis ma zagrać DWIE postacie w nowej trylogii. Jedną chyba zrobioną w CGI, a drugą jako on sam.

ocenił(a) film na 10
mouthofhell

No było w plotkach :)

ocenił(a) film na 10
Gracu999

To może jedną dobrą jedną złą.

ocenił(a) film na 7
Gracu999

plotka według której Poe i Finn mieli uciekać TIE Fighterami też się sprawdziła na 99%

użytkownik usunięty
Gracu999

Piękne ! Epickie ! Aż popłakałem ze szczęścia ! :D czekam do grudnia ....

ocenił(a) film na 8
Gracu999

Chewie ma zero siwych włosów? Wolno się starzeje? Ktoś wie?

ocenił(a) film na 10
Aragorn88

Z tego co wiem to Wookie to długowieczna rasa xD

Gracu999

bardzo fajny zwiastun moim zdaniem bedzie to fajna czesc sagi gwiezdnych wojen . Ciekawe kim bedzie ta gwendoli christie. czekacie bo ja tak napiszcie jaka postac sie wam najbardziej podoba z sagi sw bo mi darth vader

ocenił(a) film na 8
marvelfan_filmweb

Han Solo, Boba Fett i Qui Gon Jinn

ocenił(a) film na 10
marvelfan_filmweb

Według plotek Gwendoli Christie gra kapitan phasmę ( tak sie nazywa wg plotek ), i według konceptów ( nie potwierdzono czy ofcijalne choć na trailerze chyba jest ), ma chromowaną zbroje szturmowca i peleryne, pojawia się nawet na zwiastunie, ale to tylko plotki, niekoniecznie na trailerze to ona :)

Gracu999

a kim jest kylo ren i skad sie wział przeciez zniszczyli imperium w 6 czesci i palpatine niby umarł wiecie cos na ten temat

ocenił(a) film na 10
marvelfan_filmweb

Znaczy wiesz w 6 części nie jest pokazane co się stało z Imperium. Niby zginął Imperator, flota została trochę rozbita, ale to nie powód do automatycznego upadku Imperium. Wiesz wielu gubernatorów etc. nadal żyło, fakt ludzie się cieszyli, ale pewnie Imperium szybko się pozbierało po tej klęsce i ludzie pewnie się przekonali, że śmierć jednego człowieka nie zniszczy całego Imperium i po za tym między VII a VI częścią mija 30 lat, tak więc Imperium miało czas by wstać na nogi :)
A co do Kylo Rena pewnie dowiemy się kim jest itd :D

Pozdrawiam :)

Gracu999

dzieki z info pozdrawiam cie tez chcesz dolaczyc do moich znajomych jak tak to poprosze o zaproszenie

marvelfan_filmweb

Trailer świetny! Widok niszczyciela imperium w piachu piękny. Maska Vadera świetny motyw dodający klimatu. Efekty czuje beda miażdzyć no i wisienka na końcu Han i Chewie!! Mam nadzieje że Luke i Han nie beda grać drugoplanowych ról bo z tego co widać Sokół znowu bedzie hasać po galaktyce :-) A Luke faktycznie będzie takim Obi Wan Kenobim uczącym nowych adeptów. Szkoda że nie będzie Jody i Lando oraz Vadera no ale mam nadzieje że może któryś z tych nowych nas zafascynuje. Ważne żeby stary klimat SW wrócił bo ta poprzednia trylogia nie zaskarbiła mojego serca. Poza efektami brakowało mi tam moich postaci. Pamiętam jak w 1986 zabrano moją grupe na koloniach na Powrót Jedi i tak to sie zaczęło. .
Mam nadzieje że Hana nie uśmiercą bo to bedzie tragedia. On jest zbyt ważny. Ciekawe czy zagrają tu jego dzieci oby :-)

Gracu999

Kto komu miecz podaje w zwiastunie?

ocenił(a) film na 10
Toma1910

Prawdopodbnie mała postać CGI, która pojawiła się w plotkach, i podaje prawdopodbnie Lei, gdyż wtedy Luke mówi o siostrze

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10

Zgadzam sie :) A co do muzyki jest to nowy utwór Williamsa, skomponowany na potrzeby Epizodu VII :)

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Gracu999

a tak całkiem poważnie to poproszę o linka :D wybacz emocje nie opadły

Ale co do cholery robi tam droid-piłka?!
Oba trailery są bardzo ciekawe, no ale z tym droidem to przesada...

ocenił(a) film na 10

Jeszcze nie ma raczej w necie, ale jest podobny do muzy z I-VI , takie połączenie + coś nowego :D

ocenił(a) film na 7

Nowa muzyka kapitalna, a jak na początku pojawiło się Binnary Sunset to miałem ciary :)

użytkownik usunięty
slyhint

ja tak samo ogólnie, cały trailer rozbudził we mnie emocje i powiem tak oby na samy trailerze się nie skończyło bo muszę powiedzieć że trailer mnie nakręcił na ten film i jeśli się zawiodę to (wypluwam słowo "zawiodę") w każdym bądz razie jest na co czekać :)

użytkownik usunięty
slyhint

ja już tak ogólnie do muzyki Williamsa mam sentyment od Harry Pottera, każdy jego kawałek do dzisiaj w głowie.

ocenił(a) film na 10
Gracu999

NOWE FRAKCJE !!!

http://star-wars.pl/News/19373,Frakcje_i_pojazdy_w_Epizodzie_VII.html

ocenił(a) film na 6
Gracu999

od kiedy wprowadzodzo łapki decydujące o kolejności tematów w wpisach jakiekolwiek pisanie pod tematami jest bez sensu .

ocenił(a) film na 6
astral_ghoust

PS dążenie do samoupadku filmweb jest zadziwiające !!!:)

Gracu999

Rewelacyjny zwiastun! Jest na co czekać ;)

Pallado

no pewnie bardzo fajn y zwiastun ciekawe kogo gra lupita , oscar issacs i andy serkis wie moze ktoś?

marvelfan_filmweb

Lupita - nie wiem

Oscar Issacs - Pilot X-winga wysłany przez jakąś księżniczkę na jakąś misję - http://images-cdn.moviepilot.com/images/c_fill,h_934,w_620/t_mp_quality/zd8ifscs wyfwdpyelzrj/see-rey-fin-and-poe-dameron-in-new-official-photos-from-star-wars-e pisode-vii-the-fo-359835.jpg

Andy Serkis - może jakaś postać w Motion Capture ? (Gość jest specjalistą)

ocenił(a) film na 9
DR16

Oscar Issacs-Poe Dameron czyli pilot x-winga

ocenił(a) film na 7
marvelfan_filmweb

Lupita gra jakąś małą postać z obcej rasy, jest pokazana z zwiastunie jak wręcza miecz świetlny

użytkownik usunięty
Pallado

potwierdzam w 100% :)