PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=395554}
5,3 53 tys. ocen
5,3 10 1 53377
3,8 8 krytyków
High School Musical 2
powrót do forum filmu High School Musical 2

Dubbing był fajny

ocenił(a) film na 10

hej

O co wam chodzi? Film był zajebisty i dubbing też. Po co się czepiacie lepsze to niz wogóle jak by niebyłoo lektora tylko trzeba by było bez przerwy czytać?? Chciało by wam się czytać prawie nie całe 2 godz. a dokładnie 1 godz. i 41 min.

PzDr
@Aniks@

ocenił(a) film na 8
Aniks

Cóż jak pisałam wcześniej, dubbing był tragiczny, wedlug mnie ma się rozumieć. Lektor a dubbing to co innego. z LEKTORA byłabym bardzo zadowolona (tak było w 1 części filmu), a nie o to ło co dali ;p Ale ogólnie film bardzo mi się podobał, fajna muzyka itepe itede

Aniks

Dubbing wg mnie był okropny.W ogóle nie pasował do postaci.A film? przewidywalny, wszystko takie cukierkowe, ale fajnie się go ogląda.Taniec i muzyka bardzo ubarwiają wszystko i naprawdę tutaj jest to genialne.Z chęcią obejrzę 3 część :)

ocenił(a) film na 6
mj184

Hehh...dubbing okaleczył cały film. <za krótki>

Naley

No cóż... wszystko zależy od punktu widzenia... bo skoro miałabym oglądać film w napisami to wolę dubbing, ale mając do wyboru dubbing i lektora to oczywiście wybrałabym lektora... czasem głosy się zgadzały... z czasem się przyzwyczaiłam... ale na początku to dziwnie się czułam oglądając HSM2... Poza tym głupio tak inaczej ruszali ustami a inaczej było słychać... bez sensu... ale dobrze że piosenek "nie spolszczyli"... tylko napisy... ale film świetny, choć jedynka mnie bardziej zachwyciła... może dlatego, że to była nowość? A dwójka była reklamowana od grubo ponad pół roku. przed premierą były publikowane zdjecia, piosenki, streszczenia filmu... w sumie było wiadome o co będzie chodzić... teraz widziałam tylko całokształt, ale i tak filmik świetny!

Aniks

Spoko, skoro Ci się podobał dubbing. Spoko, jeśli film też. Nawet spoko, że post nieco chaotyczny. Wszystko OK. Tylko po co zakładać na to nowy temat?? o samym dubbingu są już chyba ze trzy o.O

A więc powtórzę jeszcze raz - dubbing był o.k.r.o.p.n.y. Napisy, nie napisy - tu rozumiem, że zdania mogą być podzielone. Ale żeby przy filmie wybierać między dubbingiem a lektorem - to oczywiste, że lepszy lektor! Dubbing sprawdza się tylko w produkcjach animowanych takich jak Shrek, Rybki z Ferajny czy inne Epoki Lodowcowe... No bo sami powiedzcie, czy chcielibyście kiedyś usłyszeć Bruce'a Willis'a mówiącego głosem Cezarego Pazury albo Bogusława Lindy?! Nie sądzę...
Pzdr :)

Aniks

Dubbing dziwny, ale film suuper, bardzo mi sie podobała ta część i poprzednia też

ocenił(a) film na 10
Aniks

hej
Mieliście rację z tym dubbingiem, kupiłam sobie wczoraj wydanie rozszerzone i Lektor jest o wiele lepszy

PzDr
@Aniks@

Aniks

ja też kupiłem wydanie rozszerzone i ono jest z dubbingiem jak to jest z tymi wydaniami?

ocenił(a) film na 10
Aniks

hej
właśnie ja myślałam że będzie z lektorem i napisałam tak zeby już pużniej nie robić afery!?

Aniks

tak wolalabym czytac gdyz uwielbiam filmy znapisami duzo bardziej od dubbingu i od lektora. Uwielbiam napisy i oryginalne glosy;p

ocenił(a) film na 10
asiula1205

Otoz to :P Dzieki filmowi z napisami mozna bardziej podszkolic english i lektorzy mowia tak bez zadnych emocji, a jak sie ma napisy to mozna samemu sobie wyobrazic jak to ma brzmiec. WG mnie najlepiej ogladac z napisami! Ale teraz zamkneli najlepsze stronki z napisami i trzeba szukac filmow z lektorem :(

zizzko

ee tam mojego źródła napisów jeszcze nie zamknęli ;P

ocenił(a) film na 5
Twinkie

czyli którego?!:P .........
:) poprosimy o linka:)

AleXi_2

Linka lepiej nie, bo i ten nam zamkną ;-) ale jak bardzo ktoś jest w potrzebie to proszę napisać adres e-mailowy, na pewno wyślę link mailem :-)
pzdr

Twinkie

albo na gadu jak ktoś woli :-) przepraszam za rozszczepienie posta, nie pomyślałam od razu o gadu ;-)

ocenił(a) film na 10
Twinkie

Twinkie jesli mozesz to wyslij mi tego linka na dominikzzz13@wp.pl - ja tez mam rozne stronki z napisami ale zadna nie jest tak genialna jak napisy.org czy napisy.info. A wlasnie szukam napisy do Bring It On: In It to Win It :P

zizzko

Spoko, tylko właśnie nie radzę wymieniać adresów takich stron na forum publicznym. Tutaj chodzi o stronę z napisami, bardzo znaną zresztą, ale np. kiedy były tworzone nielegalne tłumaczenia jakiejś książki i ludzie tak dawali linki to zaraz zamykali te strony ;P a korzystam z tej genialnej stronki, którą wymieniłaś wyżej jako drugą, bo jeszcze jak widać się utrzymuje. Napisy.org niestety już kawałek czasu temu kaput xP

Twinkie

Tak tylko zobaczylem ze autor tekstu napisal czy chcialo by CI sie czytac przez 1 41 ?? "czytalem" wiele dluzsze filmy i nie mialem zadnego problemu

Aniks

Otóz to ,zdanie " Chcialo by wam sie czytac prawie nie cale 2 godz a dokladnie 1 godz i 41 min" mnie po prostu rozsmieszylo. A co to za problem? Tak jak Giorgio [ nie wiem czy dobrze napisalam nick;)] "czytalam" o wiele dluzsze filmy. No bo wg mnie obejrzec takich dajmy na to "Piratow z karaibow" z lektorem , bez genialnego glosu i dykcji Deepa to grzech po prostu;p

asiula1205

Zgadza się dziwia mnie poprostu ludzie ktorzy wola ogladac filmy z lektorem, a z dubbingem to tylko bajki np. "shrek" ale to tez nie kazda

Wesołych Świąt

Giorgio

Po prostu najlepiej filmy oglądać w oryginale z napisami

ocenił(a) film na 10
Aniks

Tak ogólnie to nienawidze dubbingów! ja juz szczeze wole czytać... Wole słyszeć prawdziwe głosy aktórów i nie przeszkadzało mi to ze przez 1.41 minut czytałam . Ogólnie fim mi sie podobał