Muszę powiedzieć ,że w całym arsenale kina niema nudniejszego filmu od tego. Daję -5/10 bo film jest tak nudny ,że się nie da
my mamy nudny i czały czas ten sam argument okej ale wy też macie cały czas ten sam ze niernota niczego nie uczy i wogóle ludzie opanujcie sie to jest tylko film każdy ma inny gust i nie każdy jest zdolny nie zasnąć w srodku dnia na filmie z "wyższej półki" po prostu każdemu podoba sie cos innego a o gustach sie nie dyskutuje...
Ja dyskutuje o wszystkim i nikt mi tego nie zabroni. Konstytucja zapewnia mi wolność wypowiedzi. A ten tekst "o gustach się nie dyskutuje" dlaczego prawie wszystkie wypowiedzi fanów HSM kończą się w ten sposób?
bo gusta są różne.Ja np nie cierpię strzelanek, zabójstw, jakichś filmów pełnych krwi. A ten film ma w sobie coś takiego, że ogląda się go z przyjemnością(niektórzy naprawdę oglądając ten film mają takie odczucia). A to że lubisz filmy innego typu to już twoja sprawa. Piszesz tak jakbyś uważał że każdy kto lubi ten film jest głupią nastoltką. A tak wcale nie jest. Owszem większa część widowni to są dzieci i młodzież do 15 lat ale to nie znaczy że innym nie wolno tego oglądać...
A co do tej konstytucji to my też mamy prawo wyrażać swoje zdanie i lubić ten film. Bo KAŻDY ma INNY gust.
Nie rozumiem czy wy przeciwnicy HSM chcecie nam cos wyperswadować ?? myslicie że przez takie głupie gadanie my nagle powiemy " wiecie co macie racje nie lubiemy HSM " ??
według mnie to smieszne... uważacie że jsteście idealni i filny które oglądacie "te z wyzszej półki" są dużo lepsze i ciekawsze a wy przez ogladanie ich madrzejsi...
niestetyu nie zawsze bo niektórzy za film z górnej półki uznają taka samą chałe jak HSM a potem wchodza na forum i piszą jacy to oni wielcy i nie potrafią zrozumieć że nie są tacy cool za jakich sie uważają i nikt ich sie nie chce słuchać...
a w akcie desperacji podpieraja sie konstytucja ( chce zauważyc ze tam jest też napisane że wy mozecie miec swoje zdanie i je wygłaszac NIE OBRAZAJĄC NAS)
i nie wiem kto tutaj jest załosny panie niebezpiecznygroszek
ale sie rozpisałam ale i tak nie wyraziłam jeszcze wszystkiego jak by były jakieś ale...
No i kochanieńka jesteś w błędzie nic wam nie chcemy wyperswadować, ponieważ macie hopla na punkcie tego filmu i spisaliśmy już was na straty princetongirl, ale są ludzie, którzy mają jeszcze szanse na wyrobienie sobie gustów na wysokim poziomie oraz ludzie, którzy nie widzieli tego filmu i chcieliby wiedzieć czy go obejrzeć czy nie, dlatego wchodzą na takie str. jak ta, i patrzą na opinie.
Niby kto uważa, że jest idealny, bo ja na pewno nie. Jestem zdania, że nie ma na świecie ludzi idealnych.
"filny które oglądacie "te z wyzszej półki" są dużo lepsze i ciekawsze a wy przez ogladanie ich madrzejsi... " - nie no bo HSM uczy bardzo wiele, zawiera w sobie wiele ukrytych treści i ma w sobie głębokie przesłanie. Nie bądź śmieszna. Wskaż mi te mnogie akty desperacji podpierania się Konstytucją. Bo ja nie widzę żadnego tylko w mojej wypowiedzi mówię, że mogę dyskutować o czym chcę.
A żałosna to jesteś używając wyrażenia filmy z wyższej pułki i nazywając je chałą.
Jeśli moge się wtrącić to nie uważam aby ten film miał ukryte znaczenie. Bo to jest film dla dzieci i młodzieży. Po co od razu jakieś ukryte znaczenia??? Niektóre filmy trzeba oglądać po kilka razy żeby załapać o co w nich chodzi i one przeważnie są komentowane jako arcydzieła przez takich jak ty. I wybacz ale to jest prawda, że uważacie filmy które lubicie za te z wyższej półki. Wystarczy prześledzić twoje komentarze aby zauważyć że uważasz nas, tych którzy lubią HSM i podobne filmy, za głupie, naiwne, rozpuszczone nastolatki.
A nie przyszło ci na myśl że niektórzy mają dosyć trudne życie(nie mówię o sobie bo nie uważam aby ze mną było aż tak źle) i takie filmy podnoszą ich na duchu??? Dają sens że każdemu może się coś udać??? Ale oczywiście niektórzy tego nie rozumieją...
"...ponieważ macie hopla na punkcie tego filmu i spisaliśmy już was na straty" - wybacz ale uważam że to zdanie jest nie na miejscu... A tak właściwie kto to są MY??? I jakim prawem ktoś mnie spisał na straty? Przez jeden film który lubię oglądać dla poprawienia humoru? To jest bez sensu i myślę że wreszcie to do niektórych dotrze.
A i uważam że każdy kto nie lubi oglądać filmów o samobójstwach, morderstwach i innych przykrych rzeczach MOŻE obejrzeć ten film jeśli zechce.
Sorry, że nie odpiszę ci nic sensownego, ale nie mogę, bo umieram ze śmiechu. A jak nie wiesz kto to są my to spróbuj się zastanowić, może nie od razu się domyślisz, ale za jakiś czas na pewno, powodzenia. Nie zrażaj się niepowodzeniami.
Ja wiem kim jesteście tylko nie uważam Was za jakoś wyżej postawionych od innych normalnych ludzi. Bo zachowujecie się jak ludzie spędzający każdą wolną chwilę nad rozmyślaniem o świecie kina i takich "gniotach jak ten film". Proponuję abyś więcej nie wchodził na tą stronę to nie będziesz musiał więcej się denerwować i/lub umierać ze śmiechu.
To nie jest rozkaz tylko propozycja żebym zaraz nie przeczytała że masz prawo do swobodnej wypowiedzi bo nikt ci go nie zabiera tylko strasznie się przy tym rzucasz na innych.
Ooooooo jakaś ty biedna. Ale nie martw się, mam dla ciebie niespodziankę jestem dziewczyną.
Nie uważam się za osobę wyżej postawioną, powiedz mi z czego to wywnioskowałaś - jestem zaintrygowana.
A tak nawiasem to dużo myślę o filmach, bo są moją pasją, ale nie sądzę, że istnieje na świecie człowiek, który by tylko myślał o filmach.
Niestety muszę cię zmartwić wchodząc na tę str. nigdy się nie denerwuje, ale zawsze umieram ze śmiechu, a uwielbiam się śmiać, więc nadal będę. Jeżeli odbierasz moje wypowiedzi jak jakąś napaść to źle je odbierasz, nawet tera gdy to piszę mam uśmiech na twarzy. W moich wypowiedziach raczej doszukiwałabym się pobłażliwości, a nie ataków, czy jak to ujęłaś rzucania się na innych.
Pobłażliwosc ?? to chyba dopiero teraz jak ochłonełaś :) ale nie rozumiem po co tutaj sie z nami sprzeczasz bo to nie zbyt dobrze o kimś świadczy jeżeli takie wymiany zdań sprawiają mu przyjemnosc. a to że uważasz sie za osobę w"wyzej postawioną " ja wywnioskowałam ( też tak uważam ) z twoich poprzednich pobłażliwych i ostro krytykujacych wypowiedzi na temat filmu jak i osób które je lubią
mam nadzieje ze zaspokoiłaś swoja cierpliwosc i przyznam ze jestem zaskoczona że jesteś dziewczyna :D
Przepraszam nie zwróciłam uwagi na to ze jesteś dziewczyną. Może z powodu twoich jakże kiepskich wypowiedzi. Ależ śmiej się. Śmiech to zdrowie. Tylko śmiej się z rzeczy śmiesznych a nie z tego że ktoś coś lubi. Bo to jest już przesada i obraza innych ludzi. Bo śmiejąc się z naszego zdania śmiejesz się z ludzi. A to nie jest przyjemne. Mnie szczerze mówiąc to nie interesuje ale tak ogólnie to właśnie mogę cię ocenić. Po twoim guście do wypowiedzi. Ale zachowam to dla siebie.
Krytykujesz ludzi za to że coś lubią. GRATULUJE.
"Bo śmiejąc się z naszego zdania śmiejesz się z ludzi. " ; "Krytykujesz ludzi za to że coś lubią. GRATULUJE. " - błagam was jak możecie się tak znęcać nad moimi mięśniami brzucha, pękam. Zdradźcie mi czy wy piszecie dialogi do mody na sukces?
Niestety dialogii do mody na sukces 2 pisze koniu. Ja naszczęście będę mogła do 3- ki.
Film służący rozrywce i dla młodszych widzów nie musi być taki kiepski. Istnieje wiele filmów dla młodzieży, które mają fabułę, a aktorzy potrafią grać. Chryste. Anty zarzucają, że wali kiczem, zero fabuły, beznadziejni aktorzy, a ci reagują, że film dla młodszych widzów, że to rzecz gustu i trzeba się czasem rozerwać. Pff.
Ok. Ale dlaczego mu to wszystko zarzucacie? Nie podobał się to po co się rozpisywać i psuć sobie nerwy? Mnie już przeszła mania na punkcie tego filmu ale zwyczajnie go lubię... I wkurza mnie jak mówicie że brak fabuły itd ale tak naprawdę dasz dziecku do obejrzenia Ojca Chrzestnego w którym jak najbardziej jest fabuła i który jest niesamowitym filmem dla ludzi dojrzalszych?
Nie zarzucam że istnieje mnóstwo innych filmów o wiele lepszych ale czy którykolwiek z nich jest bardziej znany niż ten? On miał za zadanie przyciągnąć tłumy widzów do telewizora przeważnie młodszych bo jest prosty w budowie jak cep więc banalnie zrozumiały dla dzieci(niektóre może to nawet znudzić) i zadanie to spełnił. miliony ludzi na całym świecie. Nie jest arcudziełem filmowym, aktorzy grać nie potrafią ale dla niewprawionego widza to będą prześwietni, muzyka dla niewprawnego ucha też będzie się wydawać fajna i miła do słuchania, wali kiczem ale nie tylko on a to on odniósł całkiem pory(nie uważacie antyfani) sukces.
Przestałam być już fanką tego filmu za dużo w tej chwili widzę w nim błędów ale go zwyczajnie lubię, tak jak lubię Piratów z Karaibów, Pamiętnik i kilka też całkiem NIEZŁYCH filmów.
Piratka4, oczywiście, że nie dałabym mu (dziecku) oglądnąć Ojca Chrzestnego.
Istnieją filmy lepsze, choć także przeznaczone dla dzieci i młodzieży, np. Wredne dziewczyny czy Zwariowany piątek, gdzie aktorstwo jest o niebo lepsze niż cały ten Zak czy Vanesska (wykluczając oczywiście Lindsay).
Film zrobił furorę, tak jak i Straszny Film... bo ludzie lubią oglądać tanie filmy (bez obrazy) a tak niewielu lubi ambitne kino... ja tam relaksuję się przy bardziej ambitnym filmie, przyznaję, czy coś ze mną nie tak?
A właśnie, Piraci z Karaibów... idealny przykład na te argumenty, które sama przytoczyłaś - dobre aktorstwo + fabuła = ciekawy film dla młodszej widowni.
Cieszę się, że nie zachowujesz się jak te wszystkie niunie liżące du*ę Efronowi.
No dokładnie:D I ja sobie z tego zdaję sprawę:P
I w żadnym wypadku relaksując się przy kinie ambitniejszym nie jesteś inna. Sama tak mam a właściwie HSM i podobnego typu filmy są wyjątkami:P(których jest niewiele:P)
Kinem interesuję sie od niedawna i może dlatego nie mam jeszcze tak wyrobionego zdania... Przyznaję że wcześniej bardzo broniłam HSM chociaż wydaje mi się że nie zniżyłam się do poziomu "niuń liżących du*ę Efronowi" a jeśli tak to na chwilę... Teraz już coraz częściej widzę błędy w filmach i dostrzegam które są warte większej uwagi, aczkolwiek bardzo lubię takie słodkie filmy z happy endem:P
witam moich fanów !! to naprawdę ja !! jedyny ZAK EFRON !! naprawdę !! przysięgam wam, że jestem prawdziwy !! niedawno, kiedy kręciłem swój film na wyżynie tybetańskiej, mnich odkrył przede mną fakt, że jestem polakem!! i od razu rozpocząłem naukę j.polskiego. i to nie u byle kogo, ale u samego profesora miodka !! proszę was, moi kochani, żebyście się nie kłócili... cenię was wszystkich jednakowo, a ten czas, który marnujecie na kłótnie, spożytkowalibyście lepiej na obejrzenie 7657 odcinka mody na sukces, bo wystąpiłem tam gościnnie :D:D:D
śmieszni ?? Dla mnie to jest żałosne...takie błaznowanie jak klaun w cyrku... :D :P ale to tylko moje skromne zdanie
Owszem żałosne ale skoro niektórych to śmieszy tak bardzo, że aż ich brzuchy bolą...
no tak... ale jeżeli kogoś śmieszą takie teksty to poziom intelektualny tego człowieka nie jest za bardzo rozwinięty...
ale cóż ktoś moze ma takie dziwne poczucie humoru
Może niekoniecznie poziom intelektualny ale wychowanie owszem. Bywają gorsze przypadki ale takie wyśmiewanie się z tego że komuś się coś podoba... Beznadzieja.
dokladnie to swiadczy tylko o tych ludziach, ja film obejrzalam- ok, podobal mi sie, ale nie szaleje za nim(moze na poczatku bardziej) teraz jest jak kazdy inny fajny film, ale przeciez nie bede sie wysmiewacz czy wyzywac innych tylko dlatego, ze cos lubia! No ej.! Zastanowcie sie..tak samo jak One by sie wysmiewaly, ze Wy lubicie jakis tam film..ale One sa najwidoczniej mądrzejsze i lepiej wychowane(trylko stwierdzam fakty) ;d
ja to lubie ten film i mnie nie obchodiz czy ludzie go nie lubia albo co o nim mowia..poprstu mnie to nie obchodzi
a wiesz musisz powieidzec dlaczego on byl nudny i glupi!inaczej sie nie da opisac film.