PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=615815}

Hipnotyzer

Hypnotisören
2012
5,6 7,7 tys. ocen
5,6 10 1 7692
4,7 3 krytyków
Hipnotyzer
powrót do forum filmu Hipnotyzer

Mikołaj...

ocenił(a) film na 8

Po seansie nie daje mi spokoju mikołaj, a mianowicie dziecko koleżanki po fachu detektywa który prowadził śledzcstwo. Dziecko to boi się mikołaja, o czym ten detektyw wiedział, bo podczas jednej z rozmów telefonicznych o tym usłyszał, to dlaczego w końcowej scenie filmu przynosi mu w prezencie pozytywkę-mikołaja? Czy to jest kolejny wątek który w książce był a w filmie go nie ma czy to tylko mało znaczący fakt?

ocenił(a) film na 7
pierug92

To samo mnie dręczy ;)

ocenił(a) film na 5
pierug92

ale macie problemy... widze tu bardzo zangazowanych widzow, tz. spostrzegawczych! No ale bez przesady - to przeciez byl nic nieznaczący epizod... Mozliwe ze to byl tylko taki maly prztyczek - albo po prostu tylko koleny dowod na to - bo mialem wrazenie, ze oni oboje jakos za duzo sobie uwagi to nie poswiecali - tz. nad tym, nad czym mieli wspolnie pracowac!
Przynajmniej ona nie za duzo! A to znaczy - ona tą sprawą sie zbytnio nie interesowala - a wzamian on jej dzieckiem.... Moze wlasnie chodzilo aby pokazac, ze tak naprawde - oboje nie nadawali sie do wspolnego prowadzenia sledztwa!

ocenił(a) film na 8
Wikus_Van_De_Merwe

pytam się, bo z pozostałych komentarzy można wnioskować że wiele wątków jest pominiętych, które były w książce, a których nie ma w filmie, albo są ucięte. Dlatego chciałem się zapytać czy to jest coś ważnego, czy tylko, tak jak napisałeś pokazanie że nie nadawali się do wspólnego śledzstwa.:) Chyba trzeba będzie przeczytać książke;)

pierug92

ten drugoplanowy wątek mnie tez zainteresował, może trochę nawet irytował! okazuje się, że perfekcyjny detektyw wcale takim w prywatnych sprawach nie jest ;)

ocenił(a) film na 8
dorotka_a

Czyli sugerujesz, że detektyw po prostu zapomniał o tym że dziecko boi się świętego Mikołaja albo nie zwrócił na to uwagi? Hmmmm.... Może coś w tym jest...

pierug92

Odpowiedź na pytanie: dlaczego dziecko bało się Świętego Mikołaja? znajduje się w innym skandynawskim filmie. http://www.filmweb.pl/film/Rare+Export%3A+Opowie%C5%9B%C4%87+wigilijna-2010-5075 01
Jak widać wszystko to jest częścią większej układanki ;)