Proponuję w tym temacie utworzyć zasady funkcjonowania podforum filmu BPA.
To Wy, użytkownicy, będziecie decydować o tym, co ma być zablokowne, i w jakim temacie, może i cały temat?
Czy to ma być obraza, prowokacja, czy zwykła wypowiedź.
Na początek proszę o wyrażanie propozycji co do zasad, oraz formy opiniowania poszczególnych wypowiedzi/tematów.
Ja jako moderator deklaruję się zaglądać tu co najmniej raz dziennie (oczywiście mogą być większe przerwy, czasami jeżdżę w delegacje, niestety pracuję...),
jednak temat będzie monitorowany i propozycje zgłoszone przez Was będą regularnie realizowane.
Przypominam jedynie, że moderatorzy Filmwebu mogą tylko blokować wpis/temat i w tym zakresie się poruszamy.
Kolejną możliwością moderatorów jest zgłoszenie "dalej..." osób do bana/blokady 30 dniowej pisania, jednak wpływ na to jest znikomy.
Oddaję zatem WAM temat, zachęcam do wypowiedzi i zgłoszeń.
http://www.filmweb.pl/reviews/Nowy+porz%C4%85dek-18132?plusMinus=false&page=2#ko mentarze
to też powinno być aut
I bardzo proszę o zarobkowanie pisanie na 30 dni ...argumentacja
lelen_lis wczoraj
@wort801 Fatalny to jest ale dla trolli i hejterów.
odpowiedz
kamilxxx09 wczoraj
@lelen_lis Czysta prawda.
Wpisy nie obrażają tylko mnie ale dużą cześć forumowiczów którym seria filmów o Hobbicie się nie podobała...i proszę o reakcje w tej sprawie, jeśli taki zwyczaj się przyjmie to na innych filmach pod kulturalną negatywną oceną ..będą zapewne takiego typu wpisy obrażające autora tematu...
Jeśli nie będzie reakcji innych forumowiczów na takie zachowania to następnie to wy kiedyś możecie być obrażani przez takich forumowiczów jeśli będziemy działać razem to dwa razy się zastanowią zanim wasz tak skomentują dziękuje za uwagę ...
Tak, o to chodzi, konkretny apel.
Poruszajmy się w realiach na które mam wpływ. Mówmy o blokowaniu takich wypowiedzi. Prośba jedynie, byś nie kumulował zgłaszanych wypowiedzi, a każdą z osobna wpisywał.
Struktura newsa jest tak nieczytelna, jeszcze trudniejsza do moderowania, że cytat z nickiem jest wskazany.
Wybacz, ale jedno zdanie cytowane wyżej nie da efektu w postaci 30 dni zakazu pisania... poważne obrażania lub groźby nie przechodziły.
Słuchaj, ja to mogę przesłać dalej, lecz za wynik nie ręczę...
Moje zdanie jest takie, czego się nie spróbuje tego nie będzie się wiedziało.
Jednak blokada postu, czy kilku, to co innego niż blokada pisania na 30 dni.
Masz moje poparcie. Sam możesz świadczyć o tym jaki ja jestem.
Nie dla fanatycznych trolli.
Naturalnie popieram, takie chwasty trzeba wyrywać, tylko że to reakcja spóźniona o 3 lata - forum Bitwy już nie jest takie popularne. Zastosujcie ten kodeks do innych for - DC, Marvel, Star Wars, Transformers itd. - tam najwięcej trolli wlatuje. Oro i tak zresztą nie ma możliwości zablokowania kamilka i tamtego typa, nie mówiąc już o banie.
PS. Jeżeli mają być blokady dla fanatyków, to powinny być też dla tych przeciwnych, czyli hejterów z oceną 1/10.
Forumowicz k.. już dawno powinien być zbanowany za jego prowokacje oraz obrażanie tych co ocenili film inaczej niż on...
forumowicz k i jego przyjaciel b oboje a ten drugi kłamstwa na blogu Oro wypisuje ...
Popieram w całej rozciągłości. Trzeba coś z tym zrobić. Ja już przestałam od jakiegoś czasu korzystać z forum, właśnie przez takich ludków, którzy plują na tych, co mają inne zdanie. Pamiętam jak kiedyś można było tu porozmawiać (owszem i wtedy też się zdarzały wyjątki) i rozmawiały dwa różne "obozy". A teraz? Masz inne zdanie? Jesteś kretynem, nie znasz się i weź idź obejrzyj "Gulczas a jak myślisz"... choć to naprawdę bardzo łagodnie napisałam.
Chciałabym znowu tu normalnie porozmawiać z ludźmi na temat produkcji, a nie czytać jak się ludzie obrażają.
Dziękuje wszystkim za poparcie jeszcze czekam na kilka osób których na filmwebie nie ma od kilku dni .....
Oczywiście POPIERAM Twój wniosek.
Sorka wort, zrobiłam sobie wolne od filmwebu i jego wszechobecnego chamstwa, na które nikt z góry nie reaguje a które jest już za bardzo męczące dla normalnych użytkowników.
Też liczę na poprawę sytuacji na forum i powrót dawnych forumowiczów na forum takich jak ty którzy mieli dość tej sytuacji z takimi ludkami.
Jeśli sytuacja tutaj jest na prawdę taka jaka się opisuje i mamy tu do czynienia z częstymi prowokacjami i bajzlem, to też się przyłączam (na "BvS:DoJ" ostatnio też pojawiło się kilku kwiatuszków). "And my"... o cholera, skończyły się już możliwości :
to co się dzieje na forach marvela i DC mówię to o wojenkach vs :P rzygać mi się już chce... jak widzę kłótnie, i komentarze typu bo to gówno, bo marvel coś tam coś tam, bo DC coś tam coś tam, to po prostu odechciewa się czytać a szkoda bo większość ciekawych tematów jest coraz częściej zaśmiecanych i to jest smutne.
Widzę odzew jest, poślę zatem to dalej.
Na przyszłość, pisz proszę konkretnie o kogo chodzi, z Twoich cytatów wynika, że chcesz obu ukarać.
Popieram. Tacy ludzie powinni mieć bana na filmweb. Po to są opinie żeby je wyrażać. Forum Hobbita sterroryzował gość który prowokuje wszystko i wszystkich. Szczególnie Star Wars.
Worth, tak skrótowo ogarniam temat ale zgadzam się,że osoba działająca wbrew regułom powinna być świadoma konsekwencji swoich czynów.
Zachowania na forach są różne i część osób wdaje się w dyskusję, karmiąc trolle lub hejterów. Co jakiś czas zdarzają się na forum dyskusje o tym czy ktoś łamie netykietę czy też nie (na fw są to 2-3 osoby). Od zawsze były też prośby o usunięcie takiej osoby z forum.
Jaki był rezultat? Nie wiem, czy pamiętacie osobę "znawcę kobiet i wina", "kałowego" czy też kogoś umieszczającego zbereźne treści i info, że lubi bawić się lalkami- to były wielkie problemy, bo przez parę miesięcy osoby te blokowały tematy filmów fantastycznych. Skończyło się, gdy ich usunięto z forum.
Dzisiejszym problemem jest to, że silniej niż zwykle wchodzimy w dyskusje,które są pretekstem do kłótni, ewentualnie ktoś jest zbyt nakręcony na bycie fanem. Myślę, że takie osoby muszą spuścić trochę pary i nie traktować wszystkiego dosłownie, bo to w końcu portal dla oglądających filmy.
Kolejnym problemem jest zdarzająca się przepychanka o oceny filmu: niektórzy robią to dla satysfakcji, że dali niską ocenę, niektórzy oburzają się albo wskazują niby niesprawiedliwą ocenę, zawyżoną.
Po to jest pole na uzasadnienie, by się wypowiedzieć.
Jeżeli ktoś nie lubi danego filmu- może napisać o tym, ale to nie powód, by nienawidzić całego świata. Jeżeli ktoś da 10, to jego sprawa.
Jeżeli nie chcemy rozmawiać,bo nas temat irytuje albo rozmówca- odpuśćmy, to nie pole walki,by postawić na swoim.
Słowny ping pong i off topic są słabe.
I tyle w temacie- osobiście lubię Hobbita i nie mam zamiaru dyskutować, wolę obejrzeć po raz kolejny film.
Worth i cała wesoła gromadko- You have my sword :)
Żeby coś zgłaszać, trzeba miec na to argumenty. To że komuś nie podoba się czyjaś obecność na forum lub go nie lubi, nie znaczy, że ta osoba zasługuje na blokadę lub bana.
lelen_lis wczoraj
@wort801 Fatalny to jest ale dla trolli i hejterów.
odpowiedz
kamilxxx09 wczoraj
@lelen_lis Czysta prawda.
chyba rozumiesz co popierasz ??? jeśli tak to się nie dziw...
Troll i hejter to normalne słowa, które funkcjonuja już od dawna. Niezaprzeczalny jest fakt, że wielu jest takich na filmwebie. I co, w jakiś tajemniczy sposób poczułeś się urażony mimo że o nikim tu tak naprawdę ani ja ani lelen_lis nie wspomnieliśmy? Tak, uważam, że dla trollów i hejterów Hobbit jest fatalny - bo jak inaczej nazwiesz osoby, które trollują lub hejtują? No trolle i hejterzy.