PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249903
5,6 60 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Proponuję w tym temacie utworzyć zasady funkcjonowania podforum filmu BPA.
To Wy, użytkownicy, będziecie decydować o tym, co ma być zablokowne, i w jakim temacie, może i cały temat?
Czy to ma być obraza, prowokacja, czy zwykła wypowiedź.
Na początek proszę o wyrażanie propozycji co do zasad, oraz formy opiniowania poszczególnych wypowiedzi/tematów.

Ja jako moderator deklaruję się zaglądać tu co najmniej raz dziennie (oczywiście mogą być większe przerwy, czasami jeżdżę w delegacje, niestety pracuję...),
jednak temat będzie monitorowany i propozycje zgłoszone przez Was będą regularnie realizowane.
Przypominam jedynie, że moderatorzy Filmwebu mogą tylko blokować wpis/temat i w tym zakresie się poruszamy.
Kolejną możliwością moderatorów jest zgłoszenie "dalej..." osób do bana/blokady 30 dniowej pisania, jednak wpływ na to jest znikomy.

Oddaję zatem WAM temat, zachęcam do wypowiedzi i zgłoszeń.

Przestań człowieku!
Odkąd się pojawiłeś ciągle są żale...
Nie umiesz normalnie dyskutować, to zamilknij.

ocenił(a) film na 3
Oro

A ty się nie żalisz cały czas? Nic nie umiesz zrobić. Dobrze Ci gość napisał wyżej, nic nie zrobiłeś by był tu spokój a teraz tylko się żalisz i jojcysz. Bądź w końcu mężczyzną i zadziałaj a nie tylko narzekasz.

JBridges

Moją porażką jesteś ty. Przed kamilem byś poleciał...
Daj mi przycisk BAN! Wtedy zobaczysz. Masz czelność pier....lić a nie znasz realiów.
Nie wiem chłopie kogo znasz, co komu robisz, ale to widocznie jest lepsze od tego co robi kamil, BO TU JESZCZE JESTEŚ!!
Mam takie narzędzia jak mam, więc proponuję, a ty jak masz krytykować to lepiej zamilcz.
Ja swoje robię, nawet nie wiesz co...

ocenił(a) film na 3
Oro

Hahah to się nam chłopczyk bez narzędzi spocił. Ubawiłeś mnie tym jojceniem :D Właśnie udowodniłeś jaki miałki jesteś ty i ten cały Twój plan. Aha to inni dostają bana za nic a ja ponoć coś wielkiego robię ... a ty nieboraku nic nie możesz zrobić? No jak to tak ma wyglądać to zajmij się czymś innym. Pozwól, że dorośli się za to wezmą bo narzekania to każdy już tu ma dosyć.

JBridges

Zajmij się, pokaż co potrafisz -dorosły człowieku.

ocenił(a) film na 3
Oro

Takiego twista robisz? Chcesz tu spokoju to wiesz co robić. Aha..narzędzi nie masz. Ja już Ci dokładnie napisałem co masz zrobić, żeby tu był spokój i gwarantuję Ci, że w chwili by się uspokoiło, no ale..narzędzi nie masz. To będzie syf taki jak przez ponad 3 lata. Wiesz dokładnie kto jest głównym prowodyrem, no ale..narzędzi nie masz. A co ja się będę narzekaj dalej i obwiniaj innych, że nic nie umiesz zrobić.

Oro

Boże... jak dzieci. Ja na twoim miejscu bym pokasowała jak leci dla zasady te komentarze. Jak nie potrafią rozmawiać normalnie to niech nie rozmawiają wcale. Bez różnicy czy to post flowera,kamila, czy nawet mój. Skoro wiesz że to zaczepka to kasuj.
Jak dzieci w przedszkolu jeden będzie donosił na drugiego żeby zrobić mu na złość. Oro musisz zastosować metodę GodFelli :P Kasujemy wszystko jak leci. NIECH WIEDZĄ ,ŻE MODERATOR CZUWA :P

użytkownik usunięty
sentia

no dokładnie. O to mi chodzi, sprawiedliwość.

Oj... ty też już bądź cicho. Chcesz gadać to choć na bloga, ale tutaj już nie rób bałaganu.

użytkownik usunięty
sentia

ok :) racja. Wpadnę

sentia

Co nieco zostawię dla potomności ;)

użytkownik usunięty
Oro

i po co prywatka bartoszyca8 pod naszą rozmową? właśnie o tym głównie mówię.

użytkownik usunięty
Oro

Meh, to tylko "zbiór luźnych sugestii". I tak wszyscy, wraz z moderatorami mają je w głębokim poważaniu.

I tu się mylisz. Moja inicjatywa i ja nie mam.
Mało tego, jak tu się uda coś stworzyć to zaproszę tu innych modów by spojrzeli co da radę stworzyć.

użytkownik usunięty
Oro

Byłoby wyśmienicie, gdyby ten "kodeks" obowiązywał też na innych forach.

Nie wiem czy widziałeś dyskusję w tym temacie:

http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Bitwa+Pi%C4%99ciu+Armii-2014-662242/discuss ion/Peter+Jackson+-+%22Silmarillion%22+%22Doctor+Who%22,2712434

tam był zaczątek pomysłu i pewne już wstępne plany.
Moim zdaniem to ma sens nawet na innych podforach filmowych.

użytkownik usunięty
Oro

Omów to lepiej z administracją i moderatorami. To forum już dostatecznie udowadniało, że nie ma prawa do głosu. Nie mów, że nie jesteś świadom obecnej tu samozwańczej hierarchii.

Hmm... tak naprawdę nie mam czego omawiać.
W myśl pkt12 regulaminu forum:

12. Moderator ma prawo do zablokowania/usunięcia tematu bądź komentarza użytkownika bez podania jakiegokolwiek uzasadnienia.

Zrobię co będę uważał za stosowne, nic ponad to co jest zapisane, a to że Wy mi podpowiecie to chyba dobrze, prawda?

użytkownik usunięty
Oro

Podpowiadać? Niby co? Jakoś nie widzę różnicy w funkcjonowaniu zgłoszeń obecnie i tak jak ty sugerujesz. Jakieś głosowania kompletnie odpadają (ten sam przypadek co z lajkami), liczy się argumentacja.

ocenił(a) film na 3

I tak z tego nic nie będzie. Wiadomo kto dalej będzie tu siedział i syfił. Śmieszny ten cały pomysł jest. Wystarczyłoby kilka ruchów a tak jak dzieci.

ocenił(a) film na 7
Oro

1. Blokowanie tematów kamila
2. Ban dla Kamila

użytkownik usunięty
realowiec

Ad 1 zgadzam się
Ad 2 zgadzam się :)

ocenił(a) film na 3

1. Permban dla Denisa

ocenił(a) film na 3
LukeuszLFC

Ad 1 zgadzam się

użytkownik usunięty
LukeuszLFC

no udała ci się malina :)

użytkownik usunięty
LukeuszLFC

to szukam adwokata :D można się odwołać?

ocenił(a) film na 7
Oro

Dziwny i niepoważny pomysł, nie rozumiem w jakim celu go zaproponowałeś.

użytkownik usunięty
Kate_Bennet

bo nie miałaś sztyczności z sytuacją na tym forum

ocenił(a) film na 7

A jak wygląda sytuacja na tym forum?

użytkownik usunięty
Kate_Bennet

długo by opowiadać. Po prostu przeglądnij forum wszystkich 3 hobbitów to będzie mniej więcej odpowiedź :)

ocenił(a) film na 7

Ależ spróbuj streścić, wszak wydajesz się być bardzo dobrze rozeznany.

użytkownik usunięty
Kate_Bennet

mam zakazane od moda pisać nie na temat

ocenił(a) film na 7

Ale pomysł "Kodeksu" ci się podoba?

użytkownik usunięty
Kate_Bennet

z jednej strony tak z drugiej nie ale nie dlatego że on mi się nie podoba, tylko jak Lukeusz i wyżej Disclaimer twierdzą że to i tak nic nie zmieni. Bo my zgłaszaliśmy, prosiliśmy zostawaliśmy olewani. I ja się z nimi zgadzam. Ale po części taki kodeks jest dobry, ponieważ na inne fora by się przydał.

ocenił(a) film na 7
Oro

Piękna Idea i Plan ale , po wprowadzeniu nierealny . Bez ostrego wymiaru kar za nieprzestrzeganie tego " kodeksu" nie ma szans na sukces .

Pallando

Mi nie chodzi o kary, nie mam takich możliwości.
Mi chodzi o wspólne moderowanie przez głos większości.

ocenił(a) film na 7
Oro

Wiem i to jest wada która wiele utrudnia .

Rozumiem , ale aby można było skutecznie moderować potrzebny jest sprawny system karny , a w tej chwili takiego nie ma .

ocenił(a) film na 3
Oro

Oj już się nie usprawiedliwiaj i nie narzekaj. Zrób coś w końcu.

Oro

Dyskusja zamarła, rozumem, że ten kto miał się wypowiedzieć - zrobił to.
Czas na podsumowanie.
W temacie wypowiedziało się 19 osób. Przyjmuję zatem, że 9+1=10, to większość potrzebna do blokowania.
Proponowaliście różne punkty, mniej lub bardziej ważne. Jak to zwykle bywa zdania były podzielone, a wyglądało to tak:
Za było - 13 osób, przeciw - 1, niezdecydowanych - 4, siebie nie liczyłem.
Wynika z tego, że możemy zacząć wprowadzać hmm... reformę(?). Przynajmniej na tyle na ile mam (jako moderator) możliwości.
Oto moja główna idea, zgłaszamy post/temat i głosujemy, tylko tak(usuń), nie(zostaje), większość jak wspomniałem to 10.
Czyli 10 odpowiedzi na TAK - blokuję zgłoszony link/temat.
W wypowiedziach wyczułem obawę o anonimowość zgłaszanego linku. Nic prostszego.
Proszę o kontakt na PW i ja go poddam pod głosowanie, jeśli ktoś nie ma możliwości by wysyłać PW, proszę o kontakt na blogu, ja się odezwę i już nie będzie problemu.
Można to robić ze swojego konta, z otwartą przyłbicą, jednak ja gwarantuję dyskrecję.

By nie zagmatwać, moja pierwsza propozycja z tego tematu:

http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Bitwa+Pi%C4%99ciu+Armii-2014-662242/discuss ion/Kodeks,2713791#post_14001841

Proszę o wpisy (pod linkiem) TAK(blok)/NIE(zostaje). Czekam 24h na rozstrzygnięcie, lub do uzyskania większości..

Kolejne zgłoszenia propozycji do blokady proszę wpisywać w odpowiedzi na pierwszy post, głosować wiadomo - pod linkiem.

ocenił(a) film na 3
Oro

Z miejsca proponuję kasować:
1) Tematy multikont oraz ich wypowiedzi które są zwykłymi bluzgami w stosunku do ludzi majacych inną opinię o filmie.
2) Wypowiedzi fanatyków którzy nie mogą znieść, że ktoś może mieć negatywne zdanie o filmie.
3) To jest forum a więc ludzie mogą pisać o czym tylko zechcą, naruszanie tego prawa jest karygodne.
4) Fanatyzm po tym co widzieliśmy we Francji jest rzeczą straszną, tak więc jakikolwiek przejaw fanatyzmu powinien być surowo zwalczany.

ocenił(a) film na 5
Oro

Poroniony pomysł. Jako moderator trzymaj się regulaminu filmwebu. Nie ma sensu wymyślać drugiego-nowego, specjalnie pod to umierające podforum.

Pallado

Skoro jest umierajace, to po co tu jeszcze zaglądasz?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 5
Pallado

Panie mod, za co mi pan posta skasował? Nawet nie zdążyłem odpowiedzi przeczytać! Toż to skandal;)

Oro

Dowód co Kamilek myśli o forumowiczach którzy mają inne zdanie o jego ulubionym filmie ...
wort801 wczoraj
Z recesji wynika że film będzie dobry ... oby :) nie chce żeby sytuacja się powtórzyła z filmem Hobbit..który był fatalny ..liczę że SW pokaże czym jest fantastyczny film.:)
odpowiedz1

Ukryj odpowiedzi
lelen_lis
lelen_lis wczoraj
@wort801 Fatalny to jest ale dla trolli i hejterów.
odpowiedz

JBridges
JBridges wczoraj
@lelen_lis Retoryka godna pożałowania. Widać kolejnego fanatyka. Idź do Kamilka i dalej gloryfikujcie tego gniota.
odpowiedz

kamilxxx09
kamilxxx09 wczoraj
@lelen_lis Czysta prawda.
http://www.filmweb.pl/reviews/Nowy+porz%C4%85dek-18132?plusMinus=false czekam na jego negatywną ocenę SW też chętnie go skomentuje takimi słowami które popiera .....

wort801

Nie wiem kto skasował te komentarze ale dziękuje za szybką reakcje w tej sprawie ......może w końcu opinia o filmie nawet negatywna będzie w końcu uszanowana przez inaczej oceniających produkcje bez obrażania .....

użytkownik usunięty
wort801

Nie skasował.

Przez jakiś czas pod moim postem nic nie było ...

użytkownik usunięty
wort801

to są błędy, Oro nie skasował komentarzy na stronie 2