Z tego co widzę na stronie cinema city do wyboru będą:
- 2D napisy
- 3D 48HFR
- 3D dubbing
- 3D napisy
Szczególnie jestem ciekaw jak będą wyglądały wersje 48HFR i 3D dubbing a nawet 3D napisy będzie nowością w pokazywaniu świata Tolkiena.
Jak myślicie jak może wyglądać 48fps w 3D (kiedyś czytałem, że Hobbit będzie przez to wyglądał sztucznie) oraz jak może wypaść dubbing (tego się najbardziej obawiam)?
W Polsce trzeba doplacić za obejrzenie wersji z 48 klatkami? Jak tak to porażka.
Film został nakręcony w technologi 3D HFR (dual-strip), przy użyciu kamer RED Epic, które rejestrowały obraz w rozdzielczości 5K. Uważam więc, że jest to idealny wręcz materiał do obejrzenia w 3D, szczególności w wersji 48 klatkowej.
W Polsce jest 7 wersji:
3D Z NAPISAMI
3D Z DUBBINGIEM
IMAX 3D Z NAPISAMI
IMAX 3D Z DUBBINGIEM
2D Z NAPISAMI
2D Z DUBBINGIEM
HFR Z NAPISAMI
http://stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=93043
Wybierz tą która będzie w kinie. Chyba, że mieszkasz w dużym mieście, wtedy masz problem.
Po zaznajomieniu się z dużą ilością opinii idź na normalną wersję 2D lub 3D. 48 klatek to pomyłka i wypływa ujemnie na odbiór filmu. Tak przynajmniej rzecze większość. :P
Wersji jest więcej :)
3D 24fps napisy
3D 24fps dubbing
3D 48 fps napisy
2D 24fps napisy
2D 24fps dubbing
IMAX 3D 24fps napisy
IMAX 3D 24fps dubbing
Ja proponuje najpierw IMAX 3D 24fps napisy a potem jeśli się jest ciekawym technologii to 3D 48fps napisy :)
Jestem po seansie w 3D HFR i na kolejną część wybiorę się w tej samej technologi :)