PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425348
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

http://www.youtube.com/watch?v=PgGL0F9r4XM&feature=player_embedded

ocenił(a) film na 9
Joecrou

Super. Bilbo dostał Żądełko :D

ocenił(a) film na 7
Marvolo666

i ten tekst Gandalfa "True courage is not when you take a life, but when you spare one" z identycznym podkładem jak z Drużyny, kiedy Frodo przypomina sobie jak Gandalf mu mówił "all you have to decide is what to do with the time that has been given to you" świetne.

ocenił(a) film na 9
Joecrou

Dokładnie. Pewnie będzie więcej takich mądrości Gandalfa :)

Marvolo666

Chyba mozna juz zaczac spisywac madre sentencje z filmu... kurcze McKellen jest w swietnej formie. Bardzo mnie to cieszy. Uwielbiam ta postac choc wole ja bardziej w LOTRze. Natomiast w roli Gandalfa nie widze nikogo innego - tylko Ian sprosta (sprostal) wyzwaniu. Chcialbym aby tym razem dostal chociaz nominacje do Oscara za meska role drugoplanowa... zasluguje na nia. Na statuetke tym bardziej.

ocenił(a) film na 9
MrBaggins

Zgadzam się. Co prawda w tym roku jest konkurencja jeśli chodzi o aktorstwo w kwestii Oscara, ale kto wie :)

MrBaggins

Nominację ma za Drużynę, więc teraz jedynie oscar może być:)

ocenił(a) film na 8
Joecrou

Nie oglądam;)

ocenił(a) film na 8
Joecrou

No tak, z jednej strony chciałbym sobie zostawić jak najwięcej "Hobbita" do czasu seansu w kinie, ale z drugiej, kiedy pojawia się jakiś spoiler okazuje się, że mam strasznie słabą wolę...
Podobają mi się te słowa Gandalfa: "True courage is not when you take a life, but when you spare one."
Mądrze prawi, jak to czarodziej.

ocenił(a) film na 7
mpannek

Bardzo podoba mi się to nawiązanie do Drużyny, z tym podkładem muzycznym.

Joecrou

Dokladnie, mi tez sie strasznie podoba takie nawiazanie do LOTRa. Kurcze jak to dobrze ze bedziemy mogli ponownie "znalezc sie w Śródziemiu".
Ludzie zostal nam JUZ TYLKO ROWNY MIESIAC DO PREMIERY!!!!!!!!!! :D Hip Hip... hurra :D

ocenił(a) film na 9
MrBaggins

Tylko miesiąc!? Tylko!? Toż ja się zwijam w męczarniach nie mogąc doczekać się tego filmu! Już kocham Hobbita :D

Joecrou

Czemu Gandalf tak rozdziawia usta kiedy mówi do Bilba? :D

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
GeorgePatton

Mówisz, że liczy na wymianę Żądeł?

ocenił(a) film na 7
Joecrou

powtórka sceny z drużyny pierścienia . Od razu widać że film będzie słaby

ocenił(a) film na 7
GeorgePatton

Nie masz nic innego do roboty oprócz trollowania? Serio Ci się chce?

ocenił(a) film na 8
GeorgePatton

Kolega sobie jajca chyba robi, Widziałem, że na forum "Drużyny Pierścienia" założyłeś temat, gdzie wymieniasz ją, jako jeden z najlepszych filmów fantasy. Raczej więc nie powinieneś wróżyć Hobbitowi tak złowieszczo...

GeorgePatton

Wrecz przeciwnie. Te nawiazania do LOTRa sa celowe uwazam. I jak widac bardzo dobrze wplywaja na odbior calosci.

Joecrou

http://youtu.be/5m28LKoQyBE - Napisy PL

ocenił(a) film na 8
Matt_888

Przetłumaczył byś jeszcze wywiady:
http://www.theonering.net/torwp/2012/11/27/66138-cast-crew-interviews-straight-f rom-wellington/

Matt_888

Matt, jesteś wielki :) no i nuta przywołuje wspomnienia... :)

Joecrou

Mistrzostwo.

ocenił(a) film na 7
Joecrou

Magia!

ocenił(a) film na 7
GeorgePatton

Zawsze mnie zastanawiało, co w człowieku wywołuje chęć bycia internetowym trollem. Albo po prostu nie możesz zdzierżyć tego, że film może okazać się wielkim sukcesem i aż Cie w środku pali z nerwów, że to nie Twoje ulubione filmy będą tak dobre jak Hobbit.

"Some men just want to watch the world burn. "

ocenił(a) film na 7
igor089

hehe
jestem fanem Tolkiena i ekranizacji Władcy Jacksona . Często hejtuje nawet te filmy które lubię i oczywiście czekam na hobbita

ocenił(a) film na 9
igor089

Cóż...kwestia ambicji... a raczej jej braku.

Joecrou

Wspaniały kawałek:)

ocenił(a) film na 9
Joecrou

Super ! nawiązanie do Drużyny, kolejna piękna i mądra sentencja Gandalfa. Na takie rzeczy czekam !

ocenił(a) film na 9
Joecrou

Jeżeli cały film będzie taki jak te 40 sekund to można postawić 10/10. Taki krótki fragment a wzbudza tyle emocji.