http://www.youtube.com/watch?v=PgGL0F9r4XM&feature=player_embedded
i ten tekst Gandalfa "True courage is not when you take a life, but when you spare one" z identycznym podkładem jak z Drużyny, kiedy Frodo przypomina sobie jak Gandalf mu mówił "all you have to decide is what to do with the time that has been given to you" świetne.
Chyba mozna juz zaczac spisywac madre sentencje z filmu... kurcze McKellen jest w swietnej formie. Bardzo mnie to cieszy. Uwielbiam ta postac choc wole ja bardziej w LOTRze. Natomiast w roli Gandalfa nie widze nikogo innego - tylko Ian sprosta (sprostal) wyzwaniu. Chcialbym aby tym razem dostal chociaz nominacje do Oscara za meska role drugoplanowa... zasluguje na nia. Na statuetke tym bardziej.
Zgadzam się. Co prawda w tym roku jest konkurencja jeśli chodzi o aktorstwo w kwestii Oscara, ale kto wie :)
No tak, z jednej strony chciałbym sobie zostawić jak najwięcej "Hobbita" do czasu seansu w kinie, ale z drugiej, kiedy pojawia się jakiś spoiler okazuje się, że mam strasznie słabą wolę...
Podobają mi się te słowa Gandalfa: "True courage is not when you take a life, but when you spare one."
Mądrze prawi, jak to czarodziej.
Dokladnie, mi tez sie strasznie podoba takie nawiazanie do LOTRa. Kurcze jak to dobrze ze bedziemy mogli ponownie "znalezc sie w Śródziemiu".
Ludzie zostal nam JUZ TYLKO ROWNY MIESIAC DO PREMIERY!!!!!!!!!! :D Hip Hip... hurra :D
Tylko miesiąc!? Tylko!? Toż ja się zwijam w męczarniach nie mogąc doczekać się tego filmu! Już kocham Hobbita :D
Kolega sobie jajca chyba robi, Widziałem, że na forum "Drużyny Pierścienia" założyłeś temat, gdzie wymieniasz ją, jako jeden z najlepszych filmów fantasy. Raczej więc nie powinieneś wróżyć Hobbitowi tak złowieszczo...
Wrecz przeciwnie. Te nawiazania do LOTRa sa celowe uwazam. I jak widac bardzo dobrze wplywaja na odbior calosci.
Przetłumaczył byś jeszcze wywiady:
http://www.theonering.net/torwp/2012/11/27/66138-cast-crew-interviews-straight-f rom-wellington/
Zawsze mnie zastanawiało, co w człowieku wywołuje chęć bycia internetowym trollem. Albo po prostu nie możesz zdzierżyć tego, że film może okazać się wielkim sukcesem i aż Cie w środku pali z nerwów, że to nie Twoje ulubione filmy będą tak dobre jak Hobbit.
"Some men just want to watch the world burn. "
hehe
jestem fanem Tolkiena i ekranizacji Władcy Jacksona . Często hejtuje nawet te filmy które lubię i oczywiście czekam na hobbita
Super ! nawiązanie do Drużyny, kolejna piękna i mądra sentencja Gandalfa. Na takie rzeczy czekam !