Ale tylko w dużych miastach i to jeszcze w wybranych kinach. Nie ma opcji żeby puścili w Kaliszu.
OSOM!!! Trzeba będzie po premierze w IMAXie w 24fps wybrać się do CC i zapoznać się z nową technologią :D
najpierw wybiorę się na tradycyjne 24fps 3D, a później trzeba przetestować nową technologię. Nie spodziewałem się że film będzie puszczany w 48fps w Polsce i to w CC Kazimierz, gdzie najczęściej chodzę na filmy : )
Skoro już wiemy, że będzie wersja 48fps, to teraz ciekawe ile będą kosztowały bilety :)
Myślę, że lepiej nie iść na pierwsze seanse HFR tylko trochę przeczekać. Nowy sprzęt, nowy format - różnie to może być z przygotowaniem kin. Pewnie dostali jakieś małe próbki do testów, no ale wiadomo jak to jest.
Skoro nawet Warner Bros "wydygało" to co dopiero ma powiedzieć lokalny dystrybutor.
Wolę iść najpierw na normalny seans w 3D żeby nie popsuć sobie pierwszego seansu, jak dla mnie najważniejszego.
To świetna wiadomość, osłodziła nam życie nawet pomimo późnej premiery. Ciekawe, co z krakowskim IMAXem?
Szkoda jednak, że nie będzie tej możliwości w Imax... bo to jedyne kino które posiada odpowiednio duże okulary, świetnie przystosowane do seansów 3D... a w innych kinach dostaje się plastikowy szajs o małych rozmiarach... jak ktoś chodzi w okularach i ma jeszcze na nie te zakładać, to już lipa gwarantowana... ech :/
Żadna lipa. Sam nosze okulary i w dwóch parach świetnie się ogląda. Przynajmniej nie zjeżdżają z nosa i dobrze się trzymają.
Ale mają małą powierzchnię "szkła"... porównaj sobie z Imax okulary i ze zwykłego kina CC czy Multikina... średnio 2x większe są w Imax i w takich nie widzisz w zasadzie oprawki, jest właśnie duża powierzchnia "szkiełka" :-) Zresztą nieważne... i tak innych nie dadzą.
A co to za róznica jaka powierzchnia szkiełek? Niedługo się zaczniecie buntować bo w jednym kinie jest jeden schodek więcej niż w innym.
Chyba naprawdę nie wiesz o czym mówisz. Znów straciłem czas na wpis w odpowiedź.
Mam tylko nadzieję, że nie dowalą cen biletów z kosmosu. Do 30zł mogę jeszcze zapłacić, ale z polskimi kinami nigdy nic nie wiadomo.
Nawet nie można jeszcze w Cinema City rezerwować biletów...ech :/
Do Heliosa mam już wykupione a CC ciągle się z możliwością rezerwacji ociąga... dziwne to opóźnienie, nie wiem na co czekają...
"Watch this film first in good ole fashioned 24fps. Then, for your second viewing, go and see it in HFR", "DO NOT see it in 48fps for your first viewing."
Pojawiła się informacja od Multikina http://theonering.pl/48-fps-w-polsce-oto-lista-kin/
Witam wszystkich, moze macie informacje czy w Białymstoku bedzie gdzies wyswietlany hobbit w 48fps poniewaz zadne z kin nie udzielilo mi informacji na e-maila.