PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425402
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

http://theonering.pl/48-fps-w-polsce-oto-lista-kin/

ocenił(a) film na 8
freshpl

Ale tylko w dużych miastach i to jeszcze w wybranych kinach. Nie ma opcji żeby puścili w Kaliszu.

freshpl

OSOM!!! Trzeba będzie po premierze w IMAXie w 24fps wybrać się do CC i zapoznać się z nową technologią :D

ocenił(a) film na 7
freshpl

Bydgoszczy brak. Świat się więc nie kończy, wszystko po staremu.

ocenił(a) film na 10
PaladinRage

może będzie jeszcze szansa w multikinie ;)

freshpl

Haha akurat do cienema city we Wrocławiu mam tylko 80 km. To kino do którego najczęściej jeżdżę.

kamilxxx09

Rodzice Cię wożą?

andriej2

Wiesz ja przynajmniej mam rodziców.

ocenił(a) film na 9
freshpl

Jest Łódź !!! Chwalcie Pana ! :D

Marvolo666

Kraków! Laudate Dominum! :D

ocenił(a) film na 8
Georgiana_1

Też Kraków! :D

ocenił(a) film na 10
Strider_

Gdańsk! :)

ocenił(a) film na 9
Strider_

Galeria Kazimierz będzie przezywać oblężenie coś czuje ;)

Georgiana_1

I to jeszcze CC Kazimierz, pełnia szczęścia (jakoś lubię to kino) :D

ocenił(a) film na 5
Georgiana_1

najpierw wybiorę się na tradycyjne 24fps 3D, a później trzeba przetestować nową technologię. Nie spodziewałem się że film będzie puszczany w 48fps w Polsce i to w CC Kazimierz, gdzie najczęściej chodzę na filmy : )
Skoro już wiemy, że będzie wersja 48fps, to teraz ciekawe ile będą kosztowały bilety :)

freshpl

Na szczęście w kinie do którego mam najbliżej, ale szkoda że nie w IMAX-ie.

freshpl

Kurdę, do każdego z tych miast mam daleko, także raczej nici tym razem.

freshpl

Myślę, że lepiej nie iść na pierwsze seanse HFR tylko trochę przeczekać. Nowy sprzęt, nowy format - różnie to może być z przygotowaniem kin. Pewnie dostali jakieś małe próbki do testów, no ale wiadomo jak to jest.
Skoro nawet Warner Bros "wydygało" to co dopiero ma powiedzieć lokalny dystrybutor.

freshpl

Wolę iść najpierw na normalny seans w 3D żeby nie popsuć sobie pierwszego seansu, jak dla mnie najważniejszego.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Zgadzam się z Tobą.

freshpl

To świetna wiadomość, osłodziła nam życie nawet pomimo późnej premiery. Ciekawe, co z krakowskim IMAXem?

Karton20

W imaxach w Polsce żaden nie będzie wyświetlany w HFR.

ocenił(a) film na 9
freshpl

Szkoda jednak, że nie będzie tej możliwości w Imax... bo to jedyne kino które posiada odpowiednio duże okulary, świetnie przystosowane do seansów 3D... a w innych kinach dostaje się plastikowy szajs o małych rozmiarach... jak ktoś chodzi w okularach i ma jeszcze na nie te zakładać, to już lipa gwarantowana... ech :/

khazad7_2

Żadna lipa. Sam nosze okulary i w dwóch parach świetnie się ogląda. Przynajmniej nie zjeżdżają z nosa i dobrze się trzymają.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Ale mają małą powierzchnię "szkła"... porównaj sobie z Imax okulary i ze zwykłego kina CC czy Multikina... średnio 2x większe są w Imax i w takich nie widzisz w zasadzie oprawki, jest właśnie duża powierzchnia "szkiełka" :-) Zresztą nieważne... i tak innych nie dadzą.

khazad7_2

A co to za róznica jaka powierzchnia szkiełek? Niedługo się zaczniecie buntować bo w jednym kinie jest jeden schodek więcej niż w innym.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Chyba naprawdę nie wiesz o czym mówisz. Znów straciłem czas na wpis w odpowiedź.

khazad7_2

To nie odpisuj. proste.

użytkownik usunięty
freshpl

Mam tylko nadzieję, że nie dowalą cen biletów z kosmosu. Do 30zł mogę jeszcze zapłacić, ale z polskimi kinami nigdy nic nie wiadomo.

ocenił(a) film na 9

Nawet nie można jeszcze w Cinema City rezerwować biletów...ech :/
Do Heliosa mam już wykupione a CC ciągle się z możliwością rezerwacji ociąga... dziwne to opóźnienie, nie wiem na co czekają...

ocenił(a) film na 7
freshpl

"Watch this film first in good ole fashioned 24fps. Then, for your second viewing, go and see it in HFR", "DO NOT see it in 48fps for your first viewing."

ocenił(a) film na 10
freshpl

Pojawiła się informacja od Multikina http://theonering.pl/48-fps-w-polsce-oto-lista-kin/

ocenił(a) film na 9
freshpl

Witam wszystkich, moze macie informacje czy w Białymstoku bedzie gdzies wyswietlany hobbit w 48fps poniewaz zadne z kin nie udzielilo mi informacji na e-maila.

ocenił(a) film na 7
freshpl

Radzę wszystkim wybierającym się na wersje 48 klatek iść jednak na standardowe 24, przynajmniej na pierwszy seans. Wiekszość ludzi, któzy widzieli już film, stanowczo odradza wersje 48 fps.