PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425316
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

48 fps.

użytkownik usunięty

Podaję stronkę na której można sobie pobrać teaser przekonwertowany do 48 klatek na
sekundę. Można sobie zobaczyć jak to będzie wyglądało.

http://www.lukeletellier.com

Klikamy w okienko z napisem Hobbit i później po prawej stronie wybieramy sobie jakość w
której chcemy pobrać i to tyle.

Tylko, że 48 klatek to trochę nieaktualna sprawa, bo Peter postanowił, że zostanie przy normalnych 24.

użytkownik usunięty
obleh

Oo, nie wiedziałem o tym. No cóż, w każdym bądź razie można sobie zobaczyć jak mogłoby to wyglądać.

ocenił(a) film na 9
obleh

I dobrze... bo jednak mocno by obraz odbiegał jakościowo od klimatu z Władcy. A skoro planuje się zachować pewną "ciągłość" to nie powinno się cudów graficznych etc. stosować. Bo wtedy jedno dzieło do drugiego przestaje pasować.
To tak jakby zrobić jeden film w kolorze a drugi w samej sepii... i gdzie tu klimat?

48klatek powinno być ciekawostką, jedną z możliwości a nie standardem. Jakbym miał możliwość z 48klatkami na sek. włączyć sobie u siebie Władcę i Hobbita, ustawiłbym taką opcję z czystej ciekawości. Ale nie chciałbym by była to jedyne i podstawowe ustawienie :-)

Pozdrawiam,

użytkownik usunięty
khazad7_2

Ja chętnie bym obejrzał Hobbita w 48 klatkach ale jest dobrze tak jak jest :)

ocenił(a) film na 9

U nas w kinach i tak byśmy go pewnie nie zobaczyli, nawet nie w Imax...
Cieszmy się, że chociaż prawdziwe 3D można będzie zobaczyć a nie jakąś konwersję cyfrową. A rzecz jasna 2D pozostaje do oglądania w zaciszu domu :-)
I to też dla mnie znaczy cała ta technologia 3D.... to efekt fajny do kina, ale w domu wygodniej jest i bardziej "relaksacyjnie" oglądać film, bez zbędnych gadżetów w postaci okularów etc. etc.

użytkownik usunięty
khazad7_2

Ja nie jestem aż takim entuzjastą 3D. Imax - oczywiście, jak najbardziej ale w 2D. Zależy co kto lubi.

ocenił(a) film na 9

Żeby tak jeszcze dało radę zamówić dobre miejscówki i bilety do Imax w pierwszych dniach premiery :-)

użytkownik usunięty
khazad7_2

Coś mi się wydaję, że będzie ciężko :P

ocenił(a) film na 9

Oj tam... parę zarwanych nocy w oczekiwaniu na możliwość rezerwacji... i może się uda ;P

użytkownik usunięty
khazad7_2

He He, jesteś w stanie się tak poświęcać ? :P

ocenił(a) film na 9

Połączę to z innymi przyjemnościami ;) Tak by nie widzieć w tym poświęcenia ;P

użytkownik usunięty
khazad7_2

Będziesz sobie odświeżał przed wyprawą do kina powieść? Ja z pewnością tak zrobię :)

ocenił(a) film na 9

Jasne, że tak :-) Najpierw książka a potem komiks :-) 2 wieczory :-)

użytkownik usunięty
khazad7_2

A jak wrażenia z komiksu? Opłaca się kupić?

ocenił(a) film na 9

Jasne, że się opłaca. Bardzo fajną "kreską" rysowany :-) Świetne uzupełnienie do książki. A przy tym w niskiej cenie. Ok, miłego dnia życzę, wychodzę z pracy :P
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 1
khazad7_2

nie kłóćcie się

ocenił(a) film na 8
Strider_

ja osobiście bardzo bym chcial ogladnac hobbita w 48 fps. Prawda jest jednak ze nie pasowalo by to WP za bardzo realistyczny ten obraz az sie zdziwilem :D

ocenił(a) film na 2
obleh

a gdzie o tym masz napisane bo nie mogę znaleźć. jeszce niedawno Jackson sie zażekał że musi byc w niektórych kinach 48 klatek bo to więcej daje mozliwości przy 3D

Dziwne jak gość to zrobił. Przecież nie wyczarował brakujących klatek. Wg mnie taka konwersja w górę nie jest możliwa, żeby oddać w zadowalający sposób jak to oryginalnie wyglądało. No ale faktycznie wygląda płynnie.
Dobrze byłoby zobaczyć jakiś materiał w oryginalnych 48 klatkach, skoro tak kręcili Hobbita. Byłoby to dobre posunięcie twórców, chociażby w celu oswojenia publiczności.
Kto wie, ale może i tak płynny obraz dawałby radę. Z tym, że twórcy filmów musieliby się znacznie bardziej starać o jakość scenografii, bo przy tej płynności bardzo łatwo o babole.

użytkownik usunięty
pepek0206

Według mnie te całe 48 klatek wygląda co najmniej bardzo dobrze. Fajnie by było w tym formacie obejrzeć ten film.

ocenił(a) film na 7

Nie wiem jak to możliwe żeby z 24 klatek przekonwertować do 48, ale wygląda to ciekawie.