PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425497
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

6/10

ocenił(a) film na 6

Miły dodatek do LOTR, trochę przy długi, podzielenie filmu na dwie części to lekka przesada, można było tak zrobić, ale na DVD. W wersji 3D całkiem do przyjęcia.

ocenił(a) film na 8
Nonx

na dwie ?? na trzy :D

ocenił(a) film na 6
nowak404

Dzięki, lipa na maxa.

ocenił(a) film na 9
Nonx

Ekhem... na trzy części. Kolega chyba trochę nie na bieżąco? :)

ocenił(a) film na 6
Banner

Ups... Dzięki, aż tak nie śledziłem. No to teraz mi już kompletnie pojechało..

Nonx

Uuu kolejna niezbyt wysoka ocena. :P

ocenił(a) film na 10
Nonx

Oho zapowiada się niezły spam ;)

ocenił(a) film na 6
Nonx

W sumie to nie ma się co do filmu doczepiać, nie ma `więcej`, nie ma `mniej` niż w LOTR. Po prostu fajnie ogląda się "kontynuację" LOTR. Bez rewelacji. Można przejść się całą rodziną do kina. Majstersztyk odwzorowania książki Tolkiena. Nie jest już tak wciągający jak LOTR, aktorzy bardziej grają niż żyją filmem, ale nadal jest OK. A po wszystkim będą boxy Hobbit + LOTR na DVD i tyle.

Nonx

Hobbit nie jest tylko na podstawie książki Hobbit ale też kilku innych, przez to aż 3 części, kiedy to ogarniecie...W 1 filmie nie byliby wstanie zmieścić wszystkiego z książki.

ocenił(a) film na 6
Belzebubich

"...kilku innych..." znaczy jakich?

Nonx

nie kilku innych książek, ale dodatku do 3 części władcy pierścieni, który jest uzupełnieniem hobbita oraz notatek tolkiena

Nonx

Silmarillion, Niedokończone opowieści i dodatki do Powrotu Króla ;)

ocenił(a) film na 6
Belzebubich

OK, nie jestem aż tak wielkim fanem, wierze na słowo, "Niedokończone opowieści" właśnie czytam, wiec zobaczymy...

Nonx

generalnie cała trylogia ma być rozbudowana o wątki z tych książek :)

ocenił(a) film na 6
Belzebubich

Wszystko OK, ale wydaje mi się ze Peter Jackson zbyt dokładnie odwzorował książkę/ki, przez co film stracił swoja magię... Hobbit przypomina pracę rzemieślnika, nie artysty...

ocenił(a) film na 7
Belzebubich

Wiadomo czego mają dotyczyć te uzupełnienia?

mtaaan89

w nadchodzącym filmie na pewno pojawią się sceny z Dol Guldur i z zebrania Białej Rady, w książce są one tylko wspomniane a w filmie będzie pokazane co Gandalf robił gdy odłączył się od ekipy wkraczającej do Mrocznej Puszczy ;)