PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425316
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Zwiastun wygląda według mnie wspaniale. Technicznie zapowiada się uczta dla oka. Kolorystyka cieszy i dobrze oddaje klimat książki. Przypomina Drużynę pierścienia, która jest moją ulubioną częścią filmowej trylogii WP. Co do muzyki to będzie sto razy lepsza, bo ta ze zwiastuna nie jest Howarda Shore`a. Wygląda też, że będzie sporo humoru. Te 5 zakończeń naprawdę bardzo ciekawych, z ciętymi ripostami bohaterów. W pierwszym zwiastunie więcej pokazano pozaksiążkowych historii związanych z Dol Guldur, a w tym jakby nie chciano psuć zabawy i widz ma być zaskoczony dopiero w kinie. Oj będzie się działo.

ocenił(a) film na 6
obleh

No wlasnie tak sie nad tym zastanawialem, czemu nie ukazali nic spoza tych 60 stron hobbita. Myslisz, ze to dlatego, ze chca zaskoczyc widza w kinie? ciekawe;)

maiev888

Tak, bo na wideoblogach i w liście postaci występujących mamy m.in. Throra, Thraina, Azoga, czyli postacie z dawnych dziejów. Będzie sporo retrospekcji. Ciekawa jest scena na początku trailera gdy biegną krasnoludy. Nie zauważyłem tak Bilba, czy Gandalfa, więc to jakaś wcześniejsza historia.