PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425316
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

2 godziny 48 minut według:
http://movies.msn.com/movies/movie-trailers/#/video/b713240c-9a05-4c96-88c7-30fd 608f9dd5/

użytkownik usunięty
obleh

Idealnie. Ciekawe czy napisy też włączają się w ten czas.

Zawsze napisy włączają się w ten czas. Napisy w ROTK trwają chyba z 20 minut.

użytkownik usunięty
obleh

Szkoda. Ale i tak dość długi film.

Dłuższy niż np Avatar, więc bardzo długi.

obleh

Avatar był rzeczywiście długi, nawet za długi i się ciągnął. Ale LOTR jest super i jak dla mnie to mógłby trwać jeszcze dłużej. :) Co do Hobbita, to oby się nie sprawdziły przypuszczenia, że zamiast 2 trzygodzinnych filmów będą 3 dwugodzinne.

Georgiana_1

Peter by nas oszukał bo powiedział że ma przecież dużo materiału i 125 dodatkowych stron.

kamilxxx09

Oby nie.

obleh

Super! To znaczy że bez napisów będzie około 150 minut. Dla mnie bomba. Prawie jak WP.

kamilxxx09

Też byłbym w pełni usatysfakcjonowany z tego czasu.

obleh

Jeśli będzie tak trwał to znaczy że tylko jakieś 12-15 minut krócej niż 1 i 2 część WP. Czadowo!

ocenił(a) film na 9
obleh

Świetny czas. Prawie jak kinowa wersja pierwszej części WP. Z pewnością będzie mnóstwo akcji, ale czasu zdecydowanie za mało, żeby ogarnąć wątki aż do Mrocznej Puszczy :) Dla mnie to kolejne potwierdzenie, że pierwsza część zakończy się na Orłach :)

obleh

Hmm... a na oneringu jest informacja że prawdopodobnie tylko 123 minuty:(

kamilxxx09

To akurat wymysł jednego z forumowiczów. On napisał, że jego zdaniem będzie tyle trwał co większość wyśmiała.

obleh

Tak tylko ta strona którą podałeś też jest dziwna bo umieściła Hobbita w kategorii science fiction i akcja. Czy 2h i 48min to oficjalne potwierdzenie? Raczej nie...

kamilxxx09

Nie oficjalne.

obleh

No właśnie

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Ale najpewniejsze źródło onering podał że film trwać będzie 123minuty czyli o 60 minut za krótko no chyba że odliczyli napisy.

adrian229

To tylko spekulacje

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Tak jak cały ten temat.

użytkownik usunięty
obleh

Być może czas ten jest podany tylko dlatego, że właśnie tyle może maksymalnie trwać film w kinach IMAX. Jest to ograniczenie techniczne własnie tych kin i filmy dłuższe nie mogą być wyświetlone. A co do samej długości to wątpię żeby została obecnie znana ponieważ film na pewno nie jest jeszcze gotowy. Kto oglądał materiały dodatkowe z rozszerzonego władcy to widział jak pracuje Jackson i wie że oddaje on filmy na bardzo krótko przez planowaną premierą. Podejrzewam że film będzie ukończony pod koniec przyszłego miesiąca i wtedy można się spodziewać informacji na temat czasu trwania Niezwykłej Podróży.

ocenił(a) film na 8

" Mroczny Rycerz Powstaje " trwa 2 godziny i 45 minut a był wyświetlany w kinach IMAX, więc czas trwania " Hobbita " , 2 godziny i 48 minut nie kłóciłby się z wymogami IMAXA.

lelen_lis

Ale mroczny rycerz nie był w 3D

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

" TDKR " NIE JEST w 3D.

lelen_lis

No to przecież powiedziałem.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Ach tak, niedoczytałem, sorry ... czy 3D ma jakiś wpływ na długość filmu w IMAXIE?.

lelen_lis

Nie mam pojęcia

obleh

Czas jest idealny. Tylko to się będzie zmieniać. Pamiętam jak przed premierą TDKR takich informacji na temat czasu było sporo.

obleh

Jeśli to prawdy, to znaczy, że Jackson jest w formie i szykuje nam się uczta filmowa. W wersji rozszerzonej będzie pewnie 3 godziny, co daje nam nawet 9 godzinną trylogię !

obleh

Świetna informacja :) dzieki "obleh" i pozdro :)

ocenił(a) film na 9
obleh

Nie zapominaj, że do tych niby 2h 48min, doliczy się z czasem także długość wersji reżyserskiej. A wtedy film spokojnie bez napisów osiągnie długość 3h :-) Nie wierzę, że wersji reżyserskiej nie bedzie.

obleh

Podano oficjalny czas trwania pierwszej części. Wynosi 164 minuty, czyli 2g 44.
http://www.herr-der-ringe-film.de/v3/de/news/tolkienfilme/news_95872.php

ocenił(a) film na 9
obleh

No i super. A teraz trzeba trzymać kciuki, by wersja reżyserska była dłuższa o przynajmniej te 30minut... byłoby idealnie. Trzy filmy po 3h, to byłby wręcz ideał. No ale zobaczymy.