Wiecie może jaki będzie czas trwania pierwszej części Hobbita ?
:-)
A ten Władca Pierścieni co trwa 3h to która część? :P
Bo ja już od dawna nie pamiętam wersji kinowych... pierwsza część reżyserska trwa jakies 3h 20minut, Dwie wieże w wersji reżyserskiej trwa jakieś 3h 32minuty a ostatnia część Powrót Króla w wersji reżyserskiej trwa 4h :-)
Ja widziałem praktycznie tylko lepsze wersje tyle co dwa trzy razy oglądnąłem kinówki na TVNie.
Wersje reżyserskie są gdzieś mniej wiecej o 40min dłuższe niż te normalne :). A co do głownego tematu, to też stawiam, że bedzie trwać z 2-3h, bo wątpie by trwał 1,5h np.
Myśle że P.J. zdaje sobie sprawę z kasowości tego filmu i tego jak długo fani czekali na jego produkcję.
Tak więc myślę, że maksymalnie wykorzysta czas jaki jest mu na projekcję dany. I o wersję reżyserską też nie ma co sie obawiać :-) Na pewno będzie, choć na projekcję w kinie przyjdzie dłuuuugo poczekać :-) Prędzej wydanie DVD i BR wypuszczą.
fajnie by było jakby trwał tak długo jak Władca Pierścieni - Powrót Króla :) super będzie
i ja tez oby trwał 3 godz chociaz w dzisiejszych czasach trudno o taki film mysle ze więcej niz 160 minut nie będzie
Oj mi tez odpowiadalaby taka opcja :D 3 i 4,5 h a wersja rezyserska 4 i 5,5 :D jak ja marze zeby juz usiasc w kinie i na ekranie przeczytac napisy "W pewnej norze ziemnej mieszkal pewien hobbit... " a pozniej ponownie "znalezc sie" w Śródziemiu... :D a swoja droga ciekawe czyje tlumaczenie wybierze polski dystrybutor? Skibniewskiej czy Braiter :)
Chyba raczej Skibniewskiej, bo jest praktyczne i było używane przez polskiego dystrybutora w ekranizacji trylogii LOTR. Wiesz sam nie wiem, ale od Braiter jeszcze nie czytałem, może kiedyś spróbuję.
Ja czytalem Skibniewskiej :) a obecnie kupilem z Amberu wydanie Hobbita i je czytam. Tlumaczenie rozni sie troche. Najbardziej w momentach gdzie sa wiersze, piesni krasnoludow i np pojedynek na zagadki miedzy Golumem a Bilbem, tzn ich tresc. Poki co doszedlem do momentu Mrocznej Puszczy i pajakow :) nie jest zle ale wole Skibniewskiej jednak ;) jestem konserwatysta w tej kwestii :D pozdrawiam :)
Wolałbym by granica 2,5h zostala mocno przekroczona... 3,5h już lepiej by wyglądało :-) A już idealnie byłyby 2 filmy po 4h :-) Ale domyślam się, że wiele osób by tego nie wytrzymało... ja bym mógł spokojnie tyle siedzieć, bo kocham Śródziemie :-)))
Może jak wyjdą wersje reżyserskie. Bo w kinie to raczej na pewno nie będzie dłużej niż 3h ; )
Ja też sądzę tak około 3h wersja kinowa, a wersja reżyserska jakoś 3,5h. Myślę, że tak właśnie będzie to wyglądało w miarę podobnie do Dwóch Wież, albo ewentualnie Drużyny Pierścienia. ;)
a wiecie może ile trwała wersja kinowa Powrót Króla ?? Bo na filwebie pisze że 3,21h :-)