PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425105
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Czas trwania ???

ocenił(a) film na 10

Wiecie może jaki będzie czas trwania pierwszej części Hobbita ?

Kitass

Sadze ze podobnie jak "WP", okolo 2,5 godziny... :)

ja1992

władca pierscieni trwał 3 godz!

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

:-)
A ten Władca Pierścieni co trwa 3h to która część? :P
Bo ja już od dawna nie pamiętam wersji kinowych... pierwsza część reżyserska trwa jakies 3h 20minut, Dwie wieże w wersji reżyserskiej trwa jakieś 3h 32minuty a ostatnia część Powrót Króla w wersji reżyserskiej trwa 4h :-)

ocenił(a) film na 9
khazad7_2

Też już zapomniałem. Za dużo razy widziałem lepszą wersję.

ocenił(a) film na 10
mareczekp2

Ja widziałem praktycznie tylko lepsze wersje tyle co dwa trzy razy oglądnąłem kinówki na TVNie.

ocenił(a) film na 9
adrian229

Wersje reżyserskie są gdzieś mniej wiecej o 40min dłuższe niż te normalne :). A co do głownego tematu, to też stawiam, że bedzie trwać z 2-3h, bo wątpie by trwał 1,5h np.

ocenił(a) film na 9
gumis1412

Myśle że P.J. zdaje sobie sprawę z kasowości tego filmu i tego jak długo fani czekali na jego produkcję.
Tak więc myślę, że maksymalnie wykorzysta czas jaki jest mu na projekcję dany. I o wersję reżyserską też nie ma co sie obawiać :-) Na pewno będzie, choć na projekcję w kinie przyjdzie dłuuuugo poczekać :-) Prędzej wydanie DVD i BR wypuszczą.

ocenił(a) film na 10
gumis1412

nom właśnie ;)

ocenił(a) film na 10
Kitass

fajnie by było jakby trwał tak długo jak Władca Pierścieni - Powrót Króla :) super będzie

ocenił(a) film na 9
Kitass

Też jestem za tą opcją :-)))

khazad7_2

i ja tez oby trwał 3 godz chociaz w dzisiejszych czasach trudno o taki film mysle ze więcej niz 160 minut nie będzie

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

pierwsza część 3h druga 4,5h :)

ocenił(a) film na 10
BoromirzGondoru

tak najlepsza opcja:D

użytkownik usunięty
BoromirzGondoru

Oj mi tez odpowiadalaby taka opcja :D 3 i 4,5 h a wersja rezyserska 4 i 5,5 :D jak ja marze zeby juz usiasc w kinie i na ekranie przeczytac napisy "W pewnej norze ziemnej mieszkal pewien hobbit... " a pozniej ponownie "znalezc sie" w Śródziemiu... :D a swoja droga ciekawe czyje tlumaczenie wybierze polski dystrybutor? Skibniewskiej czy Braiter :)

ocenił(a) film na 8

Chyba raczej Skibniewskiej, bo jest praktyczne i było używane przez polskiego dystrybutora w ekranizacji trylogii LOTR. Wiesz sam nie wiem, ale od Braiter jeszcze nie czytałem, może kiedyś spróbuję.

użytkownik usunięty
LordWieslaw55

Ja czytalem Skibniewskiej :) a obecnie kupilem z Amberu wydanie Hobbita i je czytam. Tlumaczenie rozni sie troche. Najbardziej w momentach gdzie sa wiersze, piesni krasnoludow i np pojedynek na zagadki miedzy Golumem a Bilbem, tzn ich tresc. Poki co doszedlem do momentu Mrocznej Puszczy i pajakow :) nie jest zle ale wole Skibniewskiej jednak ;) jestem konserwatysta w tej kwestii :D pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 7
Kitass

Pewnie gdzieś w granicach 2,5 h ; )

Joecrou

tez tak mysle ze kinowa wersja pierwszej czesci hobbita bedzie trwala ponad 2 godziny

ocenił(a) film na 9
Joecrou

Wolałbym by granica 2,5h zostala mocno przekroczona... 3,5h już lepiej by wyglądało :-) A już idealnie byłyby 2 filmy po 4h :-) Ale domyślam się, że wiele osób by tego nie wytrzymało... ja bym mógł spokojnie tyle siedzieć, bo kocham Śródziemie :-)))

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

Może jak wyjdą wersje reżyserskie. Bo w kinie to raczej na pewno nie będzie dłużej niż 3h ; )

ocenił(a) film na 8
Joecrou

Ja też sądzę tak około 3h wersja kinowa, a wersja reżyserska jakoś 3,5h. Myślę, że tak właśnie będzie to wyglądało w miarę podobnie do Dwóch Wież, albo ewentualnie Drużyny Pierścienia. ;)

ocenił(a) film na 10
LordWieslaw55

a wiecie może ile trwała wersja kinowa Powrót Króla ?? Bo na filwebie pisze że 3,21h :-)

ocenił(a) film na 9
Kitass

Bo tyle zapewne trwała.
Ja mam zakodowane przypominając sobie jeszcze seans kinowy, że jakies 3,5h się siedziało :-)
A Hobbit (każda z części) mam nadzieję że będzie trwać przynajmniej po 3h :-)