PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425457
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Czy jesli nie pamietam Władcy Pierscieni i wgl jednej czesci nie ogladalem, ten film moge ogladnac i
bede ogarnial?

ocenił(a) film na 10
spielberg552

W Hobbicie są wydarzenia z przed Władcy, więc nie powinno być problemu ;)

extranick

OK dzieki. Wiec pewnie sie wybiore na wersje 3d

ocenił(a) film na 7
spielberg552

Na 3D najlepsze są rzędy 6-9 po środku oczywiście : )
Pozdrawiam.

Joecrou

Na filmy 3D chodzą dzieci i gimbusy.

ocenił(a) film na 9
Cobra_Choke

Po twoim komentarzu mogę zliczyć cię do tych dwóch kategorii.

ocenił(a) film na 9
Cobra_Choke

Dorośli, studenci i starcy też.

ocenił(a) film na 10
spielberg552

jakim cudem uchował się typ na FW ktory nie oglądał WP... !!!
mieszkasz w jakimś szałasie z dala od cywilizacji czy co?

Beton_X

Jakim cudem komentarz może tak bardzo pasować do nazwy użytkownika?
(nawiasem mówiąc, Pratchett dość ciekawie napisał kiedyś o osobach używających trzech wykrzykników lub pytajników :)

ocenił(a) film na 9
Reimar

Popatrz nawet nie wiedziałem dzięki za cynę ;)

Beton_X

Ogladalem bodajze Powrot Krola 3/10 I pierwsza czesc 2/10. Jedna chyba jeszcze byla, nie widzialem, ogolnie nie jara mnie ten klimat, ale mam nadzieje, ze Hobbit sprawi, ze bede mial ochote przypomniec sobie te 2 filmy ogladnac 3 czesc ;)

spielberg552

Lepiej daj sobie siana. Jak tak nisko oceniasz tamte filmy to ten lepiej odpuść. Kasę lepiej przeznacz na film który cię jara ;)

ocenił(a) film na 10
spielberg552

ulala 3/10 hoho, 2/10 ojoj, panie to nie twoje klimaty. Z takim gustem to proponuje KLan lub Plebanie.

Beton_X

Mysle, ze jednak warto luknąć co mam w ulubionych i jakie oceny dałem.
A widze ze u Ciebie szału ni ma

spielberg552

I troszke szacunku dla starszych stażem :)

ocenił(a) film na 8
spielberg552

Jeśli wolisz filmy made in USA z USA w tle i to nie fantasy, to może poczekaj na Lincolna, którego reżyserem jest Sbielberg jak w twoim nicku.

LordWieslaw55

Jak sie tu rejestrowalem to nie wiedzialem zbyt wiele o kinie, stad moj nick :)
Mozesz zobaczyc co lubie, nie musisz sie domyslac, nie kazdego wciagnal klimat LOTR

ocenił(a) film na 8
spielberg552

Wiadomo, że znajdzie się parę osób, które nie lubią klimatów fantasy, ale po o tym co to pisać.

użytkownik usunięty
LordWieslaw55

LOTR wcale genialną trylogią nie jest i każdy ma prawo wystawić mu ocenę jaką tylko chce, ważne by była szczera a nie podyktowana waszym naciskiem. Dla mnie Drużyna to film na 4/10 ale naciągnąłem do 5 bo muzyka jest genialna. Filmy trzeba umieć robić, bo to co zrobił Jackson działa usypiająco. Piraci z Karaibów > LOTR. To jest dopiero przygodówka z elementami fantasy ;>

ocenił(a) film na 10

litości, piraci > LOTR ?? uwazasz ze w piratach jest wiecej i lepsze elementy fantastyki? ile ty czesci LOTR ogladales?? albo pewnie strzeliles sobie seans na 15 calach w wersji cam robionej przez kolesia z parkinsonem poziom zaawansowany.
przedzial ponad 30 lat? jesli tak to sorry...

użytkownik usunięty
Beton_X

Daruj sobie, Piraci po prostu całkowicie mnie pochłonęli i tylko tam poczułem prawdziwą przygodę. Przepraszam, że mam czelność mieć inne zdanie, jak mi przykro ;)

ocenił(a) film na 8

Piraci z Karaibów typowym filmem fantasy nie jest, bardziej filmem przygodowym z elementami fantasy. Po prostu niektórzy wolą Avatara, Zmierzch i Transformers dając im 10/10, a LOTR od 1/10 do 5/10, jednakże po co o tym dyskutować. Większość osób nie lubiących Tolkiena, nie będzie także lubić filmów i nie jest to w niczym zadziwiające. Jednak nie mam zamiaru się kłócić, bo nad gustem się nie dyskutuje.

użytkownik usunięty
LordWieslaw55

Oglądam ogólnie dobre filmy, sam nie lubię w.w. przez ciebie (TF3 to straszny gniot), ale LOTR jest idealnym przykładem jak się filmów nie robi jeżeli chodzi o tempo, ale tak, jest to moje subiektywne zdanie. Myślę, że książki Tolkiena byłyby dla mnie lepszą opcją niż ekranizacje. Po prostu bardzo nie lubię jak ktoś się do mnie przywala bo mam inne zdanie niż większość ;)

ocenił(a) film na 8

No dobra ok wyraziłeś własne zdanie, ale prowadzenie dyskusji nad gustem nic nie wnosi. Tak z innego tematu pomijając WP, gdyby tak podsumować to PJ jest teraz mało hollywoodzki, pewnie chodzi o jego przeciwną postawę parę lat temu i dlatego salony go nie lubią, nie ma znaczenia tu własne zdanie w tym temacie.

użytkownik usunięty
LordWieslaw55

Mniej subiektywnie to mogę napisać, że tempo w LOTRZe leży, PJ po prostu wiernie odzworował książki na ekranie, ale w tych filmach za mało się dzieje, a za dużo jest mało istotnych rzeczy. Bohaterowie idą, idą, śpią, jedzą, czasem się tłuką. To jest naprawdę męczące dla nie-fana ;/

ocenił(a) film na 8

No, nie ma w tym filmie seksu, imprez, alkoholu i mordobicia w stylu amerykańskim.

użytkownik usunięty
LordWieslaw55

I dlatego ocena nie jest niższa ^^

LordWieslaw55

Co do LOTRa - seksu faktycznie nie ma, ale co do reszty.... Jedna niezła impreza jest w wersji rozszerzonej (chyba Powrotu), a kilka klawych mordobić (w tym np. surfing na tarczy, który jest mega-arcy-amerykański) załapało się nawet do kinówki:)

ocenił(a) film na 9
spielberg552

Ale koledzy mają rację ...jeśli tak nisko oceniłeś Trylogie znaczy ze to ewidentnie nie twój klimat ..szkoda twojego czasu i kasy :] daj se looz z dobrego serca Ci radzimy:]

spielberg552

Kup oryginalną podkłade pod mysz Hobbit, wpisz w google: Hobbit kultowa podkładka pod mysz oryginał prezent

spielberg552

Tak, możesz. Hobbit jest prequelem, więc dużo nie stracisz, chociaż o wiele lepiej by ci się oglądało, znając Władcę i Śródziemie.