Tak jak w temacie. Warto ? Czy to nie jest prawie identyczna historia jak z Władcy Pierścieni ? I pytanie do tych co byli ? Czy jest lepiej zrealizowany od LOTR ?
To jest najbardziej niebezpieczne pytanie na tym forum ostatnimi czasy ;)
Historia z pewnością nie jest prawie identyczna jak ta z Władcy, bo opowiada o czymś zupełnie innym. Tyle mogę powiedzieć ja, bo filmu jeszcze nie widziałem.
Zdania są podzielone na temat realizacji i wykonania. Myślę, że najlepiej udać się do kina osobiście i samemu ocenić. Pozytywne recenzję mogą narobić niepotrzebnych nadziei (jeżeli film nie spełni oczekiwań) a krytyka może chęć pójścia do kina ostudzić (co będzie smutne, jeżeli film jednak wyszedł). Cena 20 zł na bilet to jeszcze nie takie duże pieniądze a pozwalają zaznać czegoś bardzo wyjątkowego - subiektywnej i niezmąconej opinii.
odp.1 warto, odp. 2 hobbit i władca to dwie różne części jednej historii, odp. 3 tak byłem (2D i 3D), odp 4 jest zrealizowany inaczej, a czy lepiej czy gorzej to już kwestia gustu i dlatego trzeba hobbita obejrzeć. pozwolę sobie dodać, tak już poza twoimi pytaniami, że wolę wersję 2D. w wersji 3D czasem miałem wrażenie, że znajduję się w grze komputerowej z dobrą grafiką, chociaż muszę przyznać, że i takie doświadczenie jest ciekawe i warte poznania. ale oczywiście ocenę pozostawię Tobie. pozdrawiam