PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425348
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Po genialnej Annie Lenox nie mogę się doczekać

ocenił(a) film na 9
Indy_6

Dla mnie mogła by być ENYA, tak jak w Drużynie Pierścienia. Ogólnie rzecz biorąc jej wykonanie May it Be chyba najlepiej oddawało charakter magiczny tej części... i właśnie ją kojarzę najbardziej z filmową adaptacją książki Tolkiena.
No ale zobaczymy... muzyka z filmu pozostaje chyba największą niewiadomą w tej chwili :-)

khazad7_2

Popieram calkowicie... Enya. Alternatywnie moglaby byc tez Dido lub modna ostatnio Adele. W kazdym badz razie musi to byc kobiecy glos...

ocenił(a) film na 9
MrBaggins

Dido i Adele kompletnie do tego nie pasują... założę się, że będzie to raczej niszowa artystka, coś z alternatywy lub klimatów symfonicznych... no nic, zobaczymy.
A tak na mniej poważnie... nie zdziwię się, jak Christopher Lee zaśpiewa na koniec, znając jego ciągoty do muzyki w ostatnim czasie :D

khazad7_2

Co Ty gadasz... stary. Wlasnie wrecz przeciwnie glos Dido jest bardzo klimatyczny i bardzo chcialbym aby zaspiewala. Ale jak mialbym wybrac to Enya jest moim nr 1. Dla mnie Annie Lennox czy Emiliana Torrini byly wielkim zaskoczeniem np wiec mysle ze i tym razem mozemy byc zaskoczeni.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
Indy_6

Chętnie znów usłyszałbym Enya'e ale ktoś ze zbliżonym klimatem będzie również mile widziany ;)

ocenił(a) film na 8
Marvolo666

Peter Gabriel w stylu Genesis z lat 70-tych, grający na flecie :P
Marillion?

lelen_lis

Może Rammstein;)?

ocenił(a) film na 9
obleh

Nergal xD Albo AC/DC ^^

ocenił(a) film na 8
Marvolo666

http://www.youtube.com/watch?v=_cq9Z3T2FxA to pasuje , może być :D

ocenił(a) film na 8
obleh

Rammstein może nie, ale heavy metal, power metal pasowały by do epickości dzieła w sam raz, może jeszcze być melo-death.

Z tych gatunków najbardziej do Hobbita pasowały by:
-Iron Maiden
-Stratovarius
-Insomnium

ocenił(a) film na 9
LordWieslaw55

No chyba zwariowałeś :D

ocenił(a) film na 8
khazad7_2

Wcale nie zwariowałem! Chyba, że w pozytywnym słowa znaczeniu. :)

ocenił(a) film na 9
LordWieslaw55

No jasne, że w pozytywnym :-) Nie miałem przecież zamiaru Cię obrażać :-) No ale na żadne cięższe brzmienia nie ma co w tej produkcji liczyć ;P

ocenił(a) film na 8
khazad7_2

Mogłby Christopher Lee nagrać znowu jakąś piosenkę z Rhapsody Of Fire.

ocenił(a) film na 9
LordWieslaw55

Niech najpierw dokręcą wszystkie sceny z nim związane... a potem niech Szanowny Starszy Pan sobie szaleje ;) Obecnie grozi to jednak bezpowrotnym "zejściem" ;)

ocenił(a) film na 10
Indy_6

hmm chyba raczej będzie ktoś zupełnie nowy...bądź też postawią na Florencje z maszynami :P

Indy_6

A tu Edyta Górniak . xP

marvolo_1998

heh:) Dobre:) Albo Rubik i wszyscy na sali kinowej zaczynają klaskać:)

ocenił(a) film na 8
marvolo_1998

W takim razie lepiej, żeby nie było piosenki w napisach końcowych. ;d

ocenił(a) film na 9
Indy_6

Pewnie jakiś dubstep będzie. Teraz jest modne do wszystkiego to wciskać.

ocenił(a) film na 9
Indy_6

A ja chętnie usłyszałbym muzykę filmową Howarda Shore, najlepiej MOCNĄ :D Bo nie lubię u Jackosona właśnie tych spokojnych napisów końcowych.

ocenił(a) film na 7
szymon0018

własnie te spokojnie napisy końcowe są mega klimatyczne

Indy_6

Popieram... po takich emocjach przydaje sie chwila spokoju :)

ocenił(a) film na 9
Indy_6

Ale przez nie mam wrażenie, żę film jest nieskończony xd

Indy_6

Enya pochodzi z Irlandii, Lennox ze Szkocji, więc pewnie będzie to też ktoś z wysp - ojczyzny Tolkiena.