PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425105
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

http://www.filmweb.pl/person/Brian+Blessed-8123
co o nim sądzicie? dla mnie to będzie mistrz. Odpowiednik Gimligo zLOTR. Albo jeszcze
lepiej;)

ocenił(a) film na 9
mate3

będzie genialny, ma do tego idealny głos

ocenił(a) film na 2
antkha_2

mam nadzieje że rozbudują jego postać...

ocenił(a) film na 9
mate3

Świetna informacja :-)!!!

mate3

Ciekawe jak będą wyglądać Dain albo Thror. Z innych ważnych krasnoludów Thrain prawdopodobnie jest już w zwiastunie. Będąc uwięzionym w Dol Guldur nie miał już jednego oka, więc jak ktoś dopatrzy się tego w trailerze to potwierdzi to te przypuszczenia.

ocenił(a) film na 9
mate3

Pozwólcie że dołącze sie do rozmowy. Wiecie co? Moim taki małym marzeniem było zobaczenie wreszcie większej liczby krasnoludów. Dlaczego? Bo Gimli był jedynym ( nie licząć chwili gdy migneli nam jeszcze jego pobratymcy na naradzie) krasnoludem w ekranizacji WP (no i w książce, lecz teraz o filmie) a szczerze mówiąć po prostu interesuje mnie kultura i świat krasnoludów. I wreszcie będe mógł zobaczyć nie tylko kilkunastu krasnoludów z kompani Thorina ale i Throra a także Thrarina oraz niechlujny i rozwścieczony oddział (czy może mała armia) tejże rasy w Bitwie Pięciu Armii.

ocenił(a) film na 9
DziarD

Mam nadzieję, że "Hobbit" będzie równie widowiskowy jak LOTR :). Ostatnio pisałem na forum, chyba "Dwóch Wież", że jak dla mnie film Jackson'a to najbardziej widowiskowy film w historii kinematografii i chyba najbardziej widowiskowe dzieło sztuki w historii świata. Luknijcie do tamtego tematu to się przekonacie co myślę o tym arcydziele :). Jedynie to martwią mnie te krasnoludy (dalej). Bo w LOTR widzieliśmy i genialnego Gimliego, krasnali u Elronda i w prologu i to one stworzyły moje wyobrażenie krasnoludów (najpierw obejrzałem film, potem przeczytałem książkę). I teraz martwi mnie, że wizerunki z "Hobbita" będą się kłócić z tymi z LOTR. Już kij z tym, czy zgodne z powieścią, czy nie. Bo książki Tolkiena tworzą spójne uniwersum i chciałbym, żeby filmy Jacksona też były ze sobą spójne. Jak czytam książkę to czytam książkę, jak oglądam film to oglądam film. Ja nie oczekuję ekranizacji w 100% zgodnej z powieścią, ale prequela w 100% zgodnego z pierwowzorem. Fajnie by było jakby chociaż ten nieszczęsny Thorin był bardziej "krasnoludzki" (już Filiego i Kiliego można wytłumaczyć wiekiem, bo w filmie LOTR nie było młodych krasnali, a o tych brodatych kobietach nie było mowy czy młode czy stare :), jakby trolle skamieniały w tej pozycji, co była w "Drużynie...", żeby wszystkie bestie wyglądały jak w LOTR.
A co myślicie o pomyśle opowiadania wydarzeń z "Hobbita" przez Bilba? Mnie ten wątek nie za bardzo się podoba i podchodzę do tego sceptycznie. Mam nadzieję, że za rok (a może przy okazji kolejnego zwiastuna) wszystkie moje wątpliwości zostaną rozwiane.

ocenił(a) film na 9
Banner

Co do wyglądu krasnoludów już pisałem, jak dla mnie Gimli również jest ideałem, pokazuje jak powinien wyglądać prawdziwy krasnolud. Chociaż aż takich wielkich zastrzeżeń do krasnoludów z Hobbita nie mam, no ale o tym jak już mówilem pisałem w innym temacie.
Co do tego że Bilbo ma opowiadać tą historie to również podchodze sceptycznie, mam tylko nadzieje że nie będze takich wcięć że jest jakaś akcja a tu ujęcie gdzie Bilbo siedzi i coś tłumaczy Frodowi, jak dla mnie było by to niezbyt dobre rozwiązanie.
Banner jeśli mógłbyś to podeślij link z tego froum, leń ze mnie:)

ocenił(a) film na 9
DziarD

Ale to jest na filmwebie :). No ale skoroś taki leniwy:
http://www.filmweb.pl/film/W%C5%82adca+Pier%C5%9Bcieni%3A+Dwie+Wie%C5%BCe-2002-3 1451/discussion/Scena+poczatkowa,1750743

ocenił(a) film na 9
Banner

Wiem że na filmwebie ale myślałem że może jakiś bardzo zakurzony temat, a troche sie rozleniwilem po tych świętach. Dzięki wielkie:)

ocenił(a) film na 2
Banner

mi osobiście najbardziej przeszkadza wygląd Balina!!! ten tyepek ma zostać za 50 lat władcą morii. a wygląda jak by nad grobem stał. on w Hobbicie ma około 174 lat. a thorin DT dla porównania ma 191 lat a wygląda dwa razy młodziej w hobbicie masakra jakaś. nie przejmował bym się tym aż tak bardzo gdybym nie liczył na to że nakręca w przyszłości pomost miedzy lotr a hobbitem:)

ocenił(a) film na 2
DziarD

myślę że zobaczysz również bitwę z roku 2799 gdzie rzesze krasnoludów przybyłych pod Khazad-dum.:)

ocenił(a) film na 6
mate3

:O : O : O

PERFEKCYJNY aktor do tej roli.

ocenił(a) film na 2
mate3

http://www.mycustomer.com/topic/brian-blessed/114935

mate3

Oficjalnie wybrano aktora do roli Daina. Został nim Billy Connolly, a nie jak podaje filmweb Brian Blessed.
http://bestmoviesevernews.com/wp-content/uploads/2012/02/billy-connelly-joins-th e-hobbit-movie-2012.jpg

ocenił(a) film na 2
obleh

to jednym słowem do dupy. Lubie tego aktora ale proszę was bardzo Brian jest urodzony do tej roli:(... tracę chęci na obejrzenie tego filmu. myślałem ze będzie choć jeden pożądany krasnolud...:(

ocenił(a) film na 9
mate3

Częściowo się z Tobą zgadzam. Pana Briana aż się widzi w tej roli... jego głos jest fenomenalny i kapitalnie pasowałby do roli krasnoluda...
Cóż... Peter Jackson jednak ma nosa do doboru aktorów i myślę, że jednak wybór pana Connolly będzie również słuszny i trafny...
Mimo wszystko film i tak będzie kapitalny. Choćby jacyś aktorzy nam nie pasowali do pewnych ról :-)

użytkownik usunięty
mate3

Nie chodzi o wyglad tylko o gre aktorska :) glos ma takze swietny - taki lekko ochrypły a jesli chodzi o wyglad to nie ma co plakac bo i tak bedzie ucharakteryzowany :) i bedzie git... Ja go lubie i widze w tej roli :) dla tych, ktorzy nie ogladali zadnego filmu z jego udzialem proponuje obejrzec Świętych z Bostonu :) dla wlasnego dobra... wybierzcie czesc pierwsza bo dwojka to nietstety szmira na maksa...

ocenił(a) film na 6
obleh

Cóż... szkoda, ale co ja będe narzekal bezsensownie. : P I tak będzie fajnie. : P