Czy to prawda, że mają robić dubbing do hobbita? Gdzies w necie widzialam takie plotki i przejęła
mnie groza. :O Film podobno jest od 11 lat.? Nawet nie chcę na to patrzec, zwłaszcza, że podobno SZYC ma byc Gollumem....
-.-.
link nie działa. ale skoro jest oficjalne potwierdzenie tej masakry, to mam nadzieje ze w mojej zapyzialej miescince bedzie opcja napisy/dubbing bo mi chyba serce pęknie, jak uslysze Szyca... ;_;.
dokładnie ;). rozumiem, ze hobbit to lekka książeczka, w porównaniu z Władcą, ale jako wierna fanka Tolkiena i studentka anglistyki to uslyszenie jezyka angielskiego jest dla mnie superwazne. a jak beddzie elficki w ktorychs scenach, to tez zdubingują? no bitch please.Na Galadrielę może sonię bohosiewicz wsadzą albo od razu włodarczyk.
Tutaj masz całą obsadę http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Niezwyk%C5%82a+podr%C3%B3%C5%BC-2012-343217 /discussion/Dubbing+kto+kogo+b%C4%99dzie+dubbingowa%C5%82+pe%C5%82na+lista+!!!!+ Istna+zbrodnia+dla+filmu,2076994
Szyc jako Gollum xD
Z pewnością nie będą mówić po elficku, czy słynnym khuzdul, a raczej wszystko czysto po polsku i nie sądzę, żeby w tak krótkim czasie zatrudnili jakiegoś eksperta od literatury Tolkiena.
jezeli zrobili to dubbingowanie w pędzie, bo dystrubutorom sie spieszy to ogolnie moze byc srednio... mam nadzieje, ze chociaz tlumacz mial wiecej czasu zeby to jakos przelozyc na hmmm ,,dzieciecy'' jezyk? bo chyba nie dubbingowali z tego tekstu, ktory bedzie w napisach. :P