PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 424908
6,7 74 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Dziwoląg 

ocenił(a) film na 9

Na samym początku zaznaczę, że ogólnie film jest w miarę. Oceniam 7/10 tylko ze względu na genialną scenę z Gollumem. A czemu uważam, że "Hobbit" to dziwoląg? Bo pełno w nim skrajności. Z jednej strony mamy "słodziutkie" jeżyki i króliczki a z drugiej odcinanie głów i rzucanie nimi. PJ nie za bardzo wiedział co chce zrobic: czy baśń, czy coś poważniejszego, w stylu LOTRa. Może chciał znaleźc złoty środek, ale ten "środek" miałby byc mieszaniną baśniowości i powagi stonowaną przez cały film. To tak jak w matematyce - minus i plus nie daje zero, ale minus. Więc to jest ogromny minus "Hobbita". Nie jest zrobiony ze smakiem, tak jak LOTR. "Hobbit" jest też za bardzo przekolorowany i przesłodzony. Historia sama w sobie ma baśniowy charakter i nie trzeba było tego "podkręcac" w komputerze. Wszędzie mamy oczoje**e wschody i zachody słońca i pełno złocistych odcieni. Może by to tak nie raziło, gdyby twórcy nie chcieli tego jakoś połączyc z LOTRem. Ale mamy pierwsze sceny ze starym Bilbo i Frodo. Zresztą i tak jest tam błąd, bo w "Drużynie.." na początku Bilbo jak pisze książkę woła Frodo i nie wie, gdzie on jest, a tymczasem w "Hobbicie" jest świadkiem, jak ten wybiega na spotkanie z Gandalfem. Swoją drogą początek w Shire w FOTR o wiele bardziej przypomina klimat książkowego "Hobbita". No ale wracając też do połączenia z LOTRem - czemu wargowie wyglądają inaczej? Fakt, design fajny, ale powinni byc konsekwentni. Poza tym trochę za bardzo przypominają mi tego wilka z "300". I skoro jesteśmy przy "300" to właśnie wiele scen przypomina mi ten film. Np. sceny retrospekcji - kolorystyka (pomarańczowa poświata i komiksowośc) w bitwie pod Morią, Azog podobny do tego dryblasa, nawet sposób w jaki tryskała krew z jego odciętej ręki przywodziła na myśl sceny z "300". Ogólnie film jest MEGA sztuczny. Erebor wygląda tragicznie, Rivendell lepiej wyglądało w LOTRze i do tego komputerowy Azog i gobliny, KOSZMARNE CGI-zwierzęta Radagasta i wiele, wiele innych. Jedynie Azog ma ten plus, że ogólnie jest świetną, ciekawą postacią, więc tu na plus filmowi, mile się tu zaskoczyłem. Ale żeby była "równowaga" mamy pieprz***tego Radagasta. To jak przywraca do życia jeżyka (debilne to, kompletnie nie pasuje do Śródziemia), czy scena z patyczakiem są żałosne. Do tego jeszcze dochodzą łamiące wszelkie prawa rządzące Wszechświatem, sceny z niezniszczalnymi krasnoludami. Powinnie zgianąc z miliard razy, ale wszyscy dożyli do końca. Nawet Thorin, który przyjął na machę potężny cios maczugą, który nawet go nie zadrapał. I jak dla mnie film ten (poza paroma scenami) jest pozbawiony klimatu, a także dramaturgii (np. scena, gdy Thorin idzie na Azoga). Nawet muzyka, mimo że sama w sobie świetna, nie jest tak dobrze dopasowana do scen (np. motyw Nazguli w przed chwilą wspomnianej scenie). Jednak ta genialna scena zagadek tak mi się spodobała, że ostatecznie oceniam na 7/10.

Carmina

1. To co piszesz jest żałosne i wynika z twojego braku wiedzy na temat pojecia - co to jest film na podstawie ksiażki.
4. Twoje zdanie jest jedynym na tym forum co do tych wschodów i zachodów więc się nie liczy
5. Te same istoty ale różne gatunki
6. Nie, nie jest tak. i efekty sa świetne i gra aktorów. To film z 2012 roku powtarzam a nie z 1979 żeby wyglądał jak wyblakły obraz.
10. Nie jestes fanką więc nie zrozumiesz. My chcemy 3 filmów i Peter nie będzie zwracał uwagi na takich jak ty bo robi film po swojemu. Tobie nie odpowiada- nie musi. Tak czy inaczej od czasów Lotra takiego filmu jak Hobbit jeszcze nie było.

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

1. Wiem co to jest film na podstawie książki. I żałosne jest raczej to, jak kompletnie irracjonalnie usiłujesz udowodnić, że PJ trzymał się jej, podczas gdy WIESZ, że nie. Inną kwestią jest ocena tego co zmienił i dodał - twoja pozytywna, moja negatywna.
4. Nie jedynym, zresztą to nadużywanie wschodów/zachodów to mały pikuś przy pozostałych błędach.
5. Przeczytaj może co na ten temat napisał twórca Śródziemia i człowiek, który gatunek Wargów wymyślił? To ten sam gatunek!
6. Nie chodzi o to, że film ma wyglądać jak wyblakły obraz. Chodzi o to, że bez poprawiania każdej trawki i każdego ziarnka piasku - tło byłoby mniej wyraziste i stanowłoby to co powinno, czyli TŁO dla aktorów i akcji filmu - tutaj ma się często wrażenie, że sceny zostały dodane wyłącznie po to, żeby się popisać CGI. Czyli technika przytłacza treść.
10. Jestem fanką. Większą, myślę, niż ty. Tylko nie Petera, a Tolkiena. I niech Peter robi filmy jaki chce i o czym chce, tylko niech przestanie wmawiać, że opiera się na genialnej prozie, z której czerpie kilka motywów a resztę dorabia sobie sam.
A Hobbit, w porównaniu do Włądcy, to milutki filmik do obejrzenia i zapomnienia. Dla wyjaśnienia - nie oceniłam WP w ogóle. Po prostu zmiany tam są ogromne, zarówno w treści jak i w charakterach poszczególnych postaci, że trudno było mi to ocenić jako ekranizację. I nie gloryfikuję tego cyklu filmowego, kosztem Hobbita. Po prostu na spokojnie oceniam, że historia Władcy jest pełniejszym, większym i głębszym materiałem, niż Hobbit nawet po przeróbkach i poprawkach PJ, które nijak mają się do tego co pisał J.R.R.

Carmina

1. Wzbogacił fabułę dla fanów.
4. Ten film nie ma za dużo błędów.
5. Nie, nie ten sam
6. Nie, nie przytłaczała ale upiekszała wszystko żeby Śródziemie w końcu nie wyglądało jak planeta Ziemia ale inny świat.
10. Nie ma zadnych ogromnych zmian tylko sa po prostu rzeczy których Tolkien nie zawarł w swojej ksiązce bo chciał żeby była drobna dla dzieci. Dopiero potem ludzie domagali się kontynuacji więc stworzył coś większego. Co może Peter miał zrobic z bohaterów niemowy bo w książce jest mało dialogów i ty tak chcesz.

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

1. Dla fanów [poza swoimi] spieprzył i tyle.
4. Film ma ogromną ilość błędów względem zarówno książki, jak i całego universum, i nadużywanie wschodów i zachodów jest najmniejszym.
5. Przeczytaj może Tolkiena, potem będziemy dyskutować?
6. Przytłaczała. Przykuwała uwagę odwracając ją od akcji i bohaterów. 10 lat wcześniej Nowa Zelandia jako Śródziemie obroniła się bez CGI - czyli da się.
10. Wiem, że Hobbit był początkowo pisany jako bajka dla kilkuletniego syna J.R.R. I nie zgadzam się, że Tolkien "chciał" zawrzeć zmiany, które sobie wymyślił PJ. Nie wiemy, czego chciał Tolkien. Ale na pewno nie miał zamiaru "zmartwychwstawać" umarłych bohaterów [vide Azog], ośmieszać Istarich [vide Radagast] czy poddawać w wątpliwość cnotę mamusi Legolasa [vide Thranduil jako rogacz]...

Carmina

1. Nie. Dał z siebie wszystko
4. Żałosne
5. Ty się najpierw naucz czytać
6. Obroniła się bo nie było takich efektów i technologii. Dzisiaj inaczej sie nie da bo Peter zgarnąłby baty że się cofa
Po twoim ostatnim poście doszłem do wniosku że masz nie pokolei w główce. teraz możemy zakończyć rozmowę. Żegnam

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

1. Fakt, że "dał z siebie wszystko" nie znaczy, że nie spieprzył.
5. Czytać umiem, przypuszczam, że dłużej niż ty żyjesz na świecie.
6. A może właśnie stwierdzonoby, że to idealne "połączenie" między Hobbitem a WP? Owszem nie było takich technologii, ale to tylko dowód, że bez CGI też się da. Ale łatwiej jest napchać efektów komputerowych i mieć z głowy. Czyli PJ poszedł na łatwiznę, ergo - nie "dał z siebie wszystkiego".
Po twoim ostatnim poście doszłam do wniosku, że jesteś głupiutkim smarkaczem, dla którego jedyną lekturą jaką jest w stanie pokonac sa komksy, a jedynym filmem który obejrzał z uwaga i w całości - Hobbit. Współóczuję PJ takich zdziecinniałych fanów, ale ma co chciał. Sprowadzasz rozmowę poniżej poziomu na jakim zwykłam dyskutować [a szkoda, bo przez kilka dni trzymałeś się jak dorosły...] więc lepiej zakończyć tą wymianę zdań.

Carmina

1. Zrobił swietny film i taka jest prawda.
5. hahaah znam takich co mają 24-25 lat i nadal im to ciężko idzie
6. No niestety ale jak chcesz oglądać trolle z kartonu bez uzycia komputera to spójrz w lustro.

ocenił(a) film na 7
Carmina

trzeba mu przyznać rację, że fanami filmu Hobbita nie jesteśmy... ale o ile myśle logicznie to film powstał dla fanów książki bo filmowi nie istnieli przed powstaniem filmu :D
odpowiadamy mu pełnymi argumentów długimi zdaniami a on na to:
"nie"
"nie masz racji"
"nie prawda" "kłamiesz" "mylisz sie"
no nie do podwazenia sa te jego argumenty :D
moja charakterystyka kilka postów wyzej idealnie go opisuje :D

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

jedynym na tym forum tępakiem jesteś ty więc idąc tym tropem myślenia się nie liczysz :)
zamknij już łep z łaski swojej bo ludzie mają cię dość bachorze jeden, doucz się trochę i obejrzyj trochę klasyków jak właśnie "Dwunastu gniewnych ludzi" gdzie nie ma efektów, muzyki czy scenografii prawie wcale... i przestań ludzi pouczać bo pojęcia nie masz o czym mówisz

aha zachody też uważam za słabe bo rażą komputerem (zresztą jak cąły Hobbit)... polecam prawdziwy zachód słońca z dziewczyną, zamiast siedzenia całe dnie przed kompem dzieciaku neostrady :)

Marq_94

Hhahahahah sam siedzisz i mnie będziesz larwo pouczał. Załatw sobie psychiatre.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

pisałes wyzej ze przychodze raz od śiweta i o racja.... pozniej ze siedzisz tu non stop od dwoch lat :D
teraz sie wykrecasz ^^

wiec to tobie zycze dobrego psychiatry nieudaczniku

ty musisz byc z przypadku o.O

Marq_94

Bo kiedyś siedziałes raz na jakis czas a teraz ciągle.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

ciągle ? przedwczoraj wszedłem pierszy raz po jakimś miesiącu i zobaczyłem, ze znwu robisz z sibie wwyjątkowegeo gnoja i debila więc teraz wchodzę się pośmiać :DDD
miałeś juz nie odpisywać :P

Marq_94

Ale chyba będę dalej bo jak widzę twoje wypowiedzi skierowane do mnie to poprawia mi się humor. Ty tak na serio? Ja sobie z ciebie jaja robię haha a ty mnie pouczasz jakimiś tekstami. Mi to naprawdę nie jest potrzebne bo ja z toba na serio nie pisze. no chyba że to dotyczy Hobbita to mówie na serio.

ocenił(a) film na 7
Marq_94

aha ... gatunek to nie podzbiór istot baranie... zamaist czytać 500 razy Hobbita- książkę dla dzieci (choć w sumie tylko takie do ciebie przemawiają) radzę przeczytać inne dzieła Tolkiena gdzie dokładnie opisał całe Śródziemie i wargi to wargi jełopie ! nie ma podgatunków u nich

nie przeczytawszy ich próbujesz się wymądrzać na podstawie dennej wiedzy z kronik i przwodników filmowych--> powstały an podstawie filmu, dzieła Tolkiena są logicznie patrząc więc treściwsze i to do nich należy się odnosić pajacu jeden o.O żeby głupota miała skrzydła to by latała
ZAMILKNIJ DZIECKO WRESZCIE ośmieszasz się z każdym, dosłownie każdym komentarzem, pokazujesz jakim ignorantem i zwyczajnie mało rozumną istota jesteś

jak głupim trzeba być żeby porównywać filmy tylko na podstawie efektów... czrno białę ? to wtedy był szczyt techniki a i tak 90% jest lepszych od Hobbita dzieciaczku i niech to do cebie wreszie trafi... "Lepsze od Ojca Chrzestbego..." -.- błagam, obejrzyj najpierw zanim coś powiesz i stuknij się łbem w ścianę... kilka razy... porządnie... czynność powtarzaj każdego dnia przed snem-> mówię ci pomoże :)

gra aktorów? żart sobie stroisz ? poza Bilbem reszatt wybadła gorzej niż dostatecznie, kto był taki dobry ? robiące z siebie kretynów krasnoludy ? Gandalf, potęzny Istari, który gra rolę nic nieznaczącego starca ? a może Thorin, kóry w ostaniej scenie był przewidywalny, że aż zęby bolą, to pokazuje, jakie masz pojęcie o filmach ;\

fanką jest 10000 razy wiekszą od ciebie... ja też jestem fanem ALE TOLKIENA nie PJ'a i niech to do ciebie dotrze, że jednak wiedzę o Śródziemiu ammy większą od ciebie bo posiedliśmy ją bezposrednnio ze źródła a nie videoblogów... obejrzyj inne filmy PJ'a jak martwica mózgu to zmienisz o nim zdanie... na YT jest nawet filmik gdzie dowiadujemy się, że PJ postanowił aby w Powrocie Króla Aragorn walczył z Sauronem pod czarną bramą !!! WTF ? o.O odszedł od tego pomysłu po wielu anmowach i zastąpiono aktora grającego Saurona postacia Trolla- to pokazuje jakim kretynem czasami jest PJ...

Dorośnij i zacznij myśleć wreszcie, pooglądaj coś innego niż Avatary bo EFEKTY znaczą tyle co nic i powstają, żeby przyciagać do kina takie nieudane twory ajk ty ...

Marq_94

Uważaj bo ci się klawiaturka zapali. Mi na efektach nie zależy ale fabuła to też nie wszystko. W Hobbicie jest co najmniej 4 świetnych aktorów: ian McKellen, Martin Freeman, Richard Armitage i Andy Serkis. Mamy też bardzo dobrych aktorów: Cate Blanchett czy Hugo Weaving oraz aktorów grających za pomocą motion capture i nie powiesz mi że aktorsko Hobbit jest słaby bo jest świetny. I od czasów Wp nie było lepszego filmu fantasy od Hobbita.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

z fantasy się zgozę ale nie ma w tej dziedzinie konkurencji bo PJ wychodzi mając lepszą baże ... a i tak potrafi spartolić
fabuła to wszytsko co potzrebne by przyciągnąć do ekranu... tak samo książka przyciąga a nie ładna okładka a ty właśnie oceniasz po okładce
nie mów, że Blanchet czy Weaving to dobrzy aktorzy bo to prawda a le mów jak zagrali w Hobbicie... co takiego pokazała Galadriela albo Elrond w Hobbicie? NIC
Armitage wypadł kiepsko (ale ok kwestai gustu, dla mnie niczym ta postać nie zapada w amięć a jak mówię ostatnia scena niczym z dobranocki -.-) McKellen grał dobrze gandalfa w WP tutaj gra potulnego starca i nigdzie nie da sie poznać jak potęzny de facto jest)
ok Srkiss gra Golluma mistrzowsko ale i tak fabuła ponad wszytsko a ta w Hobbicie niczym absolutnie niczym nie porywa, zresztą w skiążce do etapu w którym są Bilbo z ekipa też nic porywającego sie nie dzieje i to pokazuje, że podział na 3 częśći był złym pomysłem bo zniechęcono wielu potencjalnych widzów do pójścia do kina na częśći pozostałe

Marq_94

Czy zniechecono okaże się dopiero w grudniu, nikt tego nie wie. A Elrond i Galadriela nie mają aż takich ról by nie wiadomo jak zabłysnąć. Zrobili swoje i tyle. A tak przy okazji: mozesz mi powiedzieć jaką ocenę wystawiłeś Hobbitowi?

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

więc nie mó, ze dobrze zagrali bo zgrali przecietnie
wystawiłem najpierw 8 ale zminiłem z sentymentu na 9
jednakże film ten nieumywa się do Klasyków i nie zalezy mi an pokazaniu, że Hobbit to słaby film, bo taki nie ejst tylko an pokazaniu twojego iditycznego toku rozumowania i ocenanai filmow oraz postrzagania fabuly o.O

Marq_94

Więc nie wiem dlaczego piszesz że hobbit jest słaby skoro dałeś 9.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

naucz się czytać... nie napisałem, że Hobbit jest słaby
przeczytaj koment wyżej jeszcze raz tym razem ze zrozumieniem

Marq_94

Wcześniej mówiłaś że Hobbit to słaby film.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

mówiłEś*
mówiłem, że słaby w porównaniu do Wp, słaby w porównaniu do moim zdaniem słusznie klasyków itp.
zdanie, że jest łaby nie padło... jako fantasy jest zaraz po WP (choć dzieli je bardzo wiele) ale mnóstwo rzeczy mi w nim nie pasuje, PJ zbytnio nastawił sie na dzieci (tak wiem, że Hobbit był książką dla dzieci ale nic nie stało na przeszkodzie, zeby klimat przypominał LOTRa i było mroczniej... fanów byłoby znacznie więcej... również gdyby wycięto "żarty" i nie spaprano kilku rzeczy... Biała Rada powinna mieć więcej uczestników i być poważniejsza, nie mówiąc o Radgaście... podobnie scena finalna zupełnie mi się nie podobała bo była do bólu przewidywalna (z tymi przeprosinami Thorina) i z cyklu Moda na sukces
generalnie ejst dobrze ale mogło być o niebo lepiej

Marq_94

Łaba to taka rzeka jakby co. A co do Rady to musisz trochę bardziej zapoznać się z twórczością Tolkiena bo widzę że masz braki. W 1 części mamy dopiero zgromadzenie dotyczące Ostrza Witchkinga. Dopiero w 2 będzie poważniejsze zebranie dotyczace ataku na Dol Guldur.

ocenił(a) film na 7
Carmina

ja tez nie jestem fanem słabych filmów jak hobbit :D
wg Kamila lot nad kukółczym gnaizdem to gówno (moment temu tak napisał) ale przecież ma rację bo ajk to ładnie ujął "wie lepiej "
boże co za ubaw z gnoja ^^ to lepsze niż wszelkiego rodzaju mistrzowie kwejki itp. :D

Marq_94

Ładnie to tak pisac ze swoim multikontem?

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

tak Carmina to ja to ta sama osoba, piszemy zupełnie inne rzeczy dla niepoznaki i ani razu sie nie pomyliłem przy długich komentarzach na zmianę osoby... tak lubię właśnie spędzać czas-> pisząc ze sobą na forum publicznym -.-
uzyj mózgu (czy tam jak nazywasz tą papkę gówną pod czaszką)
rozumiem, ze skonczyly sie argumenty wiec wchodza typowe dla cibie teksty ? :DD
aha podobno miales mi nie odpisywac i co ? :D

Marq_94

Już napisałem dlaczego z tobą dalej piszę. te teksty od kilku dni były tylko po to by się trochę odegrać. Mam nadzieję że następnym razem nasz dyskusja będzie bardziej kulturalna. I mówię teraz na serio - nie chce mi się z nikim kłócić.

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

Akurat ja mam tylko jedno konto, jestem kobietą [w przeciwieństwei do Marq_94], jestem od niego starsza... Pominę już całkowicie odmienny styl naszych wypowiedzi, zarówno stylistycznie, jak językowo.

ocenił(a) film na 7
Carmina

przecież on wie lepiej -.- teraz próbuje odwrócic kota ogonem i na komentarz, że piszę żeby się z niego pośmiać okazuje się, że to on się ze mnie śmieje i tak umiejetnie mainipulował cały czas rozmową -.- litości...

ocenił(a) film na 5
Marq_94

Ale nie możesz powiedzieć, że cię to nie bawi... :D

ocenił(a) film na 7
Carmina

jedyny powód, dla którego tu ciągle jestem ^^

Marq_94

Nie tylko Ty :D ubaw jest ale odpusc mu juz i nie ciagnijcie tego tematu bo robi sie ponownie syf na forum. Tez kiedys wchodzilem z nim w "rozmowe" i chcialem cos wyjasnic... Uwierz mi - NIE DA SIE.
Pozdro ;)

ocenił(a) film na 7
Ciri94

wiesz co - mi się wydaje, że on jest zwyczajnie upośledzony o.O
rozumiem, że spotyka to wielu ludzi i to nie ich wina ale zwykle są oni kontolowani, a temu dano intrnet do ręki i nauczono pisać - jak można być tak tępym ? to przekracza ludzkie pojęcie, moja 4-letnia siostra jest bardziej rozgarnięta, nie powtarza od dwóch lat (pod każdym postem) tych samych zdań i odpowiada na zadane jej pytania zamiat na zadane sobie pytania po wielokroć o.O rozmawai się z nim gorzej niż z Gollumem :D

Marq_94

Do nauki i uczyć się do matury!

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Ja mimo wszystko jestem ciekawa, jak Ci poszedł egzamin gimnazjalny.

Marq_94

kamilaxxx to największa Trollewna tego portalu. Gdyby rycerz ze smokiem musieli walczyć o nią, na bank umówiliby się, że ten kto przegra bierze księżniczkę. Nie ma innej opcji.

Nie wiem, ja to odbieram tak, że natrafić na taką osobę w Internecie to jak spotkać żula* na ulicy. Wiesz, łazi w kółko w jednym rejonie, bełkoce, co chwila cię zaczepia, brzydko pachnie, ale mimo, że nim gardzisz to coś mu tam współczujesz. Pomóc mu nie ma jak bo sam nie chce. No cóż, życie.

Ogólnie jednak, szukajmy pozytywów: można się z niej pośmiać. ;)

*żula, nie bezdomnego

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Zgadzam się z Ciri94. Trochę więcej argumentów i kultury oraz poszanowania opinii innych.

Btw. Też się zawiodłem. Mam takie odczucia jak założyciel tematu, spodziewałem się filmu w klimacie jak Władca Pierścieni, za bardzo rażą tutaj efekty specjalnie. W LotRze orkowie gobliny itd. wyglądali jakoś bardziej realniej, a tutaj od razu widać że to grafika wygenerowana przez komputery.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

to jest problem wszytskich użytkownikw bo jesteś nie do zniesienia i uparcie to ignorujesz, przyklaskuje ci może 5 osób (o podobnie niskim rozwoju umysłowym) podczas gdy większość drażnisz i TKA JEST TO TEZ TWÓJ PROBLEM
to tak jakby gwałciciel mówił, "zgwałciłem 80 kobiet- to ich problem o.O" WTF toż to ukazuje, że mamy do czynienia z kompletnym psycholem - tak ty tez jesteś psycholem -.-

Marq_94

Nie obrażaj mnie bo nic ci nie zrobiłem. Myślisz że jak wejdziesz raz na pół roku na to forum to ci wszystko wolno?

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

pół roku to aj nawet konta nie mam :P i tak wolno mi wyrażać swoje zdanie...

"nic mi nie zrobiłeś" ? jak to nie ? wkurzasz mnie ( i pewnie jakieś 99% innych uzytkownikow) od samego poczatku, jestes najnieznosniejszym dzieciakiem na calym FW... przynajmniej jest sie z czego posmiac :D (zebys ty wiedzial ile osob odwiedza to forum tylko i wylacznie, zeby posmiac sie z twojego idiotyzmu :D to lepsze niz ogladanie "Matura to bzdura")

Marq_94

Ooo widzę że masz 100 kont i udajesz te osoby które się smieją. Gratuluję inteligencji :D

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

boze czy ty to widzisz ? widzisz i nie grzmisz

gratuluje doskonalej dedukcji kamilku -.-
gartuluje inetligencjii... taaa i vice versa ale widzisz nie sadze aby ktos poparl tu ciebie bo zeby oszacowac poziom inteligencji wystarczy przeczytac dowolne 2 posty twojego autorstwa... klamka o drzwi jest mądzrejsza od ciebie... to przykre, ze i w polsce rodza sie takie nieszczescia jak ty :(

ja ci radze przeczytac komentarze pod tym tematem, wszytskie a sam zobaczysz jak zalosny jestes i jak ludzie cie wysmiewaja (nie to nie ja, nie mam 100 kont w przeciwienstwie do ciebie :P )

Marq_94

Wiesz co, nie będę się zniżać do twojego niskiego poziomu więc kończe z toba rozmowę. Cześć.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

i po raz kolenjy brak argumentow = typowa dla ciebie odpowiedz... doskonale cie podsumowalem kilka komenot wyzej :D nic a nic sie nie pomylilem
konczysz rozmowe a i tak odpisujesz na kazdy moj post :DDD

Marq_94

A po co mi argumenty skoro widać jaką osoba jestes.

ocenił(a) film na 8
Ciri94

Popieram

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Poza tym powiedziałabym nawet, że ocena znaczy więcej niż komentarz, przynajmniej w praktyce. Sam komentarz bez oceny nie kształtuje naszego beznadziejnego rankingu, oceny mają wpływ na topkę. Skoro oceny są bez znaczenia, to dlaczego rzucasz się na kazdego, kto Hobbitowi wystawi mniej niż 8?

Ciri94

Ale ja nie powiedziałem że nie mają znaczenia.