PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425316
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Myślicie,że ta wspaniała scena będzie powtórzona?
http://www.youtube.com/watch?v=uuPHF7_eWYk

ocenił(a) film na 9
katedra

Kto wie, przekonamy się w ostatniej części :D
Bo na drzewach będziemy raczej słyszeć - "ładuj dupę na Orła Biblo" :D
Ale scena bardzo fajna, w końcu coś poza Gandalfem stawiło czoła tym przeklętym Nazgulom ;)

Marvolo666

Nazgule... no wlasnie. Wiekszosc ludzi i fanow LOTRa wrecz nie nawidzi ich a ja z kolei uwazam ich za genialnie zrobione postacie (mowie o filmie). Kocham scene z FOTR gdy Nazgule "nawiedzaja" Bree i wchodza do gospody oraz scene poscigu za Arwena i Frodem, pozniej scena z TTT gdy widzimy jednego z nich na latajacej bestii, scene z ROTK gdy Czarnoksieznik z Angmaru przygotowuje sie na wojne i wyrusza do boju na skrzydlatej bestii a pozniej ta sekwencja gdy Nazgule atakuja Minas Tirith... genialnie zrobione po prostu.

A tak na marginesie wujek mojej dziewczyny (ma on ok 40 lat) posiada zajebista dziare... na jego bicepsie widnieje postac Krola Nazguli w bojowym helmie i z korbaczem... genialnie i dokladnie zrobione male dzielo sztuki.

ocenił(a) film na 9
MrBaggins

W filmie Nazgule najbardziej do mnie trafiały właśnie w pierwszej części. Otaczał je niesamowity majestat i aura mroku na tych czarnych, wręcz demonicznych rumakach. Mi najbardziej zapadła w pamięć scena, gdy Frodo z hobbitami ukrywają się pod tym drzewem obok gościńca. Potem pojawia się Upiór i zaczyna węszyć...aż robactwo ucieka od ich lodowatego oddechu. Scena genialna. Pościg również. Skrzydlate bestie nie miały już tak dużej ciemności wokół siebie, ale mimo wszystko są okazałe :)

ocenił(a) film na 7
Marvolo666

Jestem podobnego zdania. Największe wrażenie Nazgule robią jako jeźdźcy konno. Na tych latających bestiach coś tracą ze swojego uroku.
Co do sceny w temacie uwielbiam ten fragment kiedy przylatuje ćma zwiastująca przybycie orłów, liczę na to że zobaczymy jeszcze raz tego owada w Hobbicie.

ocenił(a) film na 10
Anthrax91

Rzeczywiście na konno robiły to złowrogie wrażenie ale także świetnie prezentuje się Król Nazguli na skrzydlatej bestii w Minas Morgul w świetle aury Morgula.

ocenił(a) film na 9
Anthrax91

Kto wie, być może przy okazji pojawienia się Radagasta. W końcu on najlepiej żyje ze wszystkimi stworzeniami leśnymi w Śródziemiu :)

ocenił(a) film na 9
MrBaggins

No to skoro o NAzgulach mowa...:

http://www.youtube.com/watch?v=H3HRwoOs2FU

:-)))

khazad7_2

Filmik ten pokazuje cala kwintesencje tego o czym napisalem... rewelacja :) Dzieki khazad ;)

ocenił(a) film na 9
MrBaggins

Nie ma za co :-)))

ocenił(a) film na 9
katedra

Zapewne sceny w Bitwie Pięciu Armii nie będą gorsze w rozmachu od tych które widzieliśmy w LOTR... Peter Jackson doskonale wie jak oddać klimat wielkiej bitwy.
Uwielbiam scenę szarży Konnicy Rohanu! :-) Jako, że bardzo lubię tę nację zamieszczam link w ramach przypomnienia:
http://www.youtube.com/watch?v=rCZ3SN65kIs&feature=related

Choć nie wydaje mi się, by ktoś jej tutaj nie pamiętał ;)

ocenił(a) film na 9
khazad7_2

Szarża wymiata :) Ech, gdyby tylko nie ruszyli na Mumakile...:D No ale w książce były już w sumie od początku bitwy.W każdym razie scena kapitalna. Jedna seria strzał z łuku, druga, strzelać bez rozkazu ! A Rohan wali w Orków jak premier podatkami w Polaków xD hehe

ocenił(a) film na 8
khazad7_2

Wszyscy pytają, co niby ma znaczyć słowo epickość. Ten filmik jest definicją tego słowa