PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425040
6,7 74 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Gollum

ocenił(a) film na 8

Wszyscy narzekają,że wygląda inaczej, lepiej bądź gorzej ale czemu wszyscy się nie zastanowią dlaczego?
Mnie się wydaje,że jest po prostu ...młodszy

użytkownik usunięty
katedra

Heh, no tak - jest młodszy ale i technika poszła do przodu i moim zdaniem wygląda znacznie lepiej niż w WP.

ocenił(a) film na 9
katedra

Jak dla mnie wygląda lepiej. Zasługa techniki i fakt, że jest o 80 lat młodszy niż w WP :)

katedra

Wszyscy narzekają???Narzekają jedynie jacyś malkontenci z tego co zauważyłem.Jeżeli ktoś uważa, że Gollum z LOTR'a wygląda lepiej niż ten z Hobbita, to jest to dowód, że na dyskusję z tym człowiekiem nie warto tracić czasu.

katedra

Przecież od razu widać, że to kwestia techniki. Od 2000 roku sporo się zmieniło. Shadery, setki tysięcy, czy nawet miliony możliwych do wygenerowania poligonów. Widać, że animacja postaci i mimika twarzy została poprawiona.
Wiadomo, że przy takiej animacji sprawa wygląda nieco inaczej niż w grze komputerowej, bo nie trzeba renderować w czasie rzeczywistym, ale teraz mogli dopieścić tą postać znacznie mniejszym kosztem czasu i technologii niż 10 lat temu.

ocenił(a) film na 9
pepek0206

Kwestia techniki to jedno, ale najważniejsze jest to, że w WP Gollum jest już 60 lat po utracie pierścienia. Zobaczcie jak postarzał się Bilbo w ciągu kilku miesięcy. A w przypadku Golluma, pierścień przedłużał mu życie przez 500lat!

katedra

Mnie jednak razi, że wygląda młodziej od Serkisa w Powrocie Króla. Pierścień przedłuża życie ale nie odmładza.

ocenił(a) film na 8
Bombur

ale Hobbit dzieje się długo przed Trylogią więc jednak jest młodszy

ocenił(a) film na 10
katedra

Patrz na Bilba.

ocenił(a) film na 7
Bombur

Prawda, Pierścień przedłuża życie. Ale BIlbo w "Hobbicie" zabrał go Gollumowi.

katedra

Przestańcie gadać o pierdołach. To nie ma znaczenia czy jest młodszy czy starszy. Ważne że w ogóle jest. Niedługo będziecie się czepiać dlaczego Gandalf nie ma o 2 milimetry dłuższej brody.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

W rzeczywistości to Gandalf ma krótszą brodę w Lotrze grzieś o dwa cale. Zmienił się również kolor jego tuniki, w Hobbicie ma ona odcień zieleni.

N3ro

Lol

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Elrond też jest jakiś dziwny...
:D

ocenił(a) film na 8
katedra

Wiadomo, że jest lepszy od tego z Lotra. A osoby piszące inaczej mają najczęściej Jokera w avatarze... Więcej pisać nie trzeba ;)

IceMan2991

Widzę, że nie tylko ja to zauważyłem :). Wystarczy spojrzeć na jakikolwiek news dotyczący kolejnego filmu ze stajni Marvela, lub na news dotyczący Hobbita, negatywne komentarze pod tymi newsami głównie pisane są przez zidiociałych psychofanów Batmana.

karol9_16

Fani Tolkiena i Hobbita muszą się zjednoczyć. Wywołuję wojnę przeciwko batmanowi.

kamilxxx09

Wywołujesz wojnę przeciwko batmanowi ? Nie przeginaj.-,-

marvolo_1998

Ona i tak już trwa

kamilxxx09

Gdzie?

marvolo_1998

Na forach

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Wez sobie odłącz internet ; / Nie wszyscy fani Tolkiena musza uważać batmana za słabe filmy i na niego najeżdżać, zrozum w końcu....

Joecrou

Już dużo osób ma dosyć jak na forum hobbita wchodzą psychofani batmana którzy nie potrafią się nawet zachować.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

To działa w dwie strony...

tynarus120

Masz stare info. Ja na forum Batmana nie wchodzę od kilku miesięcy a psychofani Batmana na forum Hobbita wchodzą ciągle i prowokują.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Proponuję udać się z rodzcami do psychologa, a wojnę możesz wywoływać sobie w domu.

N3ro

Pf

kamilxxx09

Koniec z tobą.

karol9_16

Myślisz ,że na forum Batmana nie było trolli? Nie wyżalajcie się teraz ,że akurat na forum Hobbita są trolle ,bo tego nie zmienisz. Przypomne ,że tą głupią kłótnie zaczął nijaki kamilxxx09 pisząc bzdury i prowokując.

marvolo_1998

Wiem, że na forum Batmana były trolle.
Prawda jest taka, że całą wojnę tak na prawdę zaczęli psychofani Batmana na wiele miesięcy przed premierą filmu, gdzie pisali w każdym newsie na temat box officu, że film zmiażdży wszystko i oni nie mieli na myśli tylko pieniędzy zarobionych.

karol9_16

W BO zarobił by więcej ,gdyby nie IO i tragedia w Denver. A to ,że ktoś napisał iż Batman zarobi dużo to wg. fanów Hobbita jest prowokacją ?? Wg mnie nie.

marvolo_1998

"W BO zarobił by więcej ,gdyby nie IO i tragedia w Denver."

Ci ludzie, którzy bali się pójść na film po tragedii poszli w późniejszym terminie, dzięki czemu później film zanotował zastrzyk gotówki.Tak samo z IO, gdzie film stracił 70% wpływów, ale następnego dnia odzyskał 40%.

"A to ,że ktoś napisał iż Batman zarobi dużo to wg. fanów Hobbita jest prowokacją ?? Wg mnie nie."

Napisałem, że te przechwałki nie dotyczyły tylko zarobionych pieniędzy, nie wspominając już o oblężeniu filmu Avengers po premierze, przez psychofanów Batmana.

karol9_16

"Napisałem, że te przechwałki nie dotyczyły tylko zarobionych pieniędzy, nie wspominając już o oblężeniu filmu Avengers po premierze, przez psychofanów Batmana." Tak tak wszędzie tylko psychofani batmana, wymień ich najpierw , bo to już sie powoli śmieszne robi.

marvolo_1998

Czytaj uważnie, czy ja napisałem wszędzie???Psychofanów Batmana można głównie zobaczyć w newsach na temat Hobbita, czy filmów ze stajni Marvela.Co do tych psychofanów to z pamięci pamiętam dwóch bardzo ciekawych, Zakrze oraz Szejku, czy jakoś tak.Jak chcesz, to przejrzyj sobie newsy i poczytaj.

karol9_16

Ta tylko teraz cały czas piszesz o fanach TDKR, jak by nie było innych. Wow wymieniłeś aż 2 fanów batmana, a pisałeś wcześniej o oblężeniu jak by ich było setki.

marvolo_1998

"Ta tylko teraz cały czas piszesz o fanach TDKR, jak by nie było innych."

Bo na forum Hobbita tylko ci przesiadują.Ja wiem, że są inni psychofani, ale na Hobbita akurat tylko ci się uwzięli.

"Wow wymieniłeś aż 2 fanów batmana, a pisałeś wcześniej o oblężeniu jak by ich było setki."

Setki????, bez przesady.Wymieniłem tylko dwóch, bo tylko oni mi mocno zapadli w pamięć.

karol9_16

A oto słowa kamilaxxx09 "Wywołuję wojnę przeciwko batmanowi." jak widać psychofani Hobbita nikogo nie prowokują.

marvolo_1998

A kto go prowokuje???Inni psychofani Hobbita, czy psychofani Batmana???

karol9_16

Na pewno nie Batmana , niech sobie już daruje te komentarze.

marvolo_1998

Milcz cieniasie

kamilxxx09

Nie wtrącaj sie krysia.

kamilxxx09

To wszystko co masz dopowiedzenia ? Masz bardzo spory zasób słownictwa.

marvolo_1998

Ja przynajmniej nie zachowuję się jak troll czyli ty.

kamilxxx09

Spory zasób słownictwa.

kamilxxx09

Milcz cieniasie.

marvolo_1998

No właśnie Batmana głównie z tego co widzę, oraz oczywiście typowe trolle, czyli ci, którzy wszystkich irytują.

karol9_16

No tak jak zaczął wojne to raczej nie może liczyć na miłe słowa.

marvolo_1998

Nie on zaczął...

karol9_16

Nie? A kto zaczął odwiedzać forum batmana prowkując wszystkich? Kto jest takim psychofanem ? Bo cokolwiek ktoś skrytykuje jest sie obrażanym przez niego.

marvolo_1998

Jeżeli krytykuje się film, którego się nie widziało, to nic dziwnego, że jest się krytykowanym, to po pierwsze, a po drugie, jak już pisałem, to psychofani rozpoczęli tę całą batalię o najlepszy film tego roku na kilka miesięcy przed premierą Batmana.