PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425157
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

będzie finansowy rekord?
To chyba najbardziej wyczekiwany przez masy film, tdk rises raczej na pewno pobije.

Zygfryd_Von_fw

Oczywiście ze Hobbit pobije batmana nie rozumiem jak mozna tak strasznie przepadac za batmanem

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Bardzo lubię nowego Batmana, ale to przecież Hobbit. Wiadomo że będzie lepszy.

kamilxxx09

nie mowilem ze przepadam, tylko pytam hehe

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

W Ameryce wygra raczej Batman, tam to jest postać kultowa, a i Nolan w Ameryce też ma dużą rzeszę fanów. Jackson jak to Jackson do Nolana to startu nie ma żadnego...

ocenił(a) film na 10
SilverX

EEE nie zapędzaj się tak z tym pochopnym pesymizmem Batman może i jest kultową postacią jak i Nolan ale Hobbit to w końcu kontynuacja WP na niego ludzie czekają od 10( a nawet więcej) lat a na batmana od max3.

adrian229

W Ameryce Hobbit też ma swoich fanów i ludzie długo na niego czekają a w dodatku między batmanem a hobbitem jest pare miesięcy róznicy jesli chodzi o premierę więc nie będzie raczej konkurencji

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Konkurencja tylko przy Oskarach:)

ocenił(a) film na 6
SilverX

Zgadzam sie całkowicie. Hobbit ma szanse zbliżyć się w USA do wyniku TDKR, ale raczej go nie pokona. Co innego pozostałe rynki, tam Hobbit pobije Batmana co najmniej 2 krotnie. : )

ocenił(a) film na 9
Zygfryd_Von_fw

Moim zdaniem ten film może przebić Avatara, ale będzie ciężko, w najgorszym wypadku stawiam, że w USA zarobi 500 ml $, a poza Stanami ok 1mld. lub trochę więcej.

ocenił(a) film na 10
Aizentea

czyli 3 miejsce na pewno nie wiem czy nie drugie też.

Aizentea

Avatara..... prosze.. przebije go bez mrugniecia okiem...

ja1992

nie rozumiem tej pewnosci, wiadomo ze wiele ludzi czeka na ten film i bedzie wielokrotnie lepszy od tego GNIOTA avatara ale wyniki avka jest imponujacy
Myśle że pobije nowego(zresztą świetnego) pottera, EW titanica ledwo

ocenił(a) film na 9
Zygfryd_Von_fw

HP to pobije na pewno, koszt dwóch filmów to 500 mln $ już pierwsza część zarobi bardzo dużo, a dopiero druga będzie epicka. Oba filmy pobiją avatara na 100%

ocenił(a) film na 10
Aizentea

Razem tak osobno wątpię. Co w tym śmiesznego że Hobbit prawie na pewno zrzuci z podium swojego poprzednika a mianowicie WP:Powrót króla.

ocenił(a) film na 6
Aizentea

Czyli każdy z osobna sprzeda się lepiej niż 3 najbardziej kinowy film w historii (swoją drogą najnowszy potter właśnie)?
Bo nawet podwajając wpływy ostatniego Pottera wychodzi mniejsza suma niż sam Avatar... Troszkę ostrożniej z tą ślepą wiarą.

Zygfryd_Von_fw

Nie sadze by przebił rekord finansowy . Może władują w , to dużo kasy ale i tak wyjdzie gniot.

ocenił(a) film na 6
ja1992

Avatar jest najbardziej kasowym filmem w historii. Jest mało prawdopodobne czy oba hobbity razem go pobiją nie mówiąc o jednym.

użytkownik usunięty
Zygfryd_Von_fw

Mi się wydaje, że więcej osób wybierze się na TDKR bo każdy liczy na to że Nolan czymś może ich zaskoczyć w swojej finałowej części Batmana. Natomiast Hobbit będzie ogrzewanym kotletem, powtórką z rozrywki którą i tak większość zna z książki. Poza tym od Powrotu króla minęło 10 lat więc i co niektórzy mogli już dorosnąć i przestać się interesować tą bajką.

Mylisz się a Batman i tak jest do d*py. Nie ma w nim nic z fantastyki. Badziew i tyle.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Kamil wyluzuj :) nie ma sensu wszczynac klotni :) odpowiedz kulturalnie i na temat :) po co nam kolejna walka z trollem na forum Hobbita??? Pozdro

ocenił(a) film na 6

Akurat trolluje to tutaj właśnie Kamil swoimi dziwnymi założeniami.
Jestem przekonany, że Hobbit będzie świetny (co nie znaczy, że Jackson nie może nas zawieść i po wielkim sukcesie LOTRa pójść na łatwiznę).
I akurat jest bardzo realna szansa, że w stanach Batman uzyska sporo większą widownię niż Hobbit. Za to poza Stanami pewnie wygra Hobbit, ale też nie sądzę by osiągnął taki sukces jak mu niektórzy wróżą. Zresztą nawet jakby zarobił ten miliard, to ciągle nie jest to nawet połowa zarobku nędznego Avatara...

użytkownik usunięty
Dealric

Szczerze? mi wisi to ktory film, gdzie i ile zarobi :) mnie nie interesuje kasa ani rankingi :) do kina pojde na obie czesci Hobbita (jesli Bóg pozwoli) bo jestem fanem LOTRa i mysle ze Hobbit takze spelni moje oczekiwania. Kocham twórczosc Tolkiena a idzie mi wlasnie 26rok zycia. Znam wiele osob (nie tylko na tym forum) dla ktorych ksiazki Tokiena oraz filmy Jacksona maja wielka wartosc i dlatego wkurzyla mnie wypowiedz Mannyego, ktiry zaklada z gory cos czego nikt nie wie... Moze Jackson wkurzy fanow ksiazki zmianami w fabule lub dziwnym scenariuszem jak to bylo w przypadku LOTRa ale NA PEWNO nie spieprzy tego filmu... za bardzo kocha Śródziemie i postara sie aby Hobbit CO NAJMNIEJ dorównał Władcy jesli go nie przebil... ;) Odnosnie wypowiedzi kamilaxxx09 to zwrocilem mu uwage by nie wszczynal klotni :) odnosnie MannyAlterkonto to po przejrzeniu jego wypowiedzi w innych tematach nie trudno zgadnac ze jest prowokatorem...

ocenił(a) film na 6

Książki Tolkiena są ponadczasowe:) Również obejrzę obie części w kinie, tak jak i Prometeusza i Dark Knighta. I zapewne każdy z tych 3 filmów będzie spokojnie mógł walczyć o tytuł filmu roku.
No i tak Manny to filmwebowy troll i prowokator, ale niejaki kamill wcale lepszy tutaj nie jest.
Ogółem w tym temacie wszyscy jak leci tylko zakładają rzeczy których nie mogą wiedzieć.

użytkownik usunięty
Dealric

Na Batmana na pewno pojde :) Batman Poczatek urzekl mnie oryginalnoscia scenariusza... w końcu to Nolan :) Mroczny Rycerz film wybitny dzieki roli Ledgera. Mysle ze TDKR bedzie hitem wakacji ale Hobbit go przebije mimo wszystko. Szkoda tylko ze widownie Hobbita beda zawyzac w rankingach popularnosci wycieczki szkolne... przez co film moze stac sie malo wiarygodny w tych calych "rankingach"... Odnosnie Prometeusza... nie sadze ale mysle ze bedzie ciekawa alternatywa dla kina si-fi. Saga o Obcym jest juz legenda. Obcy vs Predator - efekciarska szmira na bazie legendy. Dlatego fajnie byloby gdyby Prometeuszowi udaloby sie obronic... cos w stylu "Batman: Poczatek" zeby Ridley Scott otworzyl nowy rozdzial w swojej historii o Alienie... zycze mu tego :)

Dealric

Nie jestem żadnym trollem. Tak samo jak wy interesuję sie swiatem Tolkiena i proszę nie wmawiac mi rzeczy o których nie macie pojęcia.

ocenił(a) film na 10

Zgadzam się z tobą kolego Gdyby nawet PJ zepsuł scenariusz to i tak zbyt lubi Śródziemie by to zepsuć.

użytkownik usunięty

Trollujesz czy piszesz serio? Po pierwsze Hobbit to nie odgrzewany kotlet... po drugie zapewniam Cie ze w wykonaniu Jacksona i Del Toro to nie bedzie bajka (tak twierdze po obejrzeniu trailera)... po trzecie ludzie, ktorzy wg Ciebie "dorosli", a ktorym podobal sie Władca Pierścieni NA PEWNO pojda do kina na Hobbita. Albo jestes za bardzo zapatrzony w nowego Batmana i innych filmow poza nim nie widzisz (ktorego nawiasem tez lubie) albo nie rozumiesz czym jest Świat Śródziemia... albo jestes zwyklym trollem. Tak czy siak... sorry... ale swoim postem potwierdzasz kazda z moich 3 tez.

a film o człowieku przebranym za nietoperza to nie bajka ?
i oczywiście co widać po liczbie wyświetleń zwiastuna i po głosach na filmwebie to hobbit jest bardziej oczekiwany.
Hobbit to nie remake tylko kolejna książka Tolkiena która nie miała jeszcze filmowej ekranizacji
odgrzewanym kotletem leszczu można nazwać batmany Nolana wcześniej były przecież bardzo dobre ekranizacje Burtona

użytkownik usunięty
bolec_4

''a film o człowieku przebranym za nietoperza to nie bajka?''
- akurat Batman wykonaniu jest męska inteligentna rozrywka

''i oczywiście co widać po liczbie wyświetleń zwiastuna i po głosach na filmwebie to hobbit jest bardziej oczekiwany.''
- nic dziwnego, bo większość użytkowników FW to plebs

''Hobbit to nie remake tylko kolejna książka Tolkiena która nie miała jeszcze filmowej ekranizacji''
- no to co? ale i tak film będzie wyglądał identycznie co poprzednie części, czyli jakaś zgraja hobbitów będzie sobie niosła pierścień

''odgrzewanym kotletem leszczu można nazwać batmany Nolana wcześniej były przecież bardzo dobre ekranizacje Burtona''
- Bahahahahaha!!! teraz już wiem że jesteś trollem który nie posiada odpowiedniej wiedzy w temacie. Batmany Burtona to całkiem niezła familijne akcyjniaki, jednak jako adaptacja komiksu prezentują się fatalnie. Za to Batmany Nolana wiernie oddają komiks i trzecia cześć również będzie wierna i inspirowana komiksami "Knightfall" i "Dark Knight Returns

ocenił(a) film na 8

Jesteś mało pojętny, czy tak naprawdę tylko udajesz?? Jeśli nie lubisz i nie rozumiesz "fantasy" to po jakie licho dajesz komentarze, masz jakieś kompleksy to idź się gdzie indziej wyżalić. Polecam czytać książki, a nie dawać nieuzasadnione komentarze i oceny z braku pojęcia o twórczości danego autora. Przede wszystkim zastanów się zanim coś napiszesz, bo wychodzisz na hollywoodzkiego bezmózga.

użytkownik usunięty
LordWieslaw55

fantasy jest głownie kierowane dla dzieciaków wiec nie pisz bzdur że nie rozumiem tego chłamu.

''bo wychodzisz na hollywoodzkiego bezmózga.''
- i mówi to osoba która zachwyca się hollywoodzką megaprodukcją naszpikowaną efektami specjalnymi a klasykę kina jaką są Szczeki ocenia na 5/10

ocenił(a) film na 8

Gościu, który ocenia Shreka na 10/10 mówi do mnie co jest dziecinne, widać lubisz dobry chłam oczywiście dla dzieciaków. Na marginesie, już to mówiłem, jeśli czegoś nie rozumiesz to nie dajesz komentarzy, bo widać jak się ośmieszasz. Tak ogólnie w przeciwieństwie do ciebie, nie oceniam filmów tylko 1/10, 10/10 dość prymitywnie.

ocenił(a) film na 6
LordWieslaw55

Olej. To jest troll.

"a film o człowieku przebranym za nietoperza to nie bajka?''
- akurat Batman wykonaniu jest męska inteligentna rozrywka" to ekranizacja komiksu dla młodzieży. Sam bohater biegający w gumowym wdzianku rzeczywiście pasuje do poważnego kina ....
"i oczywiście co widać po liczbie wyświetleń zwiastuna i po głosach na filmwebie to hobbit jest bardziej oczekiwany.''
- nic dziwnego, bo większość użytkowników FW to plebs"
zwiastun na youtube tez obejrzało więcej osób a nie tylko użytkownicy tego portalu tam wchodzą :) To odnośnie bzdur które pisałeś :"więcej osób wybierze się na batmana".
"''Hobbit to nie remake tylko kolejna książka Tolkiena która nie miała jeszcze filmowej ekranizacji''
- no to co? ale i tak film będzie wyglądał identycznie co poprzednie części, czyli jakaś zgraja hobbitów będzie sobie niosła pierścień " To że nazwanie tego "odgrzewanym kotletem" skoro ta ksiązka nigdy nie była zekranizowana jest BŁĘDEM i twoją niewiedzą leszczyku. Batman to odgrzewany kotlet i remake filmu butrona :) Widzisz tez mogę tak napisać.
oto dowód twojej hipokryzji słaby trollu :
"Za to Batmany Nolana wiernie oddają komiks i trzecia cześć również będzie wierna i inspirowana komiksami "Knightfall" i "Dark Knight Returns" skopiuje twoją wypowiedz i zamienię jeden wyraz -"będzie ogrzewanym kotletem, powtórką z rozrywki którą i tak większość zna z KOMIKSU " oj tak mi przykro leszczyku

użytkownik usunięty
bolec_4

- strój batmana to nie guma tylko najnowsza technologia, pozatym nowoczesny kombinezon z pewnością nie jest tak dziecinny jak: krasnoludy, elfy, hobbici, orki i inne tego typu infantylne bzdury
- YT to też portal dla plebsu
- Batman Nolana nie wiele ma wspólnego z dziecinadą Burtona
- bahahaha, TDKR nie będzie ogrzewanym kotletem ponieważ nie kopiuje on komiksu a fabuła tam będzie miksem wątków.

''leszczyku'' - to tak jakby słyszał gimnazjalnego gimbusa, z reszta najprawdopodobniej im jesteś bo jarasz się władcą pierścieni
http://www.youtube.com/watch?v=VYkhbWMHd5w

jak już coś to nie orki tylko orkowie. Chyba ze jestes jakimś farmerem co wie tylko jak wygląda bulwa ziemniaka no to mogłes momyslec o orce na polu.

A tak przy okazji nie widziałes chyba stroju krasnoluda albo elfa. Przynajmniej nie są wykonane z jakiegos lateksu tak jak strój batmana.

" nic dziwnego, bo większość użytkowników FW to plebs
-YT to też portal dla plebsu"

A więc wyjdź stąd i nigdy nie wracaj, bo jeszcze Twe piękne lico się zabrudzi wśród wszechobecnego plebsu. Chociaż, idąc tokiem Twojego rozumowania, to Ty także należysz do społeczności FW - pokrewieństwo z - nami - plebsem.

Czytam tak i czytam Twoje wypowiedzi i widzę w nich jedną zasadniczą rzecz: brak jakichkolwiek argumentów. Mówisz, że gniot, kotlet odgrzany na oleju, ale nie podajesz konkretnych argumentów. Rzucasz tylko jakiś ochłap "znowu garstka Hobbitów będzie niosła pierścień". Nie wiem czy to było zamierzone, czy nie (chociaż w zamierzoną wypowiedź nie uwierzę), ale pokazałeś tym wielką niewiedzę. Nikt tam nigdzie nie niesie pierścienia (tylko go sobie zabiera, a to wg. mnie różnica), a tym bardziej nie zgraja Hobbitów, bo w tej książce główną rolę odgrywa tylko jeden Hobbit.
Tak samo nie jesteś w stanie poprzeć argumentów dot. 'dziecinności' wyglądu postaci.
Jeżeli to: http://images.wikia.com/lotr/images/1/1d/Lord-of-the-rings-orcs.jpg wg. Ciebie jest dziecinny wygląd, to powiedz to mojej dziewczynie, która jest pełnoletnia, a ten wygląd budził w niej odrazę.

Tylko po co tu ta cała dyskusja, po co ja miałbym Ci dalej tłumaczyć czym jest twórczość Tolkiena i jak trudna jest w odebraniu przez zwykłego czytelnika, skoro Ty i tak ze swoim Batmanem wpadniesz na pełnej k.... i zaczniesz 'jechać' po wszystkim co napisałem, bo przecież Twoje musi być na wierzchu.

"Kończ waść, wstydu oszczędź". Skoro plebs Ci nie odpowiada, opuść jego grono. (bez urazy Panie i Panowie ;) )

"strój batmana to nie guma tylko najnowsza technologia"
serio? a ma hiperaktywny hiper-napęd ?
"Za to Batmany Nolana wiernie oddają komiks"
i zaraz potem
"bahahaha, TDKR nie będzie ogrzewanym kotletem ponieważ nie kopiuje on komiksu"
lepiej nie pisz już nic więcej cieniasie. Z każdym postem tylko się pogrążasz hipokryto.

użytkownik usunięty
bolec_4

co za idiota
wyrwał zdanie z kontekstu nie cytując całego, tym samym zmieniając jego sens. żal mi cie

w takim razie co masz na myśli" wiernie oddają komiks' ? rozterki bohaterów ,klimat miasta Gotham ?T( u burtona miasto atmosfera itd były lepiej odtworzone )
Władca Pierścieni tez nie był dokładną kopią powieści Jackson usunął to co zbędne i miał swój pomysł na ekranizacje -o czym ty oczywiście nie masz pojęcia bo książki nie czytałeś .Wypowiadasz sie na tematy o których nie masz pojęcia i tylko się ośmieszasz .Tylko kretyn wydaje takie sądy bez zaznajomienia się z tematem .

ocenił(a) film na 8

Fantasy nie jest bajką. A co za tym idzie, WP nią nie jest. Z tego się nie wyrasta.

Zygfryd_Von_fw

Hobbit jest poza zasięgiem Batmana i Prometeusza razem wziętych.
Zobaczcie na co ludzie czekają i ile dni do premiery ma Hobbit, a ile Batman:
http://www.filmweb.pl/base/top/wantToSee/next12monthsWorld

ocenił(a) film na 9
obleh

To prawda aczkolwiek to zestawienie głosujących tylko z Polski. Chciałbym zobaczyc zestawienia z innych krajów.
Mówiąc szczerze bede obserwował równie bardzo jak to będzie po premierze Hobbita jak i przed. Sprawa jest prosta, chce żeby ten film był naprawde świetny pod każdym względem i żeby prześcigną konkurentów o całe lata świetlne:) Nie tylko w kwestii pieknego spektaklu ale i w kwestii box office.

ocenił(a) film na 6
obleh

Dark Shadows przed Prometheusem ;_; Żal, żal. : P

ocenił(a) film na 10
Charism

I jeszcze dwa razy ŻAL!!!!!!

ocenił(a) film na 6
adrian229

Co do jednego, to bym się zgodził, 3x zal byloby ok, ale 4 to juz za dużo. :P

ocenił(a) film na 10
Charism

Ok to 3 razy.

Charism

I bardzo dobrze. Jeśli będzie PG-13 w Prometeuszu to nie wybieram się do kina.

ocenił(a) film na 6
obleh

Tia... Tylko czemu jeśli spojrzeć na jakąkolwiek Amerykańską listę (czy w wielu wypadkach lepiej powiedzieć międzynarodową) to lista układa się TDKR > Avengers > Hobbit?