PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425348
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

http://www.youtube.com/watch?v=JxrW2T1F8KA
Moim zdaniem równie dobry jak poprzedni. I ta muzyka...i mowa Bilba. Coś pięknego. Oby ktoś szybko dał napisy :)

ocenił(a) film na 9
Marvolo666

Uprzedziłeś mnie.. :)
A no i teraz czekamy na Mata:) Nasz tłumacz;]Gdybym miał konto na YT też bym tumaczył ale jakoś brak chęci:)

ocenił(a) film na 9
DziarD

Całe szczęście, że są tacy ludzie jak Matt :) Ale ten spot i bez jakiegoś tłumaczenia jest świetny...wiadomo o co chodzi :)

ocenił(a) film na 9
Marvolo666

Dokładnie. Kiedyś chciałem przetłumaczyć wszystkie Making offy i szukalem kogos bo samemu troche cieżko. Dośc dużo materiału jest.
A co do spotów , to ostatnio bardzo dużo ich jest no i wszystkich tych zdjęć i informacji no i aż trudno wysiedzieć i nie uśmiechnąć się od ucha do ucha bo film zapowiada się świetnie:)
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
DziarD

Informacji jest od groma. Mam wrażenie, że co drugi dzień jest nowy spot. A teraz jeszcze pojawiła się dość wiarygodna informacja, że pojawi się trzeci trailer. Więc jeszcze więcej newsów nas czeka na przełomie listopada i grudnia. Tylko obserwować napływ informacji :)
Również pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 9
Marvolo666

No dokładnie. Wiesz co będzie najgorsze? To o czym już kilka osób wspomniało. Powstrzymać się od czytania recenzji i innych info gdy wyjdzie w NZ film..

ocenił(a) film na 9
DziarD

Ja od 28 listopada to chyba nie będę na filmweb wchodził. Na fb kliknę "nie lubię" dla strony Hobbita bo mi będą newsy przychodzić z NZ...xD Inaczej nie wytrzymam :D Ale relacji z premiery w tv sobie nie odmówię. Ciekawe czy taka oficjalna będzie 28 listopada czy 13 grudnia :)

ocenił(a) film na 9
Marvolo666

Nic tylko trzeba być silnym i doczekać do końca:)

DziarD

Też chciałem tłumaczyć video blogi ale bez angielskich napisów i bez synchronizacji to było by zbyt wiele pracy a i efekt byłby pewnie średni (ze słuchu by się nie dało wszystkiego wyłapać i zrozumieć).

DziarD

Och i ach, co za spot! Nie zaglądałem na FW więc z opóźnieniem go oglądam ale już się biorę za tłumaczenie :D

ocenił(a) film na 9
Matt_888

Wielkie dzięki ;)

ocenił(a) film na 9
Marvolo666

Wow niesamowity , coraz większą człowiek nabiera ochotę:) i jak tu wytrzymać do 28 grudnia.

ocenił(a) film na 9
Marcin30

I już czuć, że nie będzie to kolorowa opowieść dla dzieci :) Naprawdę czuć poważny, momentami wręcz mroczny klimat :) I na tym mi zależy ! :D

ocenił(a) film na 9
Marvolo666

ale fajny, chyba najlepszy z tych TV spotów

twitchy

Dokladnie

ocenił(a) film na 10
MrBaggins

Ostatnie dwa były na prawdę świetne mam nadzieje że zwiastun będzie jeszcze lepszy.

Marvolo666

http://youtu.be/jzjs3UJvIwI - Napisy PL

ocenił(a) film na 9
Matt_888

Dziękować dziękować :D

ocenił(a) film na 8
Marvolo666

JA CHCĘ JUŻ FILM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Strider_

Zna ktoś utwór z pierwszej połowy i końcówki?

Matt_888

Ten spot najbardziej do mnie przemawia. Jak tak patrze to Freeman nie gra postaci Bilba... on jest Bilbem. Super mowi, gestykuluje, robi miny, popnadto dodaje tej postaci niesamowitego komizmu. Naprawde strzal w 10 w doborze aktora do tej roli jak dla mnie.

ocenił(a) film na 9
MrBaggins

Właśnie Freeman chyba się urodził żeby być Bilbem :)

ocenił(a) film na 9
MrBaggins

Przy Freemanie zawsze ma sie takie wrażenie, jakby on BYŁ tą postacią :D ale do Bilba naprawdę pasuje na 200%

ocenił(a) film na 10
twitchy

Głowni aktorzy są dobrani perfekcyjnie o Bilbie powiedzieliście ale Torin jest mistrzowski Gandalf to nawet nie trzeba co mówić Smauga też gra świetny aktor. Więc gdzie nie popatrzysz tam jest dobrze.

ocenił(a) film na 9
Marvolo666

Powiem krótko.... MIODZIO! :-)

Marvolo666

Nie wiem czy było, ale jest jeszcze świetny japoński spot:
http://youtu.be/pGDstTMe6So

Fajne ujęcie: http://i.imgur.com/0B5VB.png

Kazioo

Był już.

Marvolo666

Świetne są nowe sceny:)

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

No, jak dla mnie w rozmowie Bilba z krasnoludami kolorystyka po prostu powala. A świetnie dobrane barwy również nadają klimatu.

ocenił(a) film na 9
Banner

A moim zdaniem momentami jest zbyt kolorowo... Chciałbym trochę napięcia a nie tylko baśń i kolory :)

ocenił(a) film na 7
szymon0018

Podczas akcii z kamiennymi gigantami, goblinami, gollumem i wargami nie będzie kolorowo ; )

ocenił(a) film na 9
szymon0018

No moim zdaniem też, ale akurat w tej rozmowie jest świetnie. Zresztą w LOTR też było parę momentów bardziej kolorowych (Rivendell, Szare Przystanie).

ocenił(a) film na 9
Banner

Najlepszą atmosferę miał pierwszy zwiastun, teraz już jest gorzej z klimatem..

ocenił(a) film na 9
szymon0018

Do pierwszego zwiastuna drugi zwiastun i żaden spot nie ma co się równać. Genialny klimat. Do dzisiaj pamiętam jak byłem podniecony, gdy pierwszy raz go "odpaliłem". Ale, w tym spocie też jest fajny klimat.

ocenił(a) film na 9
Banner

Jednak jest za bardzo bajkowo i kolorowo, a pierwszy trailer był po prostu wybitny :)

szymon0018

Był wybitny pod względem muzyki i emocji. W pozostałych kategoriach drugi zwiastun bije ten pierwszy na głowę.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

To wiadomo, bo zawsze zwiastun drugi jest bardziej widowiskowy i więcej ukazuje :)