Ciekawa jestem, czy faktycznie osoby głosujące widziały ten film, czy to marna akcja trolli. Obstawiam
to drugie.
Jak zwykle trolle. Filmweb powinien zablokować możliwość ocen jeszcze na 2 tygodnie
Wcześniej były 2 głosy na 10 więc wypada że teraz ktos dał 1 bo 21/3 =7. Chyba nawet wiem kto dał taką ocenę.
Tylko zastanawia mnie po co takie sztuczne modulowanie ocen. Komuś się lepiej od tego robi, czy jak?
Niestety nikt nie będzie blokował i odblokowywał oceniania każdego filmu ręcznie, to musi być automatycznie. Dlatego z dniem premiery można już oceniać (jaką filmweb umieścił), nie ważne jaka to jest premiera i że prawdziwa zagraniczna dopiero za ponad 2 tygodnie. W wielu filmach się burzyłem, że film już widziałem, a nie mogę jeszcze oceniać :P.
Ja swoją ocenę wystawiłem jak jeszcze oceny były zablokowane ^^
BTW dałem tylko serduszko.
Oszukałem system :D
Mojemu znajomemu przypadkiem oznaczyło się jako 'widziałem' mimo, że tylko oznaczył 'chcę obejrzeć' i jak wszedłem na jego stronę z oceną to u góry sam mogłem ten film ocenić.
Niestety....redakcja filmwebu ma gdzieś standardy i umożliwia ocenę filmu którego się jeszcze nie widziało.
Co za kretyńskie podejście. Zresztą widać to po ocenie filmu....7 punktów i 3 głosy. I pytam się....za co? Gratuluję tym 3 osobą pobytu w Nowej Zelandii na premierze i szybkości reakcji w ocenie filmu...chyba z sali kinowej głosowały :D:D:D
I gratuluję kretyńskiego podejścia do treści portalu całej redakcji... oby tak dalej a staniecie się tak wiarygodni jak FAKT i Wieloryb w Wiśle czy też krwiożercze pomidory!!! :/
Cytat mojej wypowiedzi wyżej: "Niestety nikt nie będzie blokował i odblokowywał oceniania każdego filmu ręcznie, to musi być automatycznie. Dlatego z dniem premiery można już oceniać (jaką filmweb umieścił), nie ważne jaka to jest premiera i że prawdziwa zagraniczna dopiero za ponad 2 tygodnie. W wielu filmach się burzyłem, że film już widziałem, a nie mogę jeszcze oceniać :P."
Bo gdzie masz te standardy które filmweb ma gdzieś?? Na imdb jest już mnóstwo ocen.
Szczerze, a co za różnica jaką ocenę będzie miał film? Mniej lub bardziej będzie się komuś przez to podobał? Będzie w rankingu powyżej lub poniżej jakiegoś filmu. Jakby ten ranking był cokolwiek warty.
Tak się składa, że użytkownicy Filmwebu mieszkają nie tylko w Polsce. Film miał już swoją premierę w Wellington, a jestem pewien, że żyją tam Polacy. Być może oceny wystawiły osoby, które faktycznie filmu nie widziały, ale zakładanie takiego tematu jest dla mnie zupełnie niezrozumiałe.
Tak, rozumiem, że są ludzie, którzy robią to z tylko sobie znanych powodów, ale zupełnie mi to nie przeszkadza. To nie mój problem.
Ale to, że ktoś zakłada taki temat to już twój problem i ci to przeszkadza? Temat założony koło 7, wyświetlanie filmu zaczęło się o 7.30 (naszego czasu), a oceny były jeszcze wcześniej, więc jest pewność 100%, że tego filmu nie widziały. Bo twój post wyżej sugeruje, że mogły go widzieć wręcz!!
Mój post niczego nie sugeruje. Zaznaczyłem to słowami "być może". I skąd to święte oburzenie?
By nie zmieniać kontekstu zawartego w całym zdaniu. Jest mi naprawdę przykro, że muszę ci to tłumaczyć. Czasem żałuję, że pokładam tyle wiary w inteligencję rozmówcy.
Znam jednego gościa, który wstawił 1/10 jak widać do głupot, a na razie tylko 3 osoby dały ocenę więc wiecie, jest to zbyt mało.
Film nie miał jeszcze otwartej premiery. Światowa kinowa premiera dla normalnych ludzi będzie dopiero 12 grudnia.
Ludzie sobie mogą mieszkać i w Honolulu i na Księżycu, ale filmu nie widzieli.
Ta. Na pewno 3 moich znajomych wystawiających 1/10 i jeden 10/10 który jest fanbojem LOTR widziały ten film.
Może to zagraniczni użytkownicy. Bo w tym momencie kiedy to piszę premiera za granicą chyba już była. Np. jacyś Polacy w Anglii...
Do tej pory film był wyświetlony tylko w Wellington, w Nowej Zelandii. Premiera w innych krajach za dwa tygodnie.
Głosowanie powinno być możliwe kilka dni przed polską premierą. Rozumiem że ktoś obejrzy film za granicą, bo tam może mieszka, ale takich użytkowików jest mniej i z oceną mogą poczekać, a napisać np. recenzje. Jak widać juz jakieś 3 osoby oceniły film bez oglądania, co jest żałosne.
Zgadzam się zupełnie, to byłoby najlepsze wyjście. W tej chwili trolle mają miesiąc na ocenianie filmu bez praktycznie możliwości obejrzenia go. Dlatego nie rozumiem podejścia redakcji do możliwości oceniania.
A niech sobie oceniają. Ja ocenię dopiero 28 grudnia gdy film obejrzę chociaż już teraz ma ode mnie na wstępie co najmniej 9.
Filmweb powinien odblokowywać wg PUBLICZNEJ premiery światowej (12 grudnia), a nie zamkniętej dla vipów i twórców filmu.
Niestety wg oficjalnego stanowiska FW podajemy pierwszą datę pojawienia się filmu w danym kraju. Również uwazam, że powinna byc podana data otwartej premiery, przynajmniej obok premiery oficjalnej, jesli nie zamiast.