PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425402
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Ciekawa jestem, czy faktycznie osoby głosujące widziały ten film, czy to marna akcja trolli. Obstawiam
to drugie.

Janella

Jak mogły widzieć, skoro za chwilę dopiero premiera.

ocenił(a) film na 9
karol9_16

Jak zwykle trolle. Filmweb powinien zablokować możliwość ocen jeszcze na 2 tygodnie

ocenił(a) film na 10
Mia_Waren

Trolle to raczej by 1 wystawiły a 7 to raczej fanboje.

adrian229

Wcześniej były 2 głosy na 10 więc wypada że teraz ktos dał 1 bo 21/3 =7. Chyba nawet wiem kto dał taką ocenę.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Tylko zastanawia mnie po co takie sztuczne modulowanie ocen. Komuś się lepiej od tego robi, czy jak?

ocenił(a) film na 8
Mia_Waren

Ja nie wiem. Może to jakiś fetysz?

ocenił(a) film na 7
Mia_Waren

Na ten temat można napisać niezłego magistra z psychologii ;).

ocenił(a) film na 8
adrian229

Heh marvolo wstawił 1/10, ale to pewnie tak do żartów, raczej ocenę zmieni.

ocenił(a) film na 7
Mia_Waren

Niestety nikt nie będzie blokował i odblokowywał oceniania każdego filmu ręcznie, to musi być automatycznie. Dlatego z dniem premiery można już oceniać (jaką filmweb umieścił), nie ważne jaka to jest premiera i że prawdziwa zagraniczna dopiero za ponad 2 tygodnie. W wielu filmach się burzyłem, że film już widziałem, a nie mogę jeszcze oceniać :P.

użytkownik usunięty
Mia_Waren

Ja swoją ocenę wystawiłem jak jeszcze oceny były zablokowane ^^

BTW dałem tylko serduszko.

A jak dać serduszko filmowi jak oceny są jeszcze zablokowane?

użytkownik usunięty
donmaslanoz14

Oszukałem system :D

Mojemu znajomemu przypadkiem oznaczyło się jako 'widziałem' mimo, że tylko oznaczył 'chcę obejrzeć' i jak wszedłem na jego stronę z oceną to u góry sam mogłem ten film ocenić.

ocenił(a) film na 9
Janella

Niestety....redakcja filmwebu ma gdzieś standardy i umożliwia ocenę filmu którego się jeszcze nie widziało.
Co za kretyńskie podejście. Zresztą widać to po ocenie filmu....7 punktów i 3 głosy. I pytam się....za co? Gratuluję tym 3 osobą pobytu w Nowej Zelandii na premierze i szybkości reakcji w ocenie filmu...chyba z sali kinowej głosowały :D:D:D
I gratuluję kretyńskiego podejścia do treści portalu całej redakcji... oby tak dalej a staniecie się tak wiarygodni jak FAKT i Wieloryb w Wiśle czy też krwiożercze pomidory!!! :/

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

Cytat mojej wypowiedzi wyżej: "Niestety nikt nie będzie blokował i odblokowywał oceniania każdego filmu ręcznie, to musi być automatycznie. Dlatego z dniem premiery można już oceniać (jaką filmweb umieścił), nie ważne jaka to jest premiera i że prawdziwa zagraniczna dopiero za ponad 2 tygodnie. W wielu filmach się burzyłem, że film już widziałem, a nie mogę jeszcze oceniać :P."

Bo gdzie masz te standardy które filmweb ma gdzieś?? Na imdb jest już mnóstwo ocen.

ocenił(a) film na 6
Janella

Szczerze, a co za różnica jaką ocenę będzie miał film? Mniej lub bardziej będzie się komuś przez to podobał? Będzie w rankingu powyżej lub poniżej jakiegoś filmu. Jakby ten ranking był cokolwiek warty.

ocenił(a) film na 7
Janella

Tak się składa, że użytkownicy Filmwebu mieszkają nie tylko w Polsce. Film miał już swoją premierę w Wellington, a jestem pewien, że żyją tam Polacy. Być może oceny wystawiły osoby, które faktycznie filmu nie widziały, ale zakładanie takiego tematu jest dla mnie zupełnie niezrozumiałe.

użytkownik usunięty
Robert_Sawyer

Ale ocenianie bez oglądania jest juz całkiem zrozumiałe dla Ciebie.

ocenił(a) film na 7

Tak, rozumiem, że są ludzie, którzy robią to z tylko sobie znanych powodów, ale zupełnie mi to nie przeszkadza. To nie mój problem.

ocenił(a) film na 7
Robert_Sawyer

Ale to, że ktoś zakłada taki temat to już twój problem i ci to przeszkadza? Temat założony koło 7, wyświetlanie filmu zaczęło się o 7.30 (naszego czasu), a oceny były jeszcze wcześniej, więc jest pewność 100%, że tego filmu nie widziały. Bo twój post wyżej sugeruje, że mogły go widzieć wręcz!!

ocenił(a) film na 7
tomciog18

Mój post niczego nie sugeruje. Zaznaczyłem to słowami "być może". I skąd to święte oburzenie?

użytkownik usunięty
Robert_Sawyer

"być może" to sugerowanie.

ocenił(a) film na 7

A reszty zdania nie łaska przeczytać?

użytkownik usunięty
Robert_Sawyer

po co ?

ocenił(a) film na 7

By nie zmieniać kontekstu zawartego w całym zdaniu. Jest mi naprawdę przykro, że muszę ci to tłumaczyć. Czasem żałuję, że pokładam tyle wiary w inteligencję rozmówcy.

użytkownik usunięty
Robert_Sawyer

Inteligentny rozmówca na forum filmwebu ? ... buhahahahaha

ocenił(a) film na 7

Dowiodłeś, że się nie mylę.

ocenił(a) film na 8
Robert_Sawyer

Znam jednego gościa, który wstawił 1/10 jak widać do głupot, a na razie tylko 3 osoby dały ocenę więc wiecie, jest to zbyt mało.

ocenił(a) film na 7
LordWieslaw55

HahHAAHHAAA. Niezły żart mu się udał, naprawdę, boki zrywać ;).

Robert_Sawyer

Film nie miał jeszcze otwartej premiery. Światowa kinowa premiera dla normalnych ludzi będzie dopiero 12 grudnia.
Ludzie sobie mogą mieszkać i w Honolulu i na Księżycu, ale filmu nie widzieli.

Robert_Sawyer

Ta. Na pewno 3 moich znajomych wystawiających 1/10 i jeden 10/10 który jest fanbojem LOTR widziały ten film.

ocenił(a) film na 10
Janella

Może to zagraniczni użytkownicy. Bo w tym momencie kiedy to piszę premiera za granicą chyba już była. Np. jacyś Polacy w Anglii...

ocenił(a) film na 10
dejwid_filmweb

Na IMDB też już są głosy - i to średnia 9.2...

ocenił(a) film na 7
dejwid_filmweb

Do tej pory film był wyświetlony tylko w Wellington, w Nowej Zelandii. Premiera w innych krajach za dwa tygodnie.

ocenił(a) film na 7
Janella

Głosowanie powinno być możliwe kilka dni przed polską premierą. Rozumiem że ktoś obejrzy film za granicą, bo tam może mieszka, ale takich użytkowików jest mniej i z oceną mogą poczekać, a napisać np. recenzje. Jak widać juz jakieś 3 osoby oceniły film bez oglądania, co jest żałosne.

ocenił(a) film na 8
Joecrou

Zgadzam się zupełnie, to byłoby najlepsze wyjście. W tej chwili trolle mają miesiąc na ocenianie filmu bez praktycznie możliwości obejrzenia go. Dlatego nie rozumiem podejścia redakcji do możliwości oceniania.

ocenił(a) film na 8
Joecrou

Zgadzam się, powinno być do chociaż 2 tygodni zablokowana możliwość oceniania.

LordWieslaw55

A niech sobie oceniają. Ja ocenię dopiero 28 grudnia gdy film obejrzę chociaż już teraz ma ode mnie na wstępie co najmniej 9.

Janella

Filmweb powinien odblokowywać wg PUBLICZNEJ premiery światowej (12 grudnia), a nie zamkniętej dla vipów i twórców filmu.

ocenił(a) film na 7
Kazioo

Niestety wg oficjalnego stanowiska FW podajemy pierwszą datę pojawienia się filmu w danym kraju. Również uwazam, że powinna byc podana data otwartej premiery, przynajmniej obok premiery oficjalnej, jesli nie zamiast.

ocenił(a) film na 7
Kazioo

Te oceny mogłyby być oczekiwaniami jak jakiś czas temu zrobili na gry-onlinepl

ocenił(a) film na 9
Janella

Trolle ;)

ocenił(a) film na 8
Janella

to te trole.wielcy ochroniaże praw zwierząt itp

Janella

Lol...46 głosów. Chyba, że wersja dostępna w zatoce piratów to nie fake ;)