Jak myślicie czy w innych krajach równiez ludzie tak bardzo czekają na hobbita.Macie moze o tym jakies informacje???
22 tysiące... skąd się to wzieło? Kiedy ja wspomnę przy znajomych np. Tokien , to się na mnie patrzą jakby główkowali " co ta za gościu?' a tu prosze 22 tysiące oczekujących ;)
u mnie połowa kolegów zna się dość dobrze na filmowej trylogii a kilku nawet na książkach i wierszach Tolkiena:)
jestem wniebowzięta, że reżyser się nie zmienił, aktor grający gandalfa i większość aktorów z trylogii, film będzie miał świetny klimat, arcydzieło i może oscar? chociaż, nie dbam o nagrody, mam nadzieję, że scenariusz nie różni się bardzo od książki i niech będzie tak długi jak cześć z Władcy Pierścienia.
Na 100% film dostanie co najmniej jednego "oscara". Jestem spokojny i ufam P.Jacksonowi. Będzie wspaniał film na poziomie "Trylogii".
cała produkcja filmu wygląda niesamowicie, ile bym dała żeby być częścią tego przedsięwzięcia, świetne lokacje, aktorzy, reżyser, charakteryzacje, wszystko dopracowane idealnie, więc musi wyjść świetny film!
Maniacy Tolkiena są wszędzie. Tu komuś się bardzo nudziło i zabawił się w Sherloka:
http://thorinoakenshield.net/2012/02/14/deciphering-dwarf-documents/