PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 420 tys. ocen
7,6 10 1 420084
6,5 59 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Kiedy się skończy?

użytkownik usunięty

Zapewne wielu z was się zastanawia, w którym momencie się skończy pierwsza część?
TEKST ZAWIERA MOŻLIWE SPOILERY
Moim zdaniem będzie to w Mirkwood (czyli Mroczna Puszcza dla noobów), kiedy to elfowie porwali Thorina.

użytkownik usunięty
normaniu_2

Sorry za tzw. trollowanie i spam, ale są rzeczy ważniejsze, np.
http://www.facebook.com/events/301294013254264/
Przez to ********* za kilka dni (26.01.12) będą mogli ci odciąć internet za to, że w tle umieszczonego przez ciebie filmiku leci jakaś muzyka, do której nie masz praw autorskich!

Tak, na pewno w angielskiej wersji, a w polskich napisach i dubbingu zapewne będzie przetłumaczone jako czarnoksiężnik żeby było kompatybilnie z przekładem Skibniewskiej, tak sądzę.

użytkownik usunięty
PogromcaTrolli

Dubbingu? Chyba w lektorze -.-

A kto ich tam wie co wymyślą.

PogromcaTrolli

Nie! Tylko nie polski dibbing, jak tak zrobią w polsce hobbita to ja się chyba załamie...

ocenił(a) film na 2

to chyba logiczne bo w książce też był pod takim imieniem prezentowany. polecam przeczytać hobbita w orginale...

użytkownik usunięty

gdyby czytaliście władce pierścieni w tym tłumaczeniu co ja to bylibyście przeonani że czarnoksiężnik to sauron Uwaga cytuje: "Gandalf ponownie przybywa do Dol Guldur i przekonuje się, że panuje tam rzeczywiście sauron..." jest to w oficjalnym dodatku do książki i w polskiej i w angielskiej wersji językowej

Po co ta liczba mnoga? Poza tym odpowiadam, bo nie wiem czy Berial nie umie czytać ze zrozumieniem (sam podsyła materiały, więc już wcześniej szukał informacji zanim zadał pytanie), czy po prostu zadaje głupie pytania, aby cieszyć się, że naiwni ludzie będą mu odpowiadać i się wykłócać

ocenił(a) film na 10

Chyba twoja teoria jest najbardziej wiarygodna ale cz Sauron nie był w tedy"martwy" choć mogę się mylić.

użytkownik usunięty
adrian229

On nie byl martwy lecz oslabiony. Powoli przez lata rósl w sile. Pelnie energi zyskal w czsie akcji "wladcy pierscieni" lecz bez pierscienia nie zyskal materialnej postaci. Pozdrowienia dla wszystkich któży wieza że tolkien przeniusl sie do alternatywnej wersji swieta sam czegos tak wspanialego by nie wymyslil

użytkownik usunięty
adrian229

Sauron nie mógł umrzeć, bo część niego (HORKRUKS!) była uwięziona w Pierścieniu.

użytkownik usunięty
adrian229

Reasumując: Temat trochę zboczył z kursu, bo się okazuje (I o to mi chodziło), że to CZARNOKSIĘŻNIK A Z ANGMARU był w Dol Gondur, lecz jeden z upiorów!

ocenił(a) film na 9

Zapewne skończy się na tak wyglądającej scenie: http://www.tednasmith.com/hobbit/TN-Thrain_Discovers_the_Lonely_Mountain.jpg

użytkownik usunięty
Seba13169

Kontynuując temat Gandalfa: patrząc po obsadzie, w Niezwykłej Podróży nie będzie sceny walki Gandalfa z Nazgulem bądź Sauronem. Scena, w której to gandalf przechadza się po szarej fortecy pewnie będzie opowiadać o tym, jak to Gandalf zdobył od ojca Thorina mapę! A jeśli chodzi o Galdriel- pewnie będzie Biała Rada, co potwierdza zatrudnienie do obsady odtwórców Radagasta Burego i Sarumana i wspomnianej elfki.

Ja mogę odpowiedzieć kiedy się skończą zdjęcia do filmów:). W czerwcu.

obleh

miały sie przeciez skończyć w marcu.Skąd masz informację ze w czerwc?.podaj jakis link albo coś.

kamilxxx09

Link z najnowszego wywiadu z Woodem. June.
http://collider.com/elijah-wood-the-hobbit-interview/139603/

obleh

Dzięki :)