Ile jeszcze tematów w tym stylu się pojawi, zanim osoby piszące te głupoty w końcu przeczytają sobie choćby na anglojęzycznej Wiki "dlaczego" i "po co"? Moderacja - kasować tematy po raz n-ty o tym samym.
Co Ty dałeś człowieku? To nie jest nowela! Pod edukuj się trochę najpierw w znajomości Hobbita... http://pl.wikipedia.org/wiki/Hobbit,_czyli_tam_i_z_powrotem
No japier**** co ty taki dokłady chodziło mi że to no dobra opowieść w sensie krótka :P a z tego co widzę to ten film na częsci jest podzielony , a książkę czytałem kiedy ty pewnie w gacie robiłeś :)
no bardzo śmieszne :) ale wkurzają mnie teksty typu jak poprzednio :) zaraz się 10 mądrych zebrało żeby napisać swoje olśnienia intelektualne .
Napisałem że ta ksiązka/opowieść/historia itp jest krótka w sumie jak I tom władcy pierścieni i robią z tego 3 części rozumiem że każdy chce zarobić ale rozciąganie tego może popsuć trochę film bo może się dłużyć .:)
Tu nie będzie tylko Hobbita. Są jeszcze notatki Tolkiena (125 stron), dodatki do Powrotu Króla (są na końcu książki) i pewnie parę motywów z innych dzieł Tolkiena w rozmowach bohaterów :) Więc wychodzi naprawdę sporo materiału. W sam raz na trzy dynamiczne i pełne magii filmy.