PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425040
6,7 74 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Nasze kolekcje! 

użytkownik usunięty

Mój Tolkienowski kącik:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/c88c8f400e8e3a37.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/330370ca0851a913.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/28512186f9257eff.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/3cc4f6bb79371233.html

Z góry przepraszam za jakość ale tylko na takie zdjęcia było mnie dzisiaj stać. Co do
mojej kolekcji...nic specjalnego. Miałem jeszcze kiedyś to popiersie:

http://www.razorsedgecollectibles.net/images/Gentle%20Giant%20LOTR%20Sam%20in%20 Orc%20Armor%20Bust.jpg

Ale sprzedałem. W grudniu na górnej półce postawię dwa nowe popiersia. Ponieważ na
razie dostępność nie pozwala, ale już są zamówione, zaliczka zapłacona. Także tylko
czekać z niecierpliwością:

http://imagesource.gentlegiantltd.com/v/vspfiles/photos/80270-2.jpg

http://imagesource.gentlegiantltd.com/v/vspfiles/photos/80266-2.jpg

P.S Jak będę miał zdjęcia w lepszej jakości to wrzucę, a teraz zapraszam. Komentujcie
moją i chwalcie się swoimi kolekcjami! :)

ocenił(a) film na 8

A kącik katolicki Pan posiada? Bo trochę głupio posiadać kącik zabobonów i okultyzmu, a nie mieć kącika jedynej prawdziwej wiary.

użytkownik usunięty
jukatos

Nie uznałbym hobby jakim jest twórczość Tolkiena za zabobon i okultyzm, drogi Jukatosie. :)
Oczywiście posiadam, jak większość Katolików, nad łóżkiem, aby się modlić. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/37caac74ace5604c.html
Wybacz że nie wyraźne, mam kiepski aparat w telefonie. Pozdrawiam. :)

ocenił(a) film na 8

Bardzo słabiutko Pana życie wieczne jest zagrożone.

użytkownik usunięty
jukatos

Dziękuje za podpowiedź ale nie Tobie to osądzać. " Pozdrawiam serdecznie. " :)

ocenił(a) film na 8

Uniakjcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła, przestrzegł św. Paweł.
Tutaj chodzi o dużo więcej niż pozór zła.
Mt 7:21 "Nie każdy, który Mi mówi: Panie, Panie!, wejdzie do królestwa niebieskiego, lecz ten, kto spełnia wolę mojego Ojca, który jest w niebie."

użytkownik usunięty
jukatos

Jehowi też cytują! Pozdro!

ocenił(a) film na 8

To są słowa ze Świętej Księgi, którą chyba Pan praktykuje.

jukatos

Zabobony i okultyzm? To nie my wierzymy w gadające węże...

ocenił(a) film na 8
FRODOLIVES

Za to wierzycie w diabelski pierścień i demony. Jakieś stworki,które się krzyżują z ludźmi i inne cuda na kiju.

jukatos

Wierzymy???
Książka to książka, religia, religią.
Poza tym, nawet jeśli wierzyłbym w tolkienizm(?), to nie odbijałoby się to na życiu innych ludzi i stanie naszego państwa.

ocenił(a) film na 8
FRODOLIVES

Sam Pan napisał "To nie my wierzymy w gadające węże..." więc wierzycie.
Jak to nie, już widać Pana mordercze zapędy i chęć władzy nad światem przy pomocy czarnej magi pierścienia.

jukatos

Możesz odpuścić sobie "pana" :D
"To nie my wierzymy w gadające węże..." jest zdaniem przeczącym i nie wysnuwa żadnego stwierdzenie odnośnie Tolkiena.
"już widać Pana mordercze zapędy i chęć władzy nad światem przy pomocy czarnej magi pierścienia."
Można to odnieść także do większości religijnych fundamentalistów, tylko w miejsce pierścienia wpisać "magiczna książka"

ocenił(a) film na 7
FRODOLIVES

Po co się wdajesz w dyskusje z taka osobą, której tylko zależy by jak najwięcej ludzi zaczęło rozmowe, wtedy to sprawia mu przyjemność, a on pisze to tylko po to by trollować ... : P

Joecrou

Czerpię niewiarygodną przyjemność z głupoty i braku argumentów katoli(nie katolików). :D

ocenił(a) film na 8
FRODOLIVES

Żal mi ich wszystkich, którzy nienawidzą Jezusa..
"Wszyscy bowiem musimy stanąć przed trybunałem Chrystusa, aby każdy otrzymał zapłatę za uczynki dokonane w ciele, złe lub dobre." 2Kor 5: 10

jukatos

Nienawidzą?
Według mnie Jezus był świetnym gościem, coś jak John Lennon, pacyfista, filozof, tylko jak za dużo wypił, mówił, że jest synem Boga...

ocenił(a) film na 8
FRODOLIVES

Nie ulękne się twoich jadowitych słow i tego smoka, Ciebie! Będe głosił moje słowa aby ratować dusze ludzi przed złem. To ty jesteś bluźniercą i jadowitym wężem.idź stąd i więcej nie grzesz! Idź stąd i więcej nie grzesz!

jukatos

Idę stąd, ale odchodzę w grzechu; nie udało ci się mnie nawrócić, słabo wypełniasz swoją misję jako katolik, masz minusik w zeszycie szefa...

ocenił(a) film na 8
FRODOLIVES

Wszystkie religie pochodzą z piekła z wyjątkiem jedynej objawionej przez Boga. Wybierz życie wieczne bądź ogień piekieł.

jukatos

Większość religii została objawiona przez jakiegoś tam bożka.

ocenił(a) film na 8
FRODOLIVES

Nie prawdziwa objawiona przez Boga i jego syna Jezusa Chrystusa.

jukatos

Prawda miewa skrzywione oblicze, kiedy patrzą na nią fałszywe oczy.

ocenił(a) film na 8
FRODOLIVES

Nie znasz prawdy.
Kościół Katolicki wojuje z diabłem 2 tysiące lat, walka z piekłem nie ustała i trwać będzie do końca świata.
Ap 12: 17 "I rozgniewał się Smok na Niewiastę, i odszedł rozpocząć walkę z resztą jej potomstwa, z tymi, co strzegą przykazań Boga i mają świadectwo Jezusa."

jukatos

Jak to dobrze, że ktoś na tym samym etapie ewolucyjnym, o takim samym zakresie umiejętności mentalnych jak ja, heretyk, poganin, prawdopodobnie barbarzyńca, zna całą prawdę...

ocenił(a) film na 8
FRODOLIVES

Dlatego nawróć się podążaj śladami Jezusa Chrystusa. On Kocha nas wszystkich.

jukatos

Ok, postaram się, ale nic nie obiecuję.

ocenił(a) film na 8
FRODOLIVES

Niech Bóg Pana pobłogosławi.

jukatos

Nie dosc ze jestes prowokatorem i obrazasz katolikow to teraz prubujesz bawic sie ironia w swoich wypowiedzach i wysmiewasz sie z nas...
Az tak nienawidzisz katolikow? Wspolczuje ci...
Wiesz co? Gdy nadejdzie koniec i okaze sie ze Bóg istnieje, zycze ci aby byl On dla ciebie litosciwy i wybaczyl to co piszesz o nas i o Nim samym.

ocenił(a) film na 8
MrBaggins

Jezus Chrystus i Bóg Wszechmogący kochają nas wszystkich. Jeśli znajdziesz miłość przestaniesz wierzyć w kult Tolkienowski i odrzucisz Antychrysta.

ocenił(a) film na 8
Joecrou

Nie ulękne się twoich jadowitych słow i tego smoka, Ciebie! Będe głosił moje słowa aby ratować dusze ludzi przed złem. To ty jesteś bluźniercą i jadowitym wężem.idź stąd i więcej nie grzesz! Idź stąd i więcej nie grzesz!

ocenił(a) film na 8
FRODOLIVES

Jak sobie życzysz.
Owszem jest zdanie przeczące, ale podkreślasz "my" które tyczą się mojego poprzedniego wpisu. Gdzie słowo "my" ma oznaczać kult-owanie gusła ze świata śródziemia. Katolicyzm jest religią miłości i wybaczenia.

jukatos

...i inkwizycji, krucjat i pedofilii.

ocenił(a) film na 8
FRODOLIVES

Wolność sumienia i wyznania to szaleństwo. Szaleństwem jest należeć do posoborowego "Kościoła" kłamców i fałszywych nauczycieli, którzy ciągną za sobą ludzi do piekła, każda bowiem organizacja religijna, która nie ostrzega przed możliwością wiecznego potępienia i wiecznym trwaniu katuszy piekielnych a także nie walczy z piekłem, do piekła prowadzi, bo najwięcej w piekle jest tych, co niedowierzają, że jest piekło.

jukatos

"Wolność sumienia i wyznania to szaleństwo."
To samo mówili protoplaści inkwizycji...

ocenił(a) film na 9
FRODOLIVES

Kiedy przychodzą tłumaczenia, wyjaśnienia niczego się nie osiągnie poza niezrozumieniem.
Cisza przynosi wyjaśnienie. I często lepiej zamiast się spierać, zachować ciszę.
Jedna z podstawowych zasad buddyzmu :-)

ocenił(a) film na 8
khazad7_2

O Wierze się nie dyskutuje. Albo się Wiarę przyjmuje, albo odrzuca. Bez dyskusji. Tak jak nakazał nasz Pan Jezus Chrystus: I rzekł do nich: `Idźcie na cały świat i głoście Ewangelię wszelkiemu stworzeniu! Kto uwierzy i przyjmie chrzest, będzie zbawiony; a kto nie uwierzy, będzie potępiony'. Mk 16. 15-16

jukatos

I gdzie tu miejsce na wolną wolę Jukatosku?

ocenił(a) film na 8
FRODOLIVES

Kto nie czci Boga, prędzej czy później, świadomie czy nieświadomie czci demony. Co Ty praktykujesz z kultem Tolkiena.

jukatos

Przynaję się! Czczę Tolkiena, Beatlesów i Monty Pythona! Tak bardzo jestem skazany na piekielne katusze...

ocenił(a) film na 8
FRODOLIVES

Dlatego dzisiejszej nocy będę się modlił nad twoją biedną duszą z zamiarem przegnania Antychrysta.

jukatos

Gdzie dokładnie znajduje się Antychryst?
W książkach Tolkiena, płytach the Beatles, czy w skeczach Monty Pythona?

ocenił(a) film na 8
FRODOLIVES

Skaził Twoją duszę i wypala ją piekielnym ogniem.

jukatos

Kończę już, do widzenia, idę do piekła...

khazad7_2

Ciekawe podejście, nie siedzę w buddyzmie, ale zawsze fascynowały mnie religie dalekiego wschodu, szczególnie hinduizm.

ocenił(a) film na 9
FRODOLIVES

No ok... ale Panie FRODOLIVES i jukatos. To nie jest temat założony na Wasze dyskusje. Tutaj dzielimy się informacjami o kolekcjach. Macie jakies? Jak tak, pokażcie. A jak nie, to proszę, przestańcie tutaj prowadzić jałowe rozmówki.

Pozdrawiam,

khazad7_2

Przepraszam za zaśmiecanie tematu, ale jak widzę taki słaby trolling i próbę zrobienia z katolików idiotów, to nie wytrzymuję.
A moja kolekcja jest licha, jeno książki, filmy i kilka figurek...

ocenił(a) film na 9
khazad7_2

No właśnie nie karmić Troli tylko zasiekać orcristem ! Albo słońcem ich poszczuć ...jak czytam wypociny tych dwóch bęcwałów to aż krew mnie zalewa apeluje NIE KARMCIE TROLLA ! Jutro wrzucę zdjątka z moimi szparagałami ;)

ocenił(a) film na 9
Norven

No to czekam na zdjęcia :-)))

ocenił(a) film na 9
khazad7_2

Niestety fotek jak na razie nie będzie bo mam syfiasty telef zastępczy którym nie mogę nawet zrobić transferu po blucie bo stary aparat mi siadł ... może jak skombinuje aparat z kabelkiem od Wujka to wrzucę ;) do zobaczenia

ocenił(a) film na 8
Norven