PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425040
6,7 74 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Jak byście sobie wyobrażali gdyby Hobbita wyreżyserował Nolan a nie Jackson?Stworzył by podobnie jak w przypadku Batmana swoją urealnioną wersje?

ocenił(a) film na 10
severus7

Raczej tak na pewno mniej by się książek trzymał a więcej swojego dodawał, mogło by to zaszkodzić widowisku i nie mieli byśmy 3 a jedną część z hobbita wziętą. Reszta to luźna interpretacja późniejszej historii. Krasnoludy by wyglądały podobnie do gimliego i część z nich była by bez charakteru lub by miała przesadzony charakter. Pewnie też by to było tak wszystko ułożone że bitwa pięciu armii była by jedyna w filmie a potyczki jak ta z pająkami były by krótkie i nudne.

ocenił(a) film na 7
adrian229

Z tego co piszesz wnoszę,że nie jesteś fanką Nolana.Ale spoko masz prawo:-D

ocenił(a) film na 9
severus7

fanką??

ocenił(a) film na 7
ringos

He he pomyłka myślałem o dziewczynie i zwróciłem się do ciebie jak do kobiety.Sorry

ocenił(a) film na 9
severus7

Hehe i kolejna pomyłka bo nie do mnie tylko do kolegi Adriana. Ja tylko to zauważyłem i się zdziwiłem. ;-)

ocenił(a) film na 10
ringos

Dzięki kolego za obronę mojej dumy :D

severus7

Gdyby Hobbita wyreżyserował Nolan to dostalibyśmy film na poziomie Johna Cartera czyli: efekty, trochę akcji i dziwną fabułę. Nic więcej co mogłoby zachwycić. Wówczas Hobbit zarobiłby nie więcej niż 500 mln. Grzechem jest porównywać amatora Nolana do mistrza Jacksona.

kamilxxx09

Widziałeś tylko 3 filmy Jacksona i myślisz , że jest fajny .

Ps. Jest duzo lepszych reżyserów od niego.

ocenił(a) film na 8
marvolo_1998

Nie gadaj z fanboyem, bo on nie zrozumie, że każdy może mieć inne zdanie. Ja mam inne od twojego, a szanuję twoje zdanie, co by było gdyby wszyscy byli tacy sami, to dopiero byłby dziwny świat.

LordWieslaw55

Spoko ja też szanuje twoje zdanie, tylko denerwują mnie takie osoby jak kamilxxx09 który narzuca każdemu swoje zdanie, i jeżeli nie polubisz Petera to jesteś głupi itp.

ocenił(a) film na 8
marvolo_1998

Przecież na FW jest takich dużo, sam widzisz te beznadziejne zdania zaczynające się np.on jest najlepszy, nie ma lepszego, nic go nie przebije, z ... nie ma szans. Zresztą sam ci tak odpisał.

marvolo_1998

Nikomu nic nie narzucam. To ty krytykujesz to że dałem Batmanowi 1/10 i każesz mi zmienić ocenę.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Z jakiej choinki spadłeś, że dajesz 1/10 Batmanowi, po prostu na taką ocenę nie zasługuje. Gniotem możesz nazwać np."Ciacho", "Pirania 3DD" i inne tego typu badziewia.

LordWieslaw55

A jeśli chodzi o te filmy to się zgodzę.

marvolo_1998

Widziałem dużo filmów Petera i jest najlepszym reżyserem.

kamilxxx09

Nie jest

marvolo_1998

Grzechem jest nazywanie Jacksona mistrzem skoro byli i są tacy reżyserzy jak Nolan, Stanley Kubrick, Martin Scorsese , Steven Spielberg, Ridley Scott , Sergio Leone , Ingmar Bergman, Quentin Tarantino, Akira Kurosawa.
Ps.Ty pewnie żadnego nie znasz bo wkółko oglądasz tylko Teletubisie.

marvolo_1998

Haha i to pod własnym postem. Brawo inteligencie.

kamilxxx09

Bo chciałem go jeszcze dołączyć , czemu nie odpowiedziałeś na pytanie nie potrafisz czytać ? (współczuje, do nauki się braci leniu)

marvolo_1998

brać*

marvolo_1998

Żadnego pytania nie zadałeś larwo.

kamilxxx09

Larwą wyzywaj swoich kumpli, których sobie wymyśliłeś palancie, czy nie widzisz , że każdemu już działasz na nerwy ?

marvolo_1998

Twoje zdanie jest dla mnie jak skórka od banana. Wyjazd na forum Batmana!!!

kamilxxx09

Tak możesz odpowiadać swoim kumplom (wymyślonym).

marvolo_1998

Jak ludzie widzą twój avatar to im oczy wypala.

kamilxxx09

Ktoś poza tb to mówił ?

marvolo_1998

Pewnie.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

"Grzechem jest porównywać amatora Nolana do mistrza Jacksona"
http://www.reactionface.info/sites/default/files/images/1310480585093.jpg
Proszę Cie nie pogrążaj się.

horned_rat

Czasem przy takich wypowiedziach jakie prezentuje kamilxxx09 aż ciśnienie skacze.

użytkownik usunięty
marvolo_1998

Niestety nic do niego nie dotarło.

Mam takie pytanie.Skoro tak cię drażni, to po co w ogóle wchodzisz na to forum???Dlaczego ludzie są takimi masochistami...

ocenił(a) film na 8
karol9_16

Zaraz, zaraz... Nie wchodzić na forum? To znaczy, że forami mają zawładnąć idioci? Normalni użytkownicy mają się wynieść, bo banda pajaców wymienia sobie kretyńskie uwagi i obrzuca się obelgami?

kubisz77

Już zawładnęli, nie wiesz o tym???

ocenił(a) film na 6
karol9_16

Zapewne dlatego żeby móc podyskutować z ludźmi o konkretach, a nie "jesteś gupi, a ten film to !@#$%"
Zerknij na ten temat: http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Niezwyk%C5%82a+podr%C3%B3%C5%BC-2012-343217 /discussion/Production+Video+8,1970732 Większość wpisów konkretnych, rzeczowych i na temat.

horned_rat

Heheh, ja wiem, że jeśli ktoś wchodzi na forum to po to aby podyskutować, ale jeśli aż tak bardzo mu to przeszkadza i denerwuje go to, że ludzie się obrzucają błotem, to po co psuć sobie nerwy.Zapewniam, że ludzie którzy obrzucają siebie błotem nie znikną nigdy.Widzisz, ja mam to gdzieś i się nie przejmuje tym, ale widzę, że wiele osób tak.Więc albo niech nie zwraca na nich uwagi, albo niech niech tu nie wchodzi, bo to na prawdę nic przyjemnego, kiedy musisz non stop czytać jakieś kłótnie, zwłaszcza, że wiele osób to denerwuje.

ocenił(a) film na 6
karol9_16

Oczywiście, że nie reagować jest najlepszym wyjściem :)

karol9_16

Może dlatego żeby sprawdzać newsy związane z Hobbitem ? I co przez takiego prowokatora kamilaxxx09 mam nie wchodzić na forum ?

marvolo_1998

Ale po co wdawać się w pyskówki???

horned_rat

Nie rób z siebie idioty. Wiesz dobrze że filmy Nolana są jak teletubisie w porównaniu z filmami Petera.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Kiepski dowcip.

Moja wypowiedź to fakt a nie dowcip.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Twoja wypowiedź to dowcip a nie fakt.

Moja wypowiedź to fakt a nie dowcip.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Twoja wypowiedź to kiepski żart a nie fakt.

A jednak fakt.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Fakty mówią, że to jednak żart.

Tym razem się mylisz. To jak najbardziej fakt.

użytkownik usunięty

A jednak TAK.