PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425040
6,7 74 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Jak byście sobie wyobrażali gdyby Hobbita wyreżyserował Nolan a nie Jackson?Stworzył by podobnie jak w przypadku Batmana swoją urealnioną wersje?

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Niestety NIE.

Jednak TAK.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Muszę niestety Cię rozczarować, ale to nieprawda.

Jak już powiedziałem Nolan to amator.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Jak już wspomniałem wcześniej, nie masz racji.

A jednak Nolan to amator.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Jednak nie. Napiszesz w końcu coś konkretnego ? Oglądałeś jakikolwiek film Nolana ?

Jednak tak. Oczywiście że oglądałem.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Kończmy bo to do niczego nie prowadzi, wróć jak zaczniesz traktować ludzi i sprawy na poważnie.

Przecież mówię że oglądałem. Oglądałem Prestiż Incepcje i wszystkie Batmany.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

I zwróć uwagę, że każdy z tych filmów jest wyjątkowy i do tego na wysokim poziomie, Jacskon nie jest zły ale jedynie może pochwalić się trylogią LOTRA.

Jest jeszcze King Kong. A Batman i tak jest gniotem i zdania nie zmienię. A co do incepcji i prestiżu to jedyne filmy które Nolanowi się udały.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Kończymy definitywnie bo brniesz w kolejną kłótnię bez zdania racji.

ja nie muszę mieć racji ale tak uważam.

kamilxxx09

Unfortunately not.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Ja Cie nie wyzywam i nie życzę sobie być obrażanym.
Wiem dobrze, że część filmów Nolana mi się bardzo podoba (Incepcja, Memento), część mi nie podchodzi (Batman begins). Nie mam jednak wykształcenia filmowego (jak większość na filmweb), by móc oceniać obiektywnie i fachowo. Co innego jednak jest nie lubić filmów danego reżysera, a co innego obrażać go tekstami "amator".

Jackson też ma wpadki, patrz King Kong...

horned_rat

Haha King Kong to jeden z najlepszych filmów wszech czasów. Weź się nie pogrążaj.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Tobie się podobał, mi nie.
Czy jest jednym z najlepszych filmów wszech czasów? Nie wydaje mi się.

horned_rat

Twoja opinia.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Dobre, dobre ! King Kong Jacksona jednym z filmów wszech czasów... hehe...

Joecrou

Hahha Batman Nolana arcydziełem. A to dobre!

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Ja nigdzie nie napisałem że Batman Nolana jest arcydziełem, więc opanuj się, bo błyskotliwością nie błyszczysz...

Joecrou

Ty nie ale inni tak.

kamilxxx09

Swoją wypowiedzią zwracał się do ciebie.

hr_dooku

Dobra już skończ.

kamilxxx09

Grzechem jest porównywanie Jacksona i Nolana, ponieważ obaj są różni. Przyznaję bez bicia - z filmów Jacksona oglądałam tylko LOTR i byłam tymi filmami zachwycona. Uważam, że nikt nie zrobiłby ich lepiej, dlatego czekam z niecierpliwością na "Hobbita". Filmy Nolana są zupełnie inne, jego styl nie pasuje do baśniowego charakteru Tolkiena. Nawet nie potrafię sobie wyobrazić nolanowskiego "Hobbita".

angel_less

Ja tez nie. Jackson niech idzie w kierunku fantasy a Nolan w kierunku akcji i science fiction.

ocenił(a) film na 7
severus7

Lubię Nolana, chociaż nie jestem jego fanem.
Ale Hobbit w jego reżyserii ? Nolan i film fantasy ? Już widzę tę udziwnioną fabułę, może zaczął by film od środka, początek wsadził na końcu a koniec byłby początkiem i wszystko by się zgrywało w jedną filozoficzną fantasmagorię umysłowo-filozoficzną w której można odnaleźć głębokie przemyślenia, a także drugie dno które tak naprawdę było by trzecim dnem ?
Już widzę Gandalfa, krasnoludy i Bilba którego trawią te wszystkie umysłowe rozterki, próba odnalezienia sensu istnienia i podróży której się podejmują.

severus7

Realny hobbit?