Jest trochę niewyraźne i małe ale jak ktoś znajdzie w lepszej jakości to niech wrzuci.
http://www-images.theonering.org/torwp/wp-content/uploads/2012/08/White-Council. jpg
Zastanawiają się czy ten sztylet nie jest czasem dziełem odradzającego się Saurona. Skąd go mają nie mam pojęcia.
To Ostrze Morgulu z tego co wiem. Ma być nawiązaniem do tych krypt z których wydostały się Nazgule i które przemierzał Gandalf w zwiastunie.
Nie wiem tylko czemu inni mówią że jestem trollem wobec Hobbita skoro staram się jeszcze dostarczać nowych informacji. Żal.
Też tak może być. Jednak nie jest to sprzeczne z Tolkienem, bo pisał on że Gandalf zwiedzał Dol Guldur dokładnie. Można przez to rozumieć, że był w kryptach i nikt temu nie zaprzeczy.
Nie pamiętam już tego, w takim razie rozumiem, że najpierw będzie bitwa o Dol Guldur, a później Gandalf będzie je zwiedzał???Kurdę muszę doczytać bo już wielu rzeczy nie pamiętam.
Odwrotnie. Jeśli znajdzie tam sztylet Saurona, będzie to dowód, że siedzi tam zło. Na Białej radzie pogadają o tym i postanowią wypędzić go z tej twierdzy.
Tak, tylko, że tamto była cała ogromna kraina, a tu mamy budynek/twierdzę.Straże widać nie były zbyt czujne.
Ja mam nadzieję, że w ogóle pokażą całą tą bitwę świetnie.Efy to moja ulubiona rasa, jestem ciekaw jakie zbroję będą mieć itd.
Ja myślę że to będzie tak jak w WP. 1 część to podróż 2 część to bitwa w Dol Guldur tak jak w Dwóch Wieżach o Helmowy Jar a 3 część to wielka bitwa jak w Powrocie Króla czyli Bitwa 5 Armii.
Myślę że pokażą ją w retrospekcji w pierwszej części żeby poczuć apetyt ale nie będzie pewnie za długa. W 2 części bitwa o Dol Guldur a w 3 Bitwa 5 Armii.
W pierwszej części będzie pewnie prolog jak w drużynie, tyle tylko, że tym razem zostanie pokazany atak smoka na Erebor, później miasto Dale itd.
Oby nie ja chce pełno wymiarową bitwę i historie Ereboru a nie prolog na 3 min.
A kto by nie chciał pełnowymiarowej bitwy? Sądzę jednak, że Peter Jackson wie co robi i powinno to na nas uczynić duże wrażenie. Taką mam przynajmniej nadzieję.
A kto powiedział że Peter za mieści tylko krótki prolog bo ja nigdy o tym nie słyszałem.
Ta scena z omawianiem znalezionego ostrza Morgulu była na zamkniętym 10-minutowym pokazie. Z tego co pamiętam nie było wyjaśnione w jaki sposób trafiło w ich ręce.
Zaraz, zaraz, czy takie ostrza po ich przejęciu nie rozsypywały się w proch? W "Drużynie", gdy Aragorn takie bierze, to z tego co pamiętam, ono od razu się rozpada?
No właśnie. Trochę to dziwne z tym mieczem.
To chyba pierwsza ze zmienionych scen w porównaniu z książkami Tolkiena. Jak pamiętamy sporo takich zabiegów było w filmowej trylogii i fajnie to wyszło.
Nie zamienia się w proch ;) U mnie Sztylet z Morgulu wisi na ścianie cały :D
No a tak na serio... fotka fajna, szkoda, że niewyraźna i Biała Rada nie jest w komplecie. Ale jej wątek mocno mnie w filmie interesuje. Ciekaw jestem jak wyglądać będzie wypędzenie Saurona z Dol Guldur.
A teraz koniecznie zobaczcie sobie to:
http://www-images.theonering.org/torwp/wp-content/uploads/2012/08/Thranduil.jpg
Własnie niedawno znalazlam to zdjecie i wedlog mnie Thranduil wyglada naprawde epicko
Ciekawi mnie gdzie Radagast, Thranduil oni brali udział w obradach Białej Rady. O ile wiem Círdan, Glorfindel oraz Erestor także powinni być.
Też odniosłem takie wrażenie. Ale to tylko profil postaci... no i fotka a nie kadr w filmu, więc photoshop pewnie w tym siedzi :-))