PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425212
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Jest trochę niewyraźne i małe ale jak ktoś znajdzie w lepszej jakości to niech wrzuci.
http://www-images.theonering.org/torwp/wp-content/uploads/2012/08/White-Council. jpg

kamilxxx09

I tak zayebiste.

kamilxxx09

Zastanawiają się czy ten sztylet nie jest czasem dziełem odradzającego się Saurona. Skąd go mają nie mam pojęcia.

obleh

To Ostrze Morgulu z tego co wiem. Ma być nawiązaniem do tych krypt z których wydostały się Nazgule i które przemierzał Gandalf w zwiastunie.

kamilxxx09

Dobrze mówisz. Pewnie sztylet znalazł Gandalf. Grzebał w trumnach ;)

obleh

Nie wiem tylko czemu inni mówią że jestem trollem wobec Hobbita skoro staram się jeszcze dostarczać nowych informacji. Żal.

obleh

Absolutnie nie kojarzę tego wątku z nazgulami i kryptami.W jakiej to książce było???

karol9_16

Może w którymś z 12 tomów History of middle earth, ale nie wiem bo nie czytałem.

obleh

Ja też nie...

obleh

Hmm... myślę że to tylko i wyłącznie pomysł Petera.

kamilxxx09

Też tak może być. Jednak nie jest to sprzeczne z Tolkienem, bo pisał on że Gandalf zwiedzał Dol Guldur dokładnie. Można przez to rozumieć, że był w kryptach i nikt temu nie zaprzeczy.

obleh

Nie pamiętam już tego, w takim razie rozumiem, że najpierw będzie bitwa o Dol Guldur, a później Gandalf będzie je zwiedzał???Kurdę muszę doczytać bo już wielu rzeczy nie pamiętam.

karol9_16

Odwrotnie. Jeśli znajdzie tam sztylet Saurona, będzie to dowód, że siedzi tam zło. Na Białej radzie pogadają o tym i postanowią wypędzić go z tej twierdzy.

obleh

To jak on się tam dostanie, skoro twierdza będzie opanowana przez siły ciemności???

karol9_16

Potajemnie.

obleh

No bez jaj, na prawdę ??? :D

karol9_16

Jak Frodo do Mordoru. On też to zrobił bez jaj.

obleh

Tak, tylko, że tamto była cała ogromna kraina, a tu mamy budynek/twierdzę.Straże widać nie były zbyt czujne.

karol9_16

Pożyjemy zobaczymy:) Mam nadzieje że w Dol Guldur pokażą orków.

kamilxxx09

Ja mam nadzieję, że w ogóle pokażą całą tą bitwę świetnie.Efy to moja ulubiona rasa, jestem ciekaw jakie zbroję będą mieć itd.

karol9_16

Ja myślę że to będzie tak jak w WP. 1 część to podróż 2 część to bitwa w Dol Guldur tak jak w Dwóch Wieżach o Helmowy Jar a 3 część to wielka bitwa jak w Powrocie Króla czyli Bitwa 5 Armii.

kamilxxx09

A ta bitwa w dolinie Azunzazibar czy jakoś tak, to będzie czy nie???

karol9_16

Myślę że pokażą ją w retrospekcji w pierwszej części żeby poczuć apetyt ale nie będzie pewnie za długa. W 2 części bitwa o Dol Guldur a w 3 Bitwa 5 Armii.

kamilxxx09

W pierwszej części będzie pewnie prolog jak w drużynie, tyle tylko, że tym razem zostanie pokazany atak smoka na Erebor, później miasto Dale itd.

karol9_16

Oby:)

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Oby;)

ocenił(a) film na 10
__Gandalf__

Oby nie ja chce pełno wymiarową bitwę i historie Ereboru a nie prolog na 3 min.

adrian229

Skoro Peter robi 3 filmy, to może gdzieś to zmieści.

ocenił(a) film na 10
adrian229

A kto by nie chciał pełnowymiarowej bitwy? Sądzę jednak, że Peter Jackson wie co robi i powinno to na nas uczynić duże wrażenie. Taką mam przynajmniej nadzieję.

ocenił(a) film na 10
__Gandalf__

A kto powiedział że Peter za mieści tylko krótki prolog bo ja nigdy o tym nie słyszałem.

obleh

Dokładnie:) Ma na nich haka:)

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Ta scena z omawianiem znalezionego ostrza Morgulu była na zamkniętym 10-minutowym pokazie. Z tego co pamiętam nie było wyjaśnione w jaki sposób trafiło w ich ręce.

Seba13169

Zaraz, zaraz, czy takie ostrza po ich przejęciu nie rozsypywały się w proch? W "Drużynie", gdy Aragorn takie bierze, to z tego co pamiętam, ono od razu się rozpada?

Georgiana_1

No właśnie. Trochę to dziwne z tym mieczem.
To chyba pierwsza ze zmienionych scen w porównaniu z książkami Tolkiena. Jak pamiętamy sporo takich zabiegów było w filmowej trylogii i fajnie to wyszło.

ocenił(a) film na 9
Georgiana_1

Nie zamienia się w proch ;) U mnie Sztylet z Morgulu wisi na ścianie cały :D
No a tak na serio... fotka fajna, szkoda, że niewyraźna i Biała Rada nie jest w komplecie. Ale jej wątek mocno mnie w filmie interesuje. Ciekaw jestem jak wyglądać będzie wypędzenie Saurona z Dol Guldur.

ocenił(a) film na 9
Georgiana_1

Może rozsypywały się tylko po zranieniu kogoś?

Georgiana_1

A może nie rozsypało się dlatego , że dotykali je przez materiał? :)

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Swietne bardzo mi sie podoba i nie moge sie doczekac premiery ; 3

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

wielkie dzięki super zdjęcie :D

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

A teraz koniecznie zobaczcie sobie to:
http://www-images.theonering.org/torwp/wp-content/uploads/2012/08/Thranduil.jpg

ocenił(a) film na 9
LordWieslaw55

Własnie niedawno znalazlam to zdjecie i wedlog mnie Thranduil wyglada naprawde epicko

LordWieslaw55

Już widzielismy...

LordWieslaw55

Sorry ale są szybsze osoby na tym forum:)

ocenił(a) film na 9
LordWieslaw55

Kapitalne! :-)))

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

ogólnie dobrze będzie zobaczyć znów Sarumana jako tako w dobrej roli:D

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Ciekawi mnie gdzie Radagast, Thranduil oni brali udział w obradach Białej Rady. O ile wiem Círdan, Glorfindel oraz Erestor także powinni być.

kamilxxx09

Saruman jakby odmłodzony :)

ocenił(a) film na 9
Bombur

Też odniosłem takie wrażenie. Ale to tylko profil postaci... no i fotka a nie kadr w filmu, więc photoshop pewnie w tym siedzi :-))

ocenił(a) film na 10
khazad7_2

Ale Saruman musi być odmłodzony bo to akcja przed WP :D

adrian229

Po Gandalfie jakoś tego nie widać.

ocenił(a) film na 7
adrian229

Niekoniecznie, przecież Saruman nie jest człowiekiem.