PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425457
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

http://trailers.apple.com/trailers/wb/thehobbit/

ocenił(a) film na 8
Joecrou

Nom to pewnie jedna z tych scen, która składa się na -jak mówią krytycy- przegadany początek filmu.

ocenił(a) film na 9
Joecrou

Świetna scena. Jeśli faktycznie taki klimat mają te "przegadane sceny", to nie mam nic przeciwko by była ich masa... to one tworzą klimat. A komu się nie podoba i woli sieczkę, niech sobie odpali Conana Barbarzyńcę ;)

ocenił(a) film na 8
khazad7_2

I tutaj się zgadzam. Dopiero niedawno zobaczyłem rozszerzoną wersję "drużyny pierścienia", gdzie fragment w Shire został znacząco rozbudowany - od razu zapomniałem o kinowej wersji :)

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

conan to dobry film Heroic fantasy z rewelacyjną muzyką . Nawet nie wiem czy nie lepszą od Lotra

ocenił(a) film na 8
GeorgePatton

Muzyka jest świetna. Jeden z lepszych soundtracków w ogóle. Śmiało może konkurować Lotrem.

ocenił(a) film na 9
khazad7_2

Takie przegadanie, to ja mogę mieć i godzinę. Przesadzają

ocenił(a) film na 10
Mia_Waren

Zgadzam się aż miło się tego słucha.

ocenił(a) film na 9
adrian229

Dokładnie :) Te narzekania krytyków wydają się mocno przesadzone. Jak na razie Tumblr zachwycony.

khazad7_2

Jakby była sama sieczka to by się czepiali braku fabuły. Przecież wiekszość filmów postawionych tylko na efekty i akcję jest do bani.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

fachowa i nietypowa opinia jak widzę

khazad7_2

Dokladnie... wspanialy klimat. A te dialogi miedzy Bilbem a Gandlafem beda mialy niewyobrazalna moc jak widze...
Juz niedlugo Panie i Panowie... juz niedlugo....

ocenił(a) film na 9
MrBaggins

U mnie dokładnie za 12 dni ;) A że w pracy jest co robić, dni lecą jak szalone :-)
P.S. Właśnie się dowiedziałem, że dostawa UC do sklepu goods.pl, jest jeszcze na odprawie celnej, tak więc czuję, że na moje zamówienie poczekam sobie do Nowego Roku...
Fajnie by było, gdyby w filmie pokazano choćby krótki urywek bitwy Hobbitów z Goblinami o której wspomina podczas tej rozmowy Gandalf :-) No ale pomarzyć sobie można... ;P

khazad7_2

Wiem o opoznieniu... ja zamawiam Orcrista... troche szkoda bo udalo mi sie sprzedac kilka gadzetow z LOTRa i mam tym samym fundusze na jego zakup. Juz mam koncepcje jak go umiescic na scianie aby wszystko bylo ze smakiem i wspolgralo z bronia z LOTRa. Na Święta moj pokoj bylby pieknie "udekorowany" ale trudno... poczkekamy do Nowego Roku ;)
Dzis przyszedl do mnie Jedyny w świetnej jakosci oraz klucz do Ereboru z WETY. Polecam wszystkim kolekcjonerom bo naprawde warto go posiadac... piekny "artefakt" ze Śródziemia :)

ocenił(a) film na 9
MrBaggins

O proszę, to dostałeś jakieś informacje od sklepu goods o tej dostawie? Jakieś bliższe info co do tego co się dzieje etc.?

khazad7_2

"w USA miał się pojawić teraz koło 15 grudnia (ale jeszcze go nie ma)" - sklep sprowadza produkty z USA i niestety jest duze zapotrzebowanie prawdopodobnie... dlatego jest opoznienie chyba. Innej opcji nie widze.

ocenił(a) film na 10
Joecrou

Wreszcie zobaczyłem tą scenę a nie tylko zdania z niej wyrwane. Teraz tylko na scenę z trollami czekam i w hobbicie będę spełniony już przed premierą :)

ocenił(a) film na 8
adrian229

Właśnie dlatego pracuję nad silną wolą ostatnio, żeby mieć jakąś frajdę na filmie, i nie oglądam ostatnich spotów, klipów, nie czytam recenzji, nic. Nie oglądam całych, bo zawsze moja wola podupada jak zobaczę coś nowego, włączę, oglądam i się walę w czoło, po czym wyłączam w połowie :D Tak jak tu. Ech... człowiek zaczyna świrować jak na coś czeka i się nie może doczekać. Jeszcze 14 dni. 2 tygodnie. Pół miesiąca niecałe.

Peace ^^

ocenił(a) film na 9
be_OK

hehe mam to samo dokladnie z tym ze ja oprocz 2 trailerow i jednego clipu w jaskini goblinow nic nieogladalem ale jest mi z tym holernie ciezko.Mysle ze jakos wytrzymam.Chociaz korci mnie zeby kliknan na ten link powyzej ;].hmmm

ocenił(a) film na 9
adrian229

Już lepiej by więcej scen nie dawali :-)
Wystarczy na tę chwilę to co jest no i kapitalna muzyka! :-) A te 1,5 tygodnia jakoś się wytrzyma, czekając na upragnioną premierę tego roku :-)

ocenił(a) film na 8
khazad7_2

Tylko taka jest różnica, na świecie premiera jest 14 grudnia, czyli dzisiaj, a u nas za 2 tygodnie.

ocenił(a) film na 9
LordWieslaw55

No ale są pokazy przedpremierowe, więc do 28 nie trzeba czekać :-)

ocenił(a) film na 8
khazad7_2

Szczęściarz, ja prawdopodobnie pójdę dopiero 29, ale zastanawiam się jeszcze, czy nie iść wcześniej.

LordWieslaw55

Nie ma na co czekac :) choc te 2 dni w ta czy w druga strone to nie wiele po tak dlugim czasie oczekiwania :)

ocenił(a) film na 8
Joecrou

YT:
http://www.youtube.com/watch?v=ZipIm3ZPmrk

Joecrou

ogladalem juz caly film w kinie i powiem ze bylem w niebo wziety jeszcze raz przezywac przygode w srodziemiu nie ma nic lepszego fajne zakonczenie pierwszego filmu a tak naprawde poczatek :)