PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425457
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

CZY MACIE NADZIEJĘ NA CHOCIAŻ 1 OSCARA ??? MI SIĘ WYDAJE ŻE ZASŁUŻYLI NA WIĘCEJ.

ocenił(a) film na 7
Natalka7x

Uspokój się. To czy zasłużyli okaże się po seansie. Pozatym jakieś oscary jak już, to dostaną przy okazji trzeciej części pewnie. Teraz moze uda się za zdjęcia i kostiumy. No i wydaje mi się że za muzykę jak najbardziej.

ocenił(a) film na 7
Joecrou

za muzyke chyba nie będzie nagrody skoro do globa nawet nie nominowali

ocenił(a) film na 7
GeorgePatton

Pewnie nie dostanie... Ale na pewno zasługuje.

Joecrou

No waśnie i tak samo jest z tymi krytykami. Ten film zrobiono z myślą o fanach a nie o jakiś krytykach co o filmach pojęcia nie mają.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

cóż gdyby pozytywnie ocenili hobbita to pewnie by mieli to pojęcie , co?
na kierunki typu filmografia ida ludzie którzy po prostu mają pasje i kochają kino . Studiują to co lubią choć rzeczywiście nie jest to przyszłościowy zawód chyba że zostaliby krytykami celebrytami jak Raczek . Jednak jeżeli ta dziedzina jest czyjąś pasją i na dodatek ją studiował nie można odmówić mu wiedzy bo gdy coś nas interesuje umysł chłonie informacje na ten temat jak gąbka .Dialogi ze swoich ulubionych filmów czy książek znam na pamięć a gdy przyjdzie mi z przymusu przyswoić wiedzę na temat dla mnie nieciekawy w ogóle nie potrafię skupić się na tym co czytam a co dopiero to zapamiętać .
Poza tym od gościa po studiach oczekujemy ,że będzie ekspertem w danej dziedzinie i musimy go obdarzyć jakimś zaufaniem na tym polu . Przykładowo wolałbyś żeby leczył Cie człowiek który skończył medycynę czy wiejski znachor albo kumpel ,który przeczytał coś w internecie ?
Krytykiem nie zostaje się od tak . Zdania ich mogą się różnić to oczywiste ale posiadania ogólnej wiedzy ze swojej dziedziny nie można im odmówić.
"co o filmach pojęcia nie mają" straszna zawiść i nienawiść przez ciebie przemawia albo tez naturalna ludzka skłonność do negowania racjonalności tego czego byśmy nie chcieli

GeorgePatton

Przemów w racjonalny sposób to przeczytam.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

dobrze
hobbit jest bezdyskusyjnym arcydziełem ,filmem kalibru obywatela Kane'a ,Lawrence z Arabii ,Rashomon , Tam gdzie rosną podziomki , Odysei kosmicznej 2001 ...
z pewnością zmieni oblicze kina . Krytycy to natomiast idioci ,którzy się nie znają .

GeorgePatton

A spadówa.

ocenił(a) film na 8
Joecrou

moim zdaniem za scenografie.....

Natalka7x

Zapomniałaś wyłączyć caps locka.

ocenił(a) film na 10
Georgiana_1

Hah . Tak ale chciałam żeby wszystko było dużymi literami. ;)

ocenił(a) film na 8
Natalka7x

W mojej opinii pewniakiem jest charakteryzacja.

ocenił(a) film na 7
Mjuuuz

a atlas chmur ?

ocenił(a) film na 7
Mjuuuz

ja obstawiam najbardziej scenografie

ocenił(a) film na 10
GeorgePatton

co tam u twojej starej wygolila p i z d e przed dzisiejsza wizyta ?