PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425457
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Osobiscie to watpie, zeby ten film mial cos w sobie ciekawego, obstawiam na ckliwą i nachalnie moralizatorską bujdę, która tak jak w Wladcy Pierscionka zaczela meczyc swoim żenującym patosem i pouczaniem o tym jakim to trzeba byc szlachetną i braterska osoba. Ojeju jakiez te hobbity sa dobre, nieskalane oraz pozbawione przywar. Rzygac sie chcialo w LOTR od tej ich dobroci i szlachetnosci, zwlaszcza jak sie sluchalo tej przynudzajacej paplaniny tego grubasa co sie skrycie podkochiwal we Frodku. Mimo wszystko obym sie mylil :)

ocenił(a) film na 4
black_bastard

mialo byc "jaką" bo sie zaraz ktos przyczepi jak to juz bywa na tym portalu

black_bastard

temat typu: "nie widziałem, ale się wypowiem".

ocenił(a) film na 4
Xaia

no i co z tego, ze nie widzialem, ale wszystkie czesci LOTR widzialem, wiec chyba wiem czego mozna sie spodziewac..........

black_bastard

nie masz zielonego pojęcia czego można się spodziewać skoro to kompletnie inny film....

ocenił(a) film na 4
Xaia

raczej stylistycznie podobny, skoro nawet kilku kurdupli z Wladcow gra, a jeden nawet 1wszo-planowa role, to sorry, ale mozna miec pewien zarys. Juz nie mowie o 2uch magikach tych samych co w trylogii.

black_bastard

I co z tego? Film opowiada kompletnie inną historię, jest inaczej poprowadzony, ma kompletnie inny klimat. To nie jest dark fantasy jak LOTR, który jest zimny, brutalny, brudny i krwisty.

ocenił(a) film na 4
Xaia

LOTR brutalny? chyba tylko jak nachalnie wciskal te swoja patetycznosc :)

black_bastard

Nie wiesz, LOTR to bajka dla dzieci z konikami pony ....

ocenił(a) film na 7
black_bastard

Zaczerpnij nieco wiedzy o "hobbicie" i "Władcy.." Jest ogromna różnica. Oczywiście mówię o książce. O tym w jakim celu powstał Hobbit a potem Władca... Jeśli przyswoisz te informacje z pewnością zauważysz że Hobbit jest mniej mroczny.

ocenił(a) film na 4
mtaaan89

wszystko jedno, ogolnie te kurduple w LOTR mnie wpieniały i taki mam ich obraz. Nie bede specjalnie czytal bo to nie bardzo moja bajka, jednak chyba moge miec zdanie na temat zachowan hobbitow z tamtej trylogii.

ocenił(a) film na 7
black_bastard

Jasne:) tylko widzisz musisz się również liczyć z tym że nie każdy będzie miał takie same zdanie co Ty. Mi tam nie przeszkadza, jeśli uważasz że LOtr to dno itp. to Twoja sprawa. Ja uważam inaczej:)

ocenił(a) film na 4
mtaaan89

nie uwazam ze to dno, tylko juz napsialem na wstepie co mnie wnerwialo w tamtej serii. Żywię nadzieje, ze nie popelnia tutaj tego samego bledu :)

ocenił(a) film na 7
Xaia

Bez przesady LotR to nie dark fantasy...

ocenił(a) film na 7
black_bastard

Jak obejrzysz, wtedy, zamiast obstawiania oddaj głos, wcześniej pisanie o czymś czego nie widziałeś jest zabawne, takie trochę wróżbiarstwo:)

ocenił(a) film na 4
mtaaan89

ej ta odmiernica czy jakiś miso obstawiali wyniki meczow na euro, to co mam byc gorszy ?

ocenił(a) film na 9
black_bastard

tylko po co obstawiać jeśli wynik jest znany, ja już jestem po seansie i mogę tylko powiedzieć że źle obstawiasz

ocenił(a) film na 4
dclxvi

no mam nadzieje ze przez polowe filmu nie ciagna sie te ich gadki o dobroci itp, to juz bylby plus

ocenił(a) film na 9
black_bastard

pozostawię cię z twoją nadzieją. idź do kina i wróć na filmweb, wtedy pogadamy.