witam,wydaje mi się że film nie będzie się kończył przylotem orłów jak pisali niektórzy ale
będą jeszcze sceny w Mrocznej Puszczy,wnioskuje to po tym,że na samym początku trailera
widać jakiś mroczny las(prawdopodobnie to Mirkwood),a i jeszcze w 1.40-1.42 słyychać
charakterystyczny głos,mogę się mylić ale czy to nie przypadkiem król elfów(Lee Pace)?
Jak możecie podzielcie się ze mną analizą zwiastuna...
Dzięki i Pozdrawiam
To może być Mroczna Puszcza i Dol Guldur. Na Wikipedii znalazłem taką ilustrację twierdzy, możliwe że się na niej wzorowali, bo w trailerze wygląda podobnie.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a0/Dol_guldur.jpg
A tak po za tym to Radagast mieszkał w mrocznej puszczy więc las będzie na stówę. Co to było to co przygniotło krasnoludy na końcu? Wyglądało jak troll tylko jakiś zmutowany.
to prawdopodobnie górskie trolle, te które rzucały głazami w górach podczas snu ( porwanie przez gobliny) krasnoludów
akurat Tolkien nie opisał żadnego w ogóle, jedynie wspomniał,że w nocy lubią rzucać się głazami
już wiem, popatrzyłem do książki i nie ma ani trolli ani gigantów
są KAMIENNE OLBRZYMY
Właśnie Mroczna Puszcza może być np. z lotu ptaka pokazana w pierwszej części bo mamy zobaczyć Gandalfa załatwiającego "pewne sprawy" w Dol Guldur... :)
Ale Dol Guldur było w Mrocznej Pusczy, co prawda na skraju ale jednak. Więc myślę że trochę Mirkwoodu zobaczymy:)
Czytałeś dodatki do Władcy Pierścieni? Niedokończone Opowieści albo Silmarillion?
To dziwi mnie trochę Twój tekst że jak Beorna nie będzie to mrocznej puszczy też nie...
Spostrzegawczy ludzie zobaczyli koronę na głowie tego "trolla", więc niewykluczone, że jest to król Goblinów ;).
Film zakończy scena gdy Gandalf i reszta biegną przez las, ten z dodatkowej sceny w alternatywnym pierwszym trailerze.
Tak obstawiam, heheheh.
Można tak powiedzieć. Specjalnie powstała druga wersja tego banneru, przycięta - http://heirsofdurin.files.wordpress.com/2012/02/thehobbit.jpg
A tak liczyłem na Beorna ... ehhh szkoda czyli nie dotrą nawet do gościńca w mrocznej puszczy .. a szkoda ...ale przecież Dol guldur jest już prawie na wylocie z puszczy .... na jego wschodnim pograniczu ..już nic nie kapuje.
Mi zabrakło chociaż jednego ujęcia z Sarumanem podczas Białej Rady, ale i tak uważam że zwiastun jest genialny.
Ja takze liczylem na Beorna... ale beda chociaz orly :) A osobiscie uwazam ze trailer jest MEGA ZAJEBISTY!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ogladam go juz ktorys raz z kolei i bede ogladal dzisiaj jeszcze wiele razy :D przede wszystkim wiecej akcji, wiecej krasnoludow, wiecej tresci... Brakuje mi Sarumana troszke ale ogolnie oceniam trailer 10/10 :) Jeden minus to taki ze w poprzednim chyba muzyka byla lepsza :) ale tutaj tez sa fajne motywy wiec wierze ze Shore da rade :)
Oby pokazali Dol Guldur w pierwszej części ..fakt brakuje Sarumana - ciekawe czy pojawią się dwaj błękitni czarodzieje ;) Póki co Radagast wypadł świetnie. O Orły mówisz ..?
skoro skończy się na orłach to w 1 części będzie:
-uczta u Bilba
-walka z trollami
-pobyt w Rivendell
-pobyt w jaskiniach Goblinów+spotkanie Golluma
-ucieczka przed wilkami
-ratunek orłów
trochę mało przygód ale Tolkien nie opisał ich tak barwnie jak to widać na trailerze np. scena w tunelach goblinów czy też starcie z kamiennymi olbrzymami dodane przez reżysera
Takich rzeczy będzie więcej na pewno
nie wiem czy ktoś zauważył, ale przyjrzyjcie się małym świeczkom na stole w jaki sposób oświetlają one stół, trochę to nienaturalnie wygląda heheh, tak półżartem mówię