W zwiastunie , po pieśni zainicjowanej przez Thorina jest taki utwór ,który jest później już do końca
traileru. Wie ktoś może jak on się nazywa na ścieżce dźwiękowej ?
Mnie też bardzo się podoba, do chwili wysłuchania całego soundtracku miałam nadzieję, że to osobny utwór jest :(
Przesłuchaj sobie końcówkę Over hill. Niestety trwa to tyle ile w zwiastunie, czyli niedługo :( Końcówka Roast Mutton też jest na tą samą nutę.
Nie umiesz czytać? Napisał że po pieśni zainicjowanej przez Thorina :P I występuje w tych utworach które podałem.
http://www1.rollingstone.com/hearitnow/player/hobbit.html polecam, do posłuchania utwory z "Hobbita" :) Zapewne jako fan posłuchasz wszystkich, i na pewno znajdziesz interesujące Cię fragmenty :)
Wlasnie slucham sciezki z Hobbita w wersji deluxe, ktorej stalem sie posiadaczem w dniu wczorajszym :) cos pieknego... w najmniejszym stopniu nie ulega watpliwosci ze Shore to geniusz... muzyka nie odbiega norma od tej z LOTRa,
A dzis wybieram sie na maraton LOTRa do CC wiec stwierdzilem ze taki podklad w formie muzyki "ze Śródziemia" dobrze mi zrobi :)
A jakie sa wasze wrazenia po przesluchaniu sciezki z filmu? :)
Pozdro
ja na razie tylko słuchałam wersje podstawowa (rozszerzona będę miała w przyszłym tygodniu) i moje ulubione nagrania to "axe or sword" ''an ancient enemy" "misty mountains" oraz "over hill" a zwłaszcza ta końcówka z trailera. w moim odczuciu soundtrack do hobbita w porównaniu do tego z lotr ma bardziej zapadające w pamięć fragmenty utworów niż całe nagrania, ale może to dlatego że jeszcze filmu nie widziałam i poza tymi krótkimi urywkami z trailerów nie mogę sobie dopasować gdzie dana piosenka leciała. słuchając ost do lotr cały film mam przed oczami. ale ogólnie soundtrack jest świetny :)