PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425402
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

http://www.theonering.net/torwp/2012/11/23/65640-the-hobbit-trilogy-connecting-t he-dots-and-
filling-the-blanks/

kamilxxx09

Jak się okazuje Azog nie zginie podczas Bitwy w dolinie półcienia lecz zostanie zabity dopiero w czasie bitwy 5 armii a Bolg zginie w Bitwie w Dol Guldur zabity przez Beorna.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

To bardzo interesujące. Ciekawe czy bitwa o Dol Guldur będzie w drugiej części.

Marvolo666

Na 99% tak. W tym linku powyżej jest naprawdę dużo spoilerów.

kamilxxx09

Ale to raczej przypuszczenia.
fajna tapeta:
http://www.filmofilia.com/wp-content/uploads/2012/11/the-hobbit_01.jpg

ocenił(a) film na 9
obleh

Fakt, świetnie wyglądają we dwójkę :D

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Staram się czytać jak najmniej informacji o Hobbicie, żeby sobie nie psuć seansu. Ale ciekawie będzie, jeżeli pokażą bitwę o Dol Guldur. Chociaż trochę mnie zastanawia, dlaczego Bolga uśmiercą w tej bitwie. A tak się cieszyłem, że zobaczę, jak Beorn się z nim rozprawia. Ech.. :D Dlatego nie czytam informacji wszystkich.

ocenił(a) film na 8
be_OK

w sensie cieszyłem się, że to zobaczę w trakcie bitwy 5 amii

ocenił(a) film na 8
be_OK

To są na razie bardziej spekulacje niż takowe informacje, nic oficjalnie potwierdzonego przez reżysera. Jak PJ potwierdzi to będziemy mieć 100% pewność, a po za tym tak marginesie Azoga i Bolga gra jeden aktor, czyli Conan Stevens.

LordWieslaw55

Bolga i Azoga grają dwaj różni aktorzy. Bolga gra Bennett.

obleh

Z tego co czytałem Azog normalnie zginie w dolinie półcienia ale zostanie wskrzeszony przez Saurona. To by wyjaśniało wpis zawarty w przewodniku mówiący o sile potrafiącej nawet wskrzeszać zmarłych.

kamilxxx09

To już brzmi realniej.

ocenił(a) film na 8
obleh

Nierealne, przecież została mu odcięta głowa i wbita na pal, no gdyby ciało było całe to bym jeszcze zrozumiał.

obleh

Azoga Bennett, a Bolga Stevens.

ocenił(a) film na 8
obleh

Naprawdę nie wiedziałem, opierałem się na starych informacjach, no ale dzięki. ;d

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Być może Azog zginie jak ma zginąć, tylko Bolg pojawi się w bitwie o Dol Guldur, lecz widząc porażkę zwieje Beornowi i dopiero zginie w Bitwie Pięciu Armii. Wiem, że to wszystko to na razie teorie, ale co o tym sądzisz?

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

zaraz zaraz czy Azoga nie zabił Dain i to zupełnie w innym czasie niż ma miejsce Hobbit? czy to będzie retrospekcja?

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

WTF??? Debilnie bo Bolg zginął w Bitwie Pięciu Armii! I co on ku..a robi w Dol Guldur?????? Wyjaśnienie że Sauron go wskrzesił jest co najmniej dziwne ale to by wytłumaczało tło na zdjęciach na których był Bolg bo nie pasowało mi zbytnio to tło do miasta goblinów.

ocenił(a) film na 1
kamilxxx09

Nic nowego, to wszystko wiadomo z książki.

ocenił(a) film na 10
Mesjasz_to_ja

Rozumiem że masz także dostęp do notatek Tolkiena tak samo jak do mózgu scenarzystów?

ocenił(a) film na 8
argondalfi123

hahaha :D

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
Mesjasz_to_ja

Ten post był tak beznadziejny że zaraził mnie AIDS

ocenił(a) film na 10
Mesjasz_to_ja

Ciebie można udusić gumką od bokserek.

ocenił(a) film na 1
argondalfi123

Czy to groźba? Proszę się opanować bo będę zmuszony zadzwonić na policję.

ocenił(a) film na 10
Mesjasz_to_ja

Ja mogę zadzwonić na policje ponieważ oczerniasz niewinnych ludzi.

Mesjasz_to_ja

Jak czytam twoje posty to jestem za aborcją.

ocenił(a) film na 1
kamilxxx09

Jakby aborcja była legalna, to by ciebie tutaj nie było więc uspokój się.

Mesjasz_to_ja

Prędzej ciebie pajacu.

Mesjasz_to_ja

" Podobno później Peter Jackson własnoręcznie udusił ją gumką od swoich bokserek." Nie no padłem jak przeczytałem ten post.

marvolo_1998

Padłeś tak jak tegoroczny batman. Niestety, nie powstał.

kamilxxx09

Weź zamknij tą twarz, bo zaraz cie zgłosze.

marvolo_1998

To sobie zgłaszaj. Ja wyraziłem tylko opinię na temat tego filmu.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Nie zaczynaj znowu dyskusji nad filmem którego nawet nie widziałeś... Teraz masz pretensje że coraz więcej trolli na forum Hobbita, a przypomnij sobie kto był numerem jeden w prowokowaniu podczas premiery Batmana...

Joecrou

Ja żadnych pretensji nie mam.

marvolo_1998

Prawda boli.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Rewelacyjny tekst. Jeśli Saruman w finale "trójki" faktycznie zabije Radagasta, to będzie to potężne p.ierdolnięcie.

ocenił(a) film na 8

Faktycznie jeżeli tak będzie to z uatomatu film ma odemnie 10/10. Saruman to moja ulubiona postac ze świata Tolkiena więc liczyłem na jakąś ważniejszą scenę z jego udziałem. Niestety w książce chyba nawet nie ma o nim wzmianki a jeżeli jest to nie wielka (tak jak w przypadku Radagasta) więc fajnie będzie zobaczyc taką scenę.

ocenił(a) film na 9

Saruman zabija w 3 czesci Hobbita Radagasta...? To brzmi bardziej jak kiepski dowcip. Jakoś sobie takiego motywu w ogóle nie wyobrażam, byłoby to przegięcie maksymalne pod kątem zgodności treści filmu z książką.

użytkownik usunięty
khazad7_2

To nie ma znaczenia, bo i LOTR, i Hobbit różnią się zasadniczo w kilku miejscach od książek, a skoro wychodzi to dynamice filmów na plus, to nie mam nic przeciw. To by zresztą świetnie korespondowało ze zmianą klimatu finał Hobbita - LOTR, tak jak napisał autor tekstu.