http://www.theonering.net/torwp/2012/11/23/65640-the-hobbit-trilogy-connecting-t he-dots-and-
filling-the-blanks/
Jak się okazuje Azog nie zginie podczas Bitwy w dolinie półcienia lecz zostanie zabity dopiero w czasie bitwy 5 armii a Bolg zginie w Bitwie w Dol Guldur zabity przez Beorna.
Ale to raczej przypuszczenia.
fajna tapeta:
http://www.filmofilia.com/wp-content/uploads/2012/11/the-hobbit_01.jpg
Staram się czytać jak najmniej informacji o Hobbicie, żeby sobie nie psuć seansu. Ale ciekawie będzie, jeżeli pokażą bitwę o Dol Guldur. Chociaż trochę mnie zastanawia, dlaczego Bolga uśmiercą w tej bitwie. A tak się cieszyłem, że zobaczę, jak Beorn się z nim rozprawia. Ech.. :D Dlatego nie czytam informacji wszystkich.
To są na razie bardziej spekulacje niż takowe informacje, nic oficjalnie potwierdzonego przez reżysera. Jak PJ potwierdzi to będziemy mieć 100% pewność, a po za tym tak marginesie Azoga i Bolga gra jeden aktor, czyli Conan Stevens.
Z tego co czytałem Azog normalnie zginie w dolinie półcienia ale zostanie wskrzeszony przez Saurona. To by wyjaśniało wpis zawarty w przewodniku mówiący o sile potrafiącej nawet wskrzeszać zmarłych.
Nierealne, przecież została mu odcięta głowa i wbita na pal, no gdyby ciało było całe to bym jeszcze zrozumiał.
Naprawdę nie wiedziałem, opierałem się na starych informacjach, no ale dzięki. ;d
Być może Azog zginie jak ma zginąć, tylko Bolg pojawi się w bitwie o Dol Guldur, lecz widząc porażkę zwieje Beornowi i dopiero zginie w Bitwie Pięciu Armii. Wiem, że to wszystko to na razie teorie, ale co o tym sądzisz?
zaraz zaraz czy Azoga nie zabił Dain i to zupełnie w innym czasie niż ma miejsce Hobbit? czy to będzie retrospekcja?
WTF??? Debilnie bo Bolg zginął w Bitwie Pięciu Armii! I co on ku..a robi w Dol Guldur?????? Wyjaśnienie że Sauron go wskrzesił jest co najmniej dziwne ale to by wytłumaczało tło na zdjęciach na których był Bolg bo nie pasowało mi zbytnio to tło do miasta goblinów.
Rozumiem że masz także dostęp do notatek Tolkiena tak samo jak do mózgu scenarzystów?
" Podobno później Peter Jackson własnoręcznie udusił ją gumką od swoich bokserek." Nie no padłem jak przeczytałem ten post.
Nie zaczynaj znowu dyskusji nad filmem którego nawet nie widziałeś... Teraz masz pretensje że coraz więcej trolli na forum Hobbita, a przypomnij sobie kto był numerem jeden w prowokowaniu podczas premiery Batmana...
Rewelacyjny tekst. Jeśli Saruman w finale "trójki" faktycznie zabije Radagasta, to będzie to potężne p.ierdolnięcie.
Faktycznie jeżeli tak będzie to z uatomatu film ma odemnie 10/10. Saruman to moja ulubiona postac ze świata Tolkiena więc liczyłem na jakąś ważniejszą scenę z jego udziałem. Niestety w książce chyba nawet nie ma o nim wzmianki a jeżeli jest to nie wielka (tak jak w przypadku Radagasta) więc fajnie będzie zobaczyc taką scenę.
Saruman zabija w 3 czesci Hobbita Radagasta...? To brzmi bardziej jak kiepski dowcip. Jakoś sobie takiego motywu w ogóle nie wyobrażam, byłoby to przegięcie maksymalne pod kątem zgodności treści filmu z książką.