PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425457
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Hobbit po 4 dniach wyświetlania w USA zarobił $92,342,000
Powrót Króla po 4 dniach wyświetlania w USA zarobił $100,774,423

Z tego można sobie powoli obliczać ile nowe dzieło PJ może zarobić w USA. Powrót Króla w USA zarobił $377,845,905

ocenił(a) film na 10
Aizentea

toż to dobra wiadomość ^^

Aizentea

No to niewypał.

ocenił(a) film na 10
Szejku

Komentarz Szejku najlepszy...

Aizentea

Inflacja kolego.

ocenił(a) film na 9
Aizentea

Warto jednak zwrócić uwagę na fakt, że Powrót Króla był ostatnią i najbardziej kasową częścią całej trylogii. Jeżeli Hobbit jako pierwsza odsłona zarabia niemal tyle co 3. część WP, to można się spodziewać sporej sumki po ostatniej części na lato 2014. Takie moje przypuszczenia. No i oczywiście inflacja robi swoje.

ocenił(a) film na 10
Marvolo666

Jednak Hobbit jest w 3D a to zawsze coś zwiększa te zarobki.

ocenił(a) film na 5
Marvolo666

ale inflacja robi w 2 strone, to Powrot by zarobil wiecej, wiec i roznica jest praktycznie wieksza. plus 3d

ocenił(a) film na 9
Aizentea

nielekcewaznie potegi Hobbita ;].Albowiem moc jest wielka i duzy potencjal drzemie.

lavrenzo84

No no no! Wróciłem z przedpremiery i musze powiedzieć... MAGIA. Coś czuję, że niestety teraz może lecieć dużo hejtów oraz pojawi się wiele recenzji krytykujących film, ale poczekajmy pare lat, gdy ten film zostanie obejrzany wiele razy i wpisze się w kanion filmów fantasy.
Obecnie jestem pod ogromnym wrażeniem. Były ciarki, były wzruszenia oraz opad szczęki jak i dużo humoru. Każdemu, kto lubi filmy przygodowe oraz ma sentyment do twórczości Jacksona - IDŹCIE! NAPRAWDE WARTO!

ocenił(a) film na 9
adamgraf

powiedz mi cos czego nie wiem ;].

ocenił(a) film na 10
adamgraf

Kolejny człowiek który to mówi zaczynam się przekonywać do tego filmu ;) Ale tak na serio to tylko potwierdzasz wszystkich w przekonaniu że hobbit jest fajny.

adrian229

Jeśli myślisz, że Hobbit będzie miał ciężki, epicki klimat, to niestety możesz się zawieść. Byłem razem z kolegami i niestety muszę stwierdzić, że na 8 osób 4 się podobało... Nie ukrywam - jestem fanem LOTRa! Zwracali uwagę na to, że film nie ma klimatu, efekty strasznie męczą oczy, scenariusz nie trzyma się kupy a film jest za bardzo baśniowy... Ja oczywiście nie odczułem żadnej z tych wyżej wymienionych ;)
Tak więc traktuj ten film jako kolejną, niesamowitą opowieść do Śródziemia i nie spodziwaj się, że to będzie kalka Władcy. Jeśli wiesz co mam na myśli :)

ocenił(a) film na 10
adamgraf

Kolego ja to wszystko wiem od 2 lat bo miej więcej tyle na film czekam. Hobbita jako książkę czytałem ze 20 razy a to ile razu film Lotra oglądnąłem to ciężko mi zliczy. Więc nie mówisz mi nic mówić na film pójdę tak czy siak i pewnie oglądnę go jeszcze ze 100 jak nie 200 razy czy mi się spodoba czy nie. A ci do scenariusza to prawda nie trzyma się nie wiem czy kupy wiem że na pewno książki.

adamgraf

Pewnie, że warto! Film jest spektakularny, magiczny, wesoły, zabawny, wzruszający, bohaterski, zdjęcia są przepiękne, wszystko trzyma się kupy. Wrazenia emocjonalne, optyczne, wizualne, aż się nie chce wychodzić z kina :)

Treehouse

W trakcie filmu chciałem skoczyć szybko do baru po mały popcorn, ale tak się zafascynowałem filmem, że nie mogłem oderwać oka :D

ocenił(a) film na 10
Aizentea

teraz jest wiecej gimbusów co wolą wydac te 3 dyszki na piwko bezalkoholowe i majeranek, udając pozniej naje.., najaranych, by byc pro elo kozakiem w necie z czarnym pasem hejtu Yo.
i sie dziwic czemu kasa mniejsza z filmow...

ocenił(a) film na 9
Aizentea

Pierwsza część prawdopodobnie zarobi ten 1 mld $ może trochę więcej, ale Avengersów nie pobije chyba, że jak mówią analitycy rynku będzie miał długą żywotność ze względu na nową technologię 3D HFR, to jest w stanie zarobić więcej. Avatar był bardzo długo popularny na świecie dlatego zgarnął tyle pieniędzy, a porównując bezpośredni te dwa filmy jednak Hobbit jest lepszy według mnie.
Jednak jak na razie stawiam, że cała trylogia wyciśnie ponad 3 mld $ przy koszcie 500 $ to i tak będzie bardzo dobrym rezultatem