PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425457
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Pamiętacie jeszcze, że w Hobbicie miał być ktoś taki? :)
Mam pytanie - ktokolwiek ją gdzieś zauważył, w jakimś zwiastunie albo materiałach z planu? Tak w ogóle, to wiadomo, czy ona ma być w Rivendell czy w Mirkwood?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
jukatos

Ja tobie sądem groziłem bo jestem cywilizowany w cywilizowany sposób rozwiązuje problemy a do przemocy w ostateczności .się zwracam a ubliżać mogłem gdyż ty pierwszy zacząłeś .... a już szczytem nietaktu była drwina ..z ludzi którzy zginęli w tragiczny okrutny i bardzo bolesny sposób ....tak się po prostu nie robi ...to już przekracza granice dobrego smaku ...i miałem prawo interweniować !

ocenił(a) film na 8
Norven

Już Pan nie pamięta, gdyż Pana mózg ogarnęła demencja. Kto zginał tragiczny sposób? Większość ludzi ginie w boleściach chorując, torturowani np. przez sekte katolicką, spaleni na stosie tak samo itp.

ocenił(a) film na 8
katie_17

Kogo Pani rodzice wyzywają?

Mia_Waren

Otoz ma wiele wspolnego ale niestety kosciol i ksieza nie daja obecnie zbyt dobrego autorytetu moralnego wiernym... i w tym tkwi problem - mowie to jako wierzacy i praktykujacy katolik, ktory potrafi spojrzec na wszystko troche obiektywnie.

ocenił(a) film na 8
MrBaggins

Obecnie? Przecież nie było wieku kiedy oni mogliby być autorytetem moralnym.

ocenił(a) film na 9
jukatos

Wiesz że w tym momencie wyrządzasz wielu ludziom krzywdę wrzucając ich do jednego worka z zboczeńcami których w brew pozorom nie jest wcale dużo i nie tylko w śród kapłanów ...Wiesz że zadajesz gwałt teraz takim porządnym ludziom jak : Mikołaj z Miry, Jan Paweł II czy ks Piotr Skarga i wielu wielu innych ....

ocenił(a) film na 8
Norven

JP II święty nie był, gdyż miał wzgląd na pedofile w sekcie i nawet nie kiwnął palcem. Mikołaj z Miry to wyidealizowana postać więc oceniać jej nie mogę a Piotra nie znam.

ocenił(a) film na 9
jukatos

Człowieku jego postawa była tak wspaniała ..że ludzie wzięli go sobie za wzór i do dziś w takim charakterze świętujemy na jego cześć " mikołajki " ! Więc co ty mi tu o wyidealizowaniu pieprzysz ja nie mówię o komercyjnym czerwonym świątecznym krasnalu ...tylko o prawdziwym Mikołaju ...Masz jakieś dowody ? Jakieś zdjęcia nagrania , dokumenty czy wypowiedzi które potwierdzają...że Karol Wojtyła przyzwalał ...na pedofilie ? Nie to sie zamknij bo ktoś mniej pobłażliwy niż ja doniesie na ciebie i założy proces o zniesławienie i będziesz miał przesrane...

ocenił(a) film na 8
Norven

Co do miry to jego dokonania urosły do miana mitów i legend, podobno nawet wskrzeszał ludzi. Pan może wierzyć w te bajki, inteligentni ludzie nie.

http://swiat.newsweek.pl/skandal--brudnego-legionisty-boga--zagrozi-beatyfikacji -jana-pawla-ii,56377,1,1.html

ocenił(a) film na 9
jukatos

Rozumiem, że ty zaliczasz się do tych inteligentnych? Śmieszne.

ocenił(a) film na 8
materu

Owszem, proszę Pana. Gdyby Pan wyciągnął inne wnioski z moich wpisów, śmiem twierdzić, że byłby Pan impotentem intelektualnym czyli wierzącym.

ocenił(a) film na 9
jukatos

Zastanawiam się, czy Pan neguje tylko chrześcijan czy także wyznawców innych religii?

ocenił(a) film na 8
materu

Każdy kto wierzy w rzeczy wyimaginowane powinien poddać się leczeniu.

ocenił(a) film na 10
Norven

czemu mu odpowiadasz? przecież widać, że to zwykły frustrat-troll, który zaśmieca dyskusje bzdurnymi wypowiedziami. dyskusje o HOBBICIE. nie karm trolla. niech żyje we własnym świecie. a potem mu się znudzi i pójdzie pograć w swoje gry komputerowe. no, a my cieszmy się zbliżającą premierą Hobbita :D

ocenił(a) film na 8
pocomookie

Póki co to Szanowny Pan zaśmieca to zacne forum swoimi bazgrołami.

ocenił(a) film na 9
jukatos

A że o ks. Piotrze Skargdze nie słyszałeś to mnie nie dziwi nieuku ...

ocenił(a) film na 8
Norven

Przeczytałem o nim trochę o wiki, wcześniej z nim się nie spotkałem i jakoś niczym nadzwyczajnym się nie wyróżnił.

ocenił(a) film na 8
Georgiana_1

Evangeline Lilly zagra Tauriel , bardzo cieszę się, że zagra ona elfke, obejżałem wszystkie odcinki Zagubionych w którym grała jedną z ważniejszych postaci i wydaje mi się , że nadaje się do tej roli idealnie.

Finch95

Wiem kto ją zagra, cieszę się, że się cieszysz, ale pytałam o samą postać.

Georgiana_1

Mirkwood, ma z legolasem uratować krasnoludów od pająków.

ocenił(a) film na 9
katie_17

Raczej je zabić i wziąć do niewoli Krasnali;)

Norven

no uratować w sensie że ich potem uwięzić. i krasnoludów, nie krasnali. krasnale się za bardzo z tymi sztucznymi ogrodowymi kojarzą :p

ocenił(a) film na 9
katie_17

Skoro już tak sadnie to może ..Khazdowie ! ;)

Norven

zdecydowanie lepiej :)