Wydaje mi się, że to bardziej film robiony pod kasę, niż dla sztuki.
Serio? Ja myślałem że Jackson z dobrego serca rozszerzył to na 3 filmy. Tak by fani dłużej pobyli w Śródziemiu ;)
a jakie tematy maja sens ? Każdy ma prawo skrytykować film od tego jest forum . Nie dziwię się ludziom ,że podchodzą sceptycznie do debilnych pomysłów Jacksona
nie jestem fanem Batmana a ty jesteś ograniczony skoro kinomanów dzielisz tylko na fanów Hobbita i fanów Batmana . Wystarczy wejść na mój profil i zobaczyć filmy ,które cenie nic trudnego .
co nazywasz trollowaniem ? To że ktoś ma obawy odnośnie filmu na który czekał tyle lat ? Nie kazdy musi się zgadzać z debilnymi pomysłami Jacksona jak np robienie 3 filmów o wyprawie krasnoludów pod Samotną Górę .Poza tym nie wiem co masz z tymi fanami Batmana nie tylko oni siedzą na filmwebie .
Każdy film w przemyśle i dystrybucji filmowej jest robiony także dla pieniędzy. Gdyby zostało to zlikwidowane z pewnością oglądalibyśmy amatorskie filmy nagrywane zwykłą kamerą oraz z gier.
komercja i sztuka zawsze w jakiś sposób są ze sobą powiązane bo za seans obojętnie czy ambitnego filmu czy blockbustera się płaci . Jednak niektóre filmy powstają za ogromne pieniądze i ogromne pieniądze mają zgarnąć jak hobbit
Kino jest sztuką owszem, ale wszystkie filmy nastawione są na zarabianie grubych $$$. Nie ma mowy by film powstawał dla sztuki, a nie pieniędzy :)
Wielu reżyserów kręciło filmy ,które raczej nie porwałyby masowego widza i oni doskonale zdawali sobie z tego sprawę . Zdobywali nimi uznanie i sukces artystyczny ale wyniki kasowe były znikome