Ciekawe kiedy i przed jakimi filmami będzie puszczany trailer Hobbita. Chętnie pójdę na
jakikolwiek film żeby zobaczyć go w kinie.
Jak na razie to w cinemacity dało się jedynie słyszeć muzykę z Hobbita i WP przed seansem.
Ja byłem często w kinach w ostatnim okresie od grudnia po dzień wczorajszy i ANI RAZU nie puszczono trailera a już tym bardziej nie słyszałem muzyki przed seansem, tak więc mogę Ci pozazdrościć :-)
Za to prędzej w kinach puszczają trailer kretyńskiego, bo i skierowanego dla kretynów filmu BIG LOVE... żal D.... ściska że takie produkcje w ogóle powstają. Ale z drugiej strony mnie to nie dziwi skoro duża część widowni to jednak odbiorcy którzy idą nażreć się popcornu, wypić rozcieńczaną wodą colę i pośmiać się choćby z najgłupszej reklamy...już nie wspominając o treści filmowej.
Schodzi to wszystko na psy...komercha, mało wymagający odbiorca, motłoch i chamstwo na salach kinowych. Mówię głównie o sieciówkach typu Cinema City i Multikino.
A! I jeszcze jedna moja myśl. Szkoda że ustawowo nie został do tej pory wprowadzony ZAKAZ puszczania reklam przed seansem kinowym.
Jestem zwolennikiem tego, by przed filmem jedyną treścią która mogłaby być puszczana to TRAILERY oraz informacje o wydarzeniach kulturalnych nie tylko związanych z kinem.
Szkoda, że zamiast tego ogląda się przed filmem reklamę operatorów komórkowych, parówek, marek samochodów czy chipsów! Reklama nie powinna być obecna na ekranach kina.
To równie denerwujące jak np. obecna jakiś czas temu kampania reklamowa dotycząca piractwa i ściągana z sieci. Mam sporą kolekcję DVD a z pewnego okresu część tych płyt zaczyna się od agresywnej reklamy dotyczacej piractwa etc.
Czuję się obrażany w ten sposób, bo kupując oryginalny produkt i tak dostaję na nim zamiast filmu, na początku masę reklam i min. spoty skierowane do potencjalnego złodzieja. Ciekawe dlaczego do tej pory nie złożono pozwu zbiorowego w tej sprawie za sugerowanie popełniania przestępstwa, mimo, że kupiło się produkt oryginalny.
Sorry, że akurat tutaj ten wywód piszę, ale gdzieś musiałem :-)
DOŚĆ REKLAMOM W KINACH! DOŚĆ REKLAMOM NA FILMACH DVD etc. !!!
Szczerze mówiąc nie spodziewał bym się traileru Hobbita w kinach prędzej niż przed rozpoczęciem post produkcji
To już jest bardziej realne, ale następny zwiastun mógłby być lato była by nawet dobra decyzja.
Stary zwiastun- http://www.youtube.com/watch?v=LdM9AWbxdVs
Nowy zwiastun- http://www.youtube.com/watch?v=y3FbVC0wvEw
Nie ma za co:) Tylko spójrzcie szybko zanim AKTA wam zabroni;)
Ten pierwszy to jest jakiś fanowski zwiastun, a bardziej chodziło o oficjalny. Niewierze, żeby powstał tylko jeden i nic, tak z rozsądnego punktu widzenia.
W pierwszym zwiastunie smok z "Eragona", fragmenty z Władcy i "Polowanie na czarownice". Reszty nie rozpoznałem.