http://www.youtube.com/watch?v=fZKdRLS1fk4&feature=player_embedded
Muzyka H.S. !
Zauważyliście, że ten film aktorsko może być lepszy od WP?. Gandalf to oczywiście klasa sama w sobie, a ta scena z Bilbem gdy jadą konno to perełka w jego wykonaniu. Gollum jest sam w sobie arcydziełem i tutaj też jego słowna riposta w kierunku Bilba jest doskonała.Sądzę, że Thorin też będzie się wyróżniał pod tym względem, Bombur i oczywiście Bilbo, bo Freeman pasuje jak ulał na hobbita.
Też tak uważam, choć nie wiem czy aktorsko może być lepszy. To po prostu inne wydarzenia, inne realia niż groza która towarzyszyła światu we Władcy, tak więc inny wydźwięk dialogów etc.
Po tych trailerach widzę, że będzie to na pewno świetne widowisko właśnie pod kątem aktorstwa. Ian McKellen to mój faworyt... ale jak już mówiłem, sam jego głos dodaje magii filmowi, tworzy klimat... klasa sama w sobie :-)
Thorin, Bombur i Balin(czemu o nim nie wpomniałeś-masz go w awatarze) to będą najlepiej zagrane krasnoludy
Jak dla mnie poki co (w oparciu o trailery!) najlepiej wypadaja aktorsko Balin, Thorin i Bilbo. Jesli chodzi o wyglad to Balin, Dwalin, Oin i Gloin - z tej czworki ciezko mi wybrac ktory bedzie moim ulubiencem i ktory okaze sie najlepiej zagrany :) O Gandalfie i Gollumie nie wspominam bo to klasa sama w sobie.