PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425316
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

http://www.youtube.com/watch?v=fZKdRLS1fk4&feature=player_embedded
Muzyka H.S. !

ocenił(a) film na 10
obleh

no wkońcu coś konkretnego:D

ocenił(a) film na 10
elendil92

muzyka z drugiego zwiastunu mnie nie przekonała

elendil92

na początku zwiastunu była taka sobie ale od scen z elrondem zrobiła się świetna

obleh

I z napisami PL - http://www.youtube.com/playlist?list=PL7Ae0v3UieMgO6RKqA4xa_4SAR4ts9Ihe

ocenił(a) film na 6
Matt_888

Masz podziękowania od mojej żony za te napisy :)

obleh

Zauważyliście, że ten film aktorsko może być lepszy od WP?. Gandalf to oczywiście klasa sama w sobie, a ta scena z Bilbem gdy jadą konno to perełka w jego wykonaniu. Gollum jest sam w sobie arcydziełem i tutaj też jego słowna riposta w kierunku Bilba jest doskonała.Sądzę, że Thorin też będzie się wyróżniał pod tym względem, Bombur i oczywiście Bilbo, bo Freeman pasuje jak ulał na hobbita.

ocenił(a) film na 9
obleh

Też tak uważam, choć nie wiem czy aktorsko może być lepszy. To po prostu inne wydarzenia, inne realia niż groza która towarzyszyła światu we Władcy, tak więc inny wydźwięk dialogów etc.
Po tych trailerach widzę, że będzie to na pewno świetne widowisko właśnie pod kątem aktorstwa. Ian McKellen to mój faworyt... ale jak już mówiłem, sam jego głos dodaje magii filmowi, tworzy klimat... klasa sama w sobie :-)

obleh

Thorin, Bombur i Balin(czemu o nim nie wpomniałeś-masz go w awatarze) to będą najlepiej zagrane krasnoludy

obleh

Jak dla mnie poki co (w oparciu o trailery!) najlepiej wypadaja aktorsko Balin, Thorin i Bilbo. Jesli chodzi o wyglad to Balin, Dwalin, Oin i Gloin - z tej czworki ciezko mi wybrac ktory bedzie moim ulubiencem i ktory okaze sie najlepiej zagrany :) O Gandalfie i Gollumie nie wspominam bo to klasa sama w sobie.

ocenił(a) film na 9
MrBaggins

Bombur z warkoczem na torsie też wymiata xD

ocenił(a) film na 10
MrBaggins

A wg mnie James Nesbitt i Bofur w jego wykonaniu to będzie mistrzostwo :)

obleh

Nic w tym ciekawego.