PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425497
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Życze wam fani dużo zdrowia, szczęścia, (fajnych dziewczyn facetów), ciepła rodzinnego.
Pijanego sylwestra. Żebyście się jutro nie zawiedli na seansie ;) Żeby Hobbit spełnił wasze
oczekiwania, i zgarnął z kilka oscarów.

Proponuje, żebyście sobie zmienili avatary na taki jak ja mam. Będzie to avek Smigilowo-
świąteczny. ;))

marvolo_1998

Wesołych! Żeby Hobbit wyszedł lepiej niż się zapowiada!

ocenił(a) film na 7
marvolo_1998

Mówisz i masz

Wesołych świąt! Życzę, aby Hobbit okazał się takim masterpiece'm jak Trylogia WP

ocenił(a) film na 9
Freeman47

Dużo zdrówka dla wszystkich fanów Lotra,Hobbita i waszych rodzin :) Oby jutrzejsza premiera w miły sposób zamknęła nam filmowy rok 2012:)
P.S świetny pomysł z awatarem :))

użytkownik usunięty
marvolo_1998

Duzo pieniędzy, zdrowia i słodyczy.

Ja Ci dam słodyczy? Chcesz, żebym cukrzycy dostał??!?

użytkownik usunięty
marvolo_1998

Chciałem dobrze :(((

No już już wybaczam Ci.

użytkownik usunięty
marvolo_1998

Życze Ci tego samego :)

Wzajemnie :)

ocenił(a) film na 9
marvolo_1998

Wszystkim Wam życzę WESOŁYCH ŚWIĄT!!! :-)

marvolo_1998

Również wesołych świąt wszystkim! Tu jest coś dla wszystkich fanów: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=455376097842925 set=a.377113225669213.81910.175992219114649&type=1&theater :D

katie_17

Zmień sobie avek :-:

katie_17

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=455376097842925&set=a.377113225669213.81 910.175992219114649&type=1&theater

ocenił(a) film na 10
marvolo_1998

Wesołych świąt Marvolo. Piękny avatar :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
niechcenicku_fw

to najpiękniejsze życzenia na świecie ...Dziękuje z Całego serca <wzruszony>

ocenił(a) film na 10
GeorgePatton

Dokładnie, zgadzam się w stu procentach! Mój szwagier z którym obaliłem przed chwilą 0,7 powiedział to samo. Mam nadzieję, że mama Tobie użytkowniku HeinrichHimmler też pozwala się czasem redsa napić tak jak mi.
I zgodzę się po raz kolejny, że Hobbit to największy gniot i wina Tuska! Masz u mnie 1000% poparcie w byciu trollem, bo hejt się Hobbitowi należy! Nic nie może przebić żółwi ninja i innych nietoperzów! Ja rozumiem jak jeden człowiek ratuje wybrany naród juesej, i tak jak Ty za Chiny Ludowe nie mogę pojąć co może być ekscytującego w infantylnej wycieczce kilkunastu karłów z jakimś starym menelem do monopola, gdzie stara pani Grażynka śpi na górze złotego trunku! Paaanie, daj pan spokój, za mojech czasów tośmy z Gienkiem oglądaly zajumane z zachodu Muppet Show i taka jazda z tej świni, bo u nas na wsi tylko sołtys maciure mioł hehehe ;D
No tośmy drogi GeorguHimmlerze powspominaly, a teraz idę spać bo mi mama odłączy kompa jak Tobie wcześniej, widzimy się jutro na Tibii!

ocenił(a) film na 7
Pavvlak

pięknie napisane ,jutro wolne i cały dzień możemy balować na Tibii

użytkownik usunięty
niechcenicku_fw

Zglaszam.

Zaraz ja cię zgłosze.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Proszę bardzo :)

ocenił(a) film na 10

a to ja też xD ale mamy moc hehehe ;D

ocenił(a) film na 7

to piękne życzenia ,najważniejsze by były od serca

ocenił(a) film na 10
GeorgePatton

Hahahaha, co nie moge z beki xD o dżwizass hehahah

Dajmy już spokój z tymi hejtami i trollowaniem. Komu się podoba książka i sztuka reżyserska Jackosna (czyli mi) ten nie będzie się przejmował krytykami i dochodami filmu. Kto zaś zwraca uwagę na krytyków itd ten musi się pogodzić z tym, że każdy ma własne zdanie. To działa w dwie strony.
GeorgePatton daj już spokój z wyciąganiem negatywów, wiesz my jesteśmy nieco starsi i traktujemy spory o Hobbicie jako żart z zachowanie oczywiście odmiennych opinii, ale co gdy jakiś młodziutki człek zacznie to wszystko czytać? Dzieci biorą sobie różne rzeczy do serca.
Hobbit jest książką dla dzieci właśnie a to tylko + że dorośli jak ja i mi podobni się w tym odnajdują. Jackson wysilił się nadając temu kształt blockbustera i musisz się ze mną zgodzić, że jeśli chodzi o filmy realizowane na podstawie komiksów to istnieją 2 znacząco odmienne rzeczywistości - filmowa i komiksowa, a z Hobbitem jest nieco inaczej. Może i PJ we Władcy Pierścieni zmienił nieco książkową historie, ale to tylko dlatego by zrobić hit na Oscary. Teraz zapowiada się, że nowa Trylogia to ostatnie tworzone na większą skalę przedsięwzięcie opiewające losy Śródziemia, dlatego też starano się zawrzeć tam jak najwięcej z twórczości Tolkiena. Prawdą jest zatem, że Hobbit bazuje na sławie filmowego WP (jeśli chodzi o rentowność i rozpropagowanie), ale nie z powodu "olania" sprawy czy nastawieniu na zysk, ale z uczciwości Jacksona względem fanów. W wywiadach mówił "kocham tą książkę i chce oddać ją jak najwierniej" a wiadomo że całkowicie wierne adaptacje nie zbijają kasy, tym bardziej zważając na to, że Hobbit ma ponad 70 lat. Zmieniły się trendy i moda. Twierdze zatem, że powstająca Trylogia jest skierowana głównie do fanów, ale interes wytwórni leży w tym aby zarobić. Wobec tego reżyser musiał to wszystko pogodzić i wziąć ciężar odpowiedzialności na własne barki.
Mam nadzieje, że mnie zrozumieliście. <<Hobbit-jest dla kasy do wytwórni, ale Jackson chciał jak najwięcej dla fanów Śródziemia, co raczej nie idzie w parze>>
Dziękuję i pozdrawiam.