Stawiam na całkowity czas filmu który podadzą 168 minut.... obym się mylił i było więcej :D
Inaczej projektor nie da rady to w końcu jest 96 klatek na sec. To wystarczają ce wytłumaczenie chyba.
Osobiście stawiam na 165 minut. Tyle ile da radę obrobić IMAX. W końcu film robiony jest w 3D, ale gdyby każda część miała te 2h 40min to byłoby naprawdę miło. Im więcej tym lepiej :)
Z informacji z Norwegi (zaczęła się już tam rezerwacja biletów na seanse w premierowe w grudniu :)) wynika, że film ma trwać 164 minuty. A wiec jeżeli to prawda to strzał w dziesiątkę praktycznie z Twoim typem :)
heh, fajnie by było :D A jeszcze lepiej, gdyby i u nas zaczęły się już opcje zaklepywania rezerwacji w kinach. To czekanie mnie dobija. Potem się okaże, że ktoś mi zajmie miejsce w kinie :( Trzeba być czujnym...
Pewnie 2:44, ale tu nawet 3:15 podają:
http://www.wildaboutmovies.com/images_5/TheHobbitMovies-TheHobbitTrailer-PeterJa ckson.php
Interesujące, jak dla mnie im więcej tym lepiej. W taki ułożeniu zapowiadana wersja reżyserska miałaby gdzieś pod cztery godziny. Czyli w sumie czasowo nie różniłaby się od Drużyny Pierścienia za bardzo :)
Ja jestem ciekawy na którym momencie part 1 się skończy może wtedy kiedy gandalf opuszcza kompanie przed.mroczną puszczą
Stawiałbym na przygodę z orłami. Ale są bardzo różne wieści, więc trudno orzec coś konkretnego ;)
Liczyłem że troche dalej się skończyć. A masz linka do oficjalnego potwierdzenia