PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425497
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Słyszeć Szyca wypowiadającego kwestie Smeagola to będzie traumatyczne przeżycie

tolerancja91

Będzie. Ale gorzej będzie dla tych, którzy wersję 3D HFR (48fps) będą ogladać z napisami. Nie ma szans skupienia się nad przepychem pięknych zdjęć, cudownych ujęć i całej magii jaka jest udziałem tego obrazu. Lepiej niech obejrzą w wersji oryginalnej bez napisów, następnie kiedy doświadczą upojenia, niech wybiorą sie na film raz jeszcze z napisami czy tam dubbingiem ;)

Treehouse

No nie wiem. Władcę Pierścieni też oglądałem z napisami, właściwie prawie każdy film oglądam z napisami i nie mam problemów z poświęceniem uwagi temu, co dzieje się na ekranie.

ocenił(a) film na 8
Treehouse

z tego co się orientuję nie ma wersji 48fps z dubbingiem, przynajmniej w ZT, zresztą ta wersja wyświetlana jest w malutkiej sali, ciekawa jestem w ilu w ogóle kinach w Polsce będzie dostępna ta wersja

ocenił(a) film na 7
tolerancja91

Powiedziałabym, że raczej komiczne :)

ocenił(a) film na 9
tolerancja91

A nie przyszło Ci do głowy że ktoś może wybierać się na Hobbita z dzieckiem, które nie potrafi jeszcze tak szybko czytać, żeby poradzić sobie z napisami ??? Ja np. idę z siedmioletnim synem, który uwielbia książkową i komiksową wersję powieści Tolkiena. Oczywiście - dla własnej przyjemności obejrzę "jedyną słuszną" wersję z napisami, gdy tylko ukaże się wydanie BD....

RogerVerbalKint

Czytanie w wersji 3D HFR (48fps) jest kłopotliwe nawet dla dorosłego. Osobiście byłam zmuszona do czytania treści wymiawianych w języku elfickim, tłumaczonym na angielski. Niewiele tych kwestii się pojawia, jednak są i zeby je zrozumieć trzeba czytać. Chwile te odbierają urok filmu (oglądanego oczywiście w 3D HFR (48fps)) i sprawiają niewielką trudność w "przystosowaniu się oczu". Dlatego jeśli idziesz z dzieckiem, wybierz jak najbardziej wersję 3D HFR (48fps) z dubbingiem, ale dla siebie zrób gwiazdkowy prezent i idź raz jeszcze ale już na wersję oryginalną- bez napisów, bez dubbingu.

Treehouse

Nie ma HFR z dubbingiem.

RogerVerbalKint

Współczuję.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
luza

siedmiolatek może sobie frytki zamówi w języku Wiliama ,ale niekoniecznie ogarnie dialogi filmowe , strasznie ta gimnazjalność ostatnio wyszczekana tylko logiki brak .

ocenił(a) film na 10
piciu6

logiki brak w ciagnieci 7 latka na film od 12 roku życia. A potem dziwienu sie ze bedzie tluklo kolegow mlotkiem po glowach bawiac sie w krasnoludy i orkow...

Muggar

hahah, to może rzeczywiście niech siedzi w domu oglądająć kreskówki W ORYGINALE

ocenił(a) film na 9
Muggar

Jakoś Władcę pierścieni obejrzał dwa razy i wyraźnego wzrostu agresji u niego nie zauważam. Co do brutalności - proponuję seans kilku odcinków Toma i Jerry - tam dość powszechne jest walenie kota młotkiem, czy żelazkiem po głowie, lub podpalanie mu ogona...

ocenił(a) film na 9
luza

określenie bachor w odniesienieu do czyjegoś dziecka jest delikatnie określając chamskie i niegrzeczne.
PS na angielski uczęszcza od 4 lat

ocenił(a) film na 9
Muggar

Myślę,że jej dziecko ma więcej rozumu niż ty....

ocenił(a) film na 5
Muggar

co masz dłuższe, nos czy pejsy, bo co do ilości siana pod kiepałą nie mam wątpliwości

ocenił(a) film na 5
Muggar

no juz dobrze ,spokojnie, przestań skomleć, tatuś obiecał więcej nie bić

ocenił(a) film na 5
luza

podoba mi się twoja rozterka wewnętrzne...nie każdego stać na to aby w tak debilny sposób, w miejscu publicznym, zastanawiać się nad przyszłością swojej pociechy

ocenił(a) film na 10
RogerVerbalKint

eeeee ten film jest od 10 roku zycia... wiec jesli niechcesz by twoje niebiżatko moczylo sie wnocy mialo koszmary i napady bolesnej opstrukcji, a za dwadziesia lat pujdzie z nożem do jaliejs podstawowki i zbuje kilka dzieciakow by oszczedzic im tramy jakiej zafundowali mu jego kochani rodzice nie zabieraj go na film...

ocenił(a) film na 10
Muggar

Hobbit jest od 12 roku życia to tym bardziej :) Mają być jakieś ochydne sceny z Gollumem.

ocenił(a) film na 8
Kociepierogi

nie ma nic ohydnego w scenach z Gollumem , bo trudno za takowe uznać chęć zeżarcia Bilba :)

ocenił(a) film na 10
piciu6

Ale gdzieś czytałam, że będą pokazywać jak zjada orka czy coś, ale możliwe że się pomyliłam :)

Kociepierogi

Tak, jest taka scena.

Kociepierogi

Nauczcie się w końcu, że „Hobbit” nie jest od 12. roku życia, tylko że osoby poniżej 12. roku życia powinny oglądać ten film w towarzystwie osoby dorosłej. Aż dziw bierze, że wszyscy idziecie na wersję z napisami, skoro najwidoczniej nie potraficie czytać ze zrozumieniem.

ocenił(a) film na 10
Muggar

Akurat ja mam siostrę która ma 9 lat i jakoś sobie z filmem daje rade jest wielką fanką Tolkiena. Hobbita nawet czytała a wiecie pewnie jak ciężko dziś dzieciarnie do czytania zapędzić. Wybieram się z nią na napisy już nie pierwszy raz i nigdy jeszcze nie narzekała wręcz przeciwnie woli filmy z napisami niż z dubbingiem.

ocenił(a) film na 9
Muggar

Jakoś Władcę pierścieni obejrzał dwa razy i wyraźnego wzrostu agresji u niego nie zauważam. Co do brutalności - proponuję seans kilku odcinków Toma i Jerry - tam dość powszechne jest walenie kota młotkiem, czy żelazkiem po głowie, lub podpalanie mu ogona...
PS koszmary owszem miał po seansie serii Scooby Doo Brygada detektywów - obejrzałem z nim i faktycznie - był to regularny film grozy tyle tylko że animowany.

ocenił(a) film na 9
Muggar

Dziewucho,ogarnij się! ;)

ocenił(a) film na 7
RogerVerbalKint

Raczej nie polecałbym isc na hobbita z 7 letnim dzieckiem. Mniejsza o sceny walki ale na filmie trwającym 3 godziny gdzie masa ujęć to po prostu krajobraz itp taki dzieciak się zanudzi. Będzie się wiercił i zaraz będzie chciał isc do domu :)

ocenił(a) film na 8
KedziorSan

i tym samym przeszkadzał innym widzom ;/ nienawidzę dzieciarni na sali, która nie ogarnia co się dzieje i tylko jęczy "kiedy pójdziemy do domu?"

użytkownik usunięty
tolerancja91

http://www.flippingsocial.com/wp-content/uploads/2012/06/Nobody-cares-baby....jp g
:)

ocenił(a) film na 9
tolerancja91

Ja idę na Dubbing ze względu na godziny wyświetlania,zależy mi żeby wcześnie pojechać,a napisy są od ok 17...

ocenił(a) film na 9
tolerancja91

ja tez wspolczuje no ale przeciez nie bede nago chodzic po ulicy i wspolczol wszystkim ;].Polonizacja to najgorsza zecz jaka moze sie przytrafic w 21 wieku kinomanowi takiemy jak my ;].

tolerancja91

Mam tylko nadzieję, że ludzie przez zły dubbing nie będą zaniżać oceny filmu.

ocenił(a) film na 8
tolerancja91

A czy wiadomo, czy na dvd będzie lektor? no bo kurcze, mi tam napisy nie przeszkadzają, ale w mojej rodzinie muszą mieć polski dźwięk, bez lektora nie da rady obejrzeć, no a przecież nie będziemy puszczać hobbita z dubbingiem

hehehe, ciekawe czy elfów też będą na polski tłumaczyć :D krasnoludy też mają swój język, ale pewnie będą mówić po angielsku, chociaż kto wie, co Jackson wymyślił