PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425316
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Jak myślicie będzie pokazane to w którejś części. Skoro Biała Rada będzie na pewno to czy walka z Czarnoksiężnikiem również?

katedra

No raczej!

ocenił(a) film na 10
katedra

Tak. Hobbit jest podzielony na 3 części trwające jakieś 150 minut (nie mówiąc już o wersjach rozszerzonych). I to wszystko wzięte z małej książki mającej około 200 stron. W filmach będą nawet sceny których nie ma w książce więc to jest pewne że będzie scena z wypędzeniem Saurona który był wtedy pod postacią nekromanty.

ocenił(a) film na 7
Lurtz599

Nawet na pierwszym tralierze jesr scrna jak gandalf walczy z kimś może to o to chodzi

mrPARADOKS

On walczy z Thrainem

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Gdzie jest info na ten temat ?

Marvolo666

W zwiastunie nr 1

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Chodzi mi raczej o potwierdzenie tego, że to Thrain. Gdzie mogę je znaleźć ?

Marvolo666

Na oneringu było kiedyś zresztą ta postać nie ma jednego oka więc to na 100% Thrain.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Interesujące. Co on robi na świeżym powietrzu skoro powinien siedzieć w lochach. Jackson pewnie jakoś to wytłumaczy.

Marvolo666

Zaatakuje Gandalfa bo wpadnie w szał i obłęd.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

W książce z takim kimś nie walczył. a wogóle kto to jest ten thrain i radgast

ocenił(a) film na 9
mrPARADOKS

Radagast - czarodziej, niżej rangą od Gandalfa czy Sarumana. Jego moc opiera się na doskonałej znajomości flory i fauny oraz możliwości komunikowania się ze zwierzętami i używania ich do swoich celów. Oprócz tego potrafi też robić różne "bum bum" swoją różdżką, ale ma raczej pokojowe nastawienie. Jego kolorem jest brąz.
Thrain - ojciec Thorina. Spadkobierca tronu Ereboru. W poszukiwaniu szczęścia dostał się do lochów Czarnoksiężnika i tam też zmarł. Przed śmiercią dał Gandalfowi klucz i mapę Samotnej Góry, dzięki którym Thorin miał odzyskać swoje dziedzictwo z rąk smoka.

ocenił(a) film na 7
Marvolo666

Teraz już sobie przypomniałem a jeśli chodzi o radagasta to ta postać niebyła w filmie tylko chyba we włatcy

ocenił(a) film na 9
mrPARADOKS

Zgadza się. W pierwszej części była o niej mowa we wspomnieniach Gandalfa. Chociaż jego imię przewinęło się też w Hobbicie podczas rozmowy z Beornem.

ocenił(a) film na 7
Marvolo666

Teraz sobie popatrzyłem do hobbita no i żeczywiścię jest tam zmianka o radagaście książkę niedawno czytałem bardzo mi się podobała zastanawiam się czy przeczytać władce

ocenił(a) film na 9
katedra

Bitwa o Dol Guldur jest jednym z najbardziej oczekiwanych wątków. Dużo już było o tym tematów. Najprawdopodobniej ujrzymy to w drugiej odsłonie Hobbita. O pojawieniu się tego wątku świadczą liczne dowody - Radagast w trailerze, atak pająków na jego dom, Gandalf w podziemiach Dol Guldur, wspomiana przez Ciebie Biała Rada, czy różnorakie zdjęcia (Elrond w zbroi wojennej chociażby). Podsumowując - Wypędzenie Czarnoksiężnika na pewno będzie miało miejsce :) Jest to wątek, który może dodać filmowi mnóstwa efektów, dynamiki i emocji a ponad to zapoznać bliżej widza z historią Śródziemia :)