PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425497
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Film niezły - ale w ogóle nie czuć żadnych emocji płynących z filmu. Pod tym względem nawet się nie umywa do Władcy Pierścieni.
Szkoda - mam nadzieję, że następne będą lepsze.

ocenił(a) film na 7
liton

co zawiodło w filmie ? masa niepotrzebnych opóźniających akcje scen z dol sroldur ,osranym przez ptaki Brązowym ,których nie było w książce ?
Stawiam w ciemno że samej podróży jest połowa filmu reszta to afilmowa pożywka dla fanbojów

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
GeorgePatton

Widziałem i co do tej masy - nie znasz się. Ja widziałem film już dwa razy, a dziś trzeci się szykuje i te sceny świetnie uzupełniają film. Jako osoba, która czytała Hobbita wielokrotnie i w oryginale również, oraz dodatki do WP, mogę stwierdzić, że mylisz się. Nie jest to pożywka dla fanów tylko i wyłącznie.

Pozdrawiam Turin Turambar

ocenił(a) film na 9
Turin24

Nie zabieraj głosu w dyskusji z "ludźmi" wstawiającymi zwykły spam na forach, uprawiającymi trolling... niekiedy warto zapamiętać pewne nicki wielokrotnie w różnych wątkach się pojawiające i zwyczajnie je ignorować.

liton

Mógłbyś uzasadnić? Coś więcej na temat filmu napisać? Czemu tak niska ocena?

ocenił(a) film na 6
Szejku

Jak miałbym ci uzasadnić ogóle odczucie jakie wyniosłem po filmie? Wymieniać sceny, które wg. mnie się dłużyły, były niepotrzebne, nieciekawe?
Co mnie osobiście najbardziej boli to "płaskość emocjonalna" tego filmu - gdy w "Drużynie Pierścienia" Gandalf spada w otchłań - było mi tej postaci autentycznie żal. I tego podobne przeżycia płynące z filmu. W Hobbicie tego nie ma i nad tym tak boleję - spodziewałem się czegoś więcej niż przyzwoitego filmu.

Tak - film jak najbardziej wart jest obejrzenia. Scenariusz ma dużo lepszy niż inne, które teraz są na ekranie, ale do "Władcy Pierścieni" przepaść jest po prostu gigantyczna. Niestety.